Elmanın kabuğunu sakın çöpe atmayın! İşte elmanın sapından yapılan mucizevi içecek

Elmanın kabuğunu sakın çöpe atmayın! İşte elmanın sapından yapılan mucizevi içecek

Her mevsim tüketilebilen elma içeriğindeki C vitamini, demir ve magnezyum ile vücut direncini arttıran ve zayıflamaya yarayan en önemli meyvelerden biridir. Yüzyıllar boyu alternatif tıpta ilaç olarak kullanılan elmanın bu özelliğini duyunca şok olacaksınız. Bazı insanlar elmayı yerken kabuğunu soyar ve çöpe atar. Ancak çok büyük bir yanlış yapıyorsunuz! Peki elma kabuğunun faydaları nelerdir? Elma kabuğu çayı nasıl yapılır, faydası ne? İşte elma kabuğunun faydaları ve gizli tarifi...

Havaların soğumasıyla birlikte birçok hastalık etkisini göstermeye başladı. Özellikle grip, soğuk algınlığı ve nezle gibi vakalar giderek artıyor. Bu tür virüslerden korunmak için en önemli şey sağlıklı beslenmek. Bu tarif ile bir daha hasta olmayacaksınız. Herkes tarafından tüketilen elmanın bu tarifi sizi şok edecek. Elma yerken kabuğunu çöpe atıyorsanız büyük hata yapıyorsunuz demektir. Elma içeriğinde bulundurduğu C vitamini, magnezyum ve demir gibi vitaminlerle bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı korur. Fakat elmanın tüm şifasının kabuğunda olduğunu biliyor muydunuz? Alternatif tıptan beri kullanılan elma kabuklarını bu tarif ile kullanın ve bir daha hasta olmayın. Peki elma kabuğunun faydaları ne? Elma kabuğundan çay nasıl yapılır? İşte tarifi...

ÇÖPE SAKIN ATMAYIN! FAYDASINI DUYUNCA ŞOK OLUCAKSINIZ

İçeriğinde yüksek oranda antioksidan bulunduran elma tam bir şifa deposudur. Hem sıvı bakımından hem de lif bakımından zengin olan elma insan sağlığına birçok fayda sağlar. Ekşi, tatlı, yeşil, sarı ve kırmızı çeşitleri bulunan elmanın içeriğinde A, D, E ve C vitaminleri barındırır. Uzmanlar mutlaka her gün bir elmanın tüketilmesini öneriyor. Eğer elmanın kabuklarını soyup çöpe atıyorsanız yandınız. Asıl vitamin o kabuklarda. Hem üst solunum yolu hastalıklarına hem de toksin atmak için önerilen elmanın kabuğunu sakın çöpe atmayın. Faydalarını duyunca şok olacaksınız.

kmffd-12.jpg

ELMA KABUĞUNUN FAYDALARI NELERDİR?

  • Elma kabuğu çayı en sık görülen hazımsızlık ve kabızlık sorunlarına fayda sağlar.
  • Besin atıkları nedeniyle artan bağırsak parazitlerinin birikmesini önler. Kilo kontrolünü sağlar.
  • Kan yapıcı hücrelerin sayısını artırır.
  • Elma kabuğu çayı en çok üst solunum yolları hastalıklarıyla artan öksürüğü keser. Ayrıca boğazlarda biriken iltihabı balgam olarak atılmasını sağlar.
  • Vücut içindeki sıvı oranını artırarak kan dolaşımını destekler bu da kalp ve damar hastalıklarının yaşanma riskini azaltır.
  • Kandaki insülin direncine doğal şeker sağlar.
  • Güçlü bir yağ yakıcıdır. Egzersiz ve sağlıklı beslenmeyle beraber ideal kiloya ulaşmayı hedefler.
  • Düzenli tüketildiğinde ağız içinde besin atıklarının neden olduğu iltihaplanmayı önler.
  • Vücuttaki toksinlerin atmaya karaciğere yardımcı olur. Bu sayede ciltte kirli yağ birikimini önler. Cildin daha parlak sağlıklı görünümünü destekler.

ELMA KABUKLARININ ÖMRÜNÜ BU ŞEKİLDE UZATIN

Elma kabukları hemen soluyan ve bayatlayabiliyor. Bunun için size tavsiyemiz elma kabuklarını güzelce kurutmak. Bu şekilde hem daha uzun götürür sizi hem de istediğiniz zaman kolayca tüketebilirsiniz. Peki elma kabukları nasıl kurutulur? İşte yöntemi;

  1. İlk olarak elmaları güzelce yıkayın ve kurulayın.
  2. Ardından halka halka ince olacak şekilde kesin.
  3. İsteğe göre halkaları ortadan ikiye bölebilirsiniz.
  4. Daha sonra balkona veya direkt güneş ışığı alan bir yere masa koyun ve sofra beziyle örtün.
  5. Dilimlediğiniz elmaları arada hafif boşluk kalacak şekilde dizin.
  6. Ortalama 6-7 gün içinde elmalar kuruyacaktır. Ancak her gün ters yüz etmeyi unutmayın. Bu sayede 2 tarafta eşit bir şekilde kurur.
  7. Elmaları yüksek bir yere koymamızın amacı, karıncaların gelmesini önlemektir. Eğer yere örtü serip kurutacaksanız, elmaların üzerini ince bir tülbent ile örtün.

gkkk-57.jpg

ELMA KABUĞU ÇAYI NASIL YAPILIR?

Bir adet kurutulmuş elmanın kabuklarının üzerine iki su bardağı su ekleyip içine bir çay kaşığı karanfil ve bir tarçın çubuğu ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika kaynadıktan sonra bir bardağa süzerek boşaltın içine 4 5 damla limon sıkıp tüketin. Günde bir bardak tüketilmesi yeterli olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN