Fahrettin Koca'dan korkutan açıklama! Endişe yok demişti: Yaşlılar ve Kronik hastalar için uyarı yaptı

Fahrettin Koca'dan korkutan açıklama! Endişe yok demişti: Yaşlılar ve Kronik hastalar için uyarı yaptı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Eris” varyantına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Geçtiğimiz haftalarda konuya ilişkin “endişe yok” diyen Koca’nın yeni açıklaması duyanları endişelendirdi. Özellikle de yaşlılar ve kronik hastalar için yeni uyarılar geldi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Geçtiğimiz haftalarda Kovid-19’un yeni varyantı “Eris” varyantına ilişkin yeni gelişmeler yaşanmıştı. Dünyadaki bazı ülkelerde “Eris” vakasına rastlanırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ülkemizde böyle bir şey olmadığını açıklamıştı. Bakan Koca’dan yeni bir açıklama daha geldi. Türkiye’de de “Eris” varyantının görüldüğünü söyleyen Koca, yeni bir açıklama ile gündeme geldi.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN UYARI YAPTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuya ilişkin olarak sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu. Koca, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

yeni-proje-001.jpg

"Koronavirüs, ta salgının başından beri sürekli mutasyona uğradı. Omicron varyantının ardından da tüm dünya basit tedbirler dışında normale döndü. Bir virüs tamamen yok olmaz. Genel olarak, giderek daha zayıf varyantlara dönüşür. "Eris" adlı varyant, halen hayatın normal şekilde sürdüğü ülkelerden sonra, sınırlı sayıda vakada, ülkemizde de görüldü. Bunda endişe edilecek bir şey yok. Bilim insanları üzerinde konuşabilirler ama halkımız için gündem olmaya değer değil. Yaşlılarımızın, kronik hastalığı olanların her zamanki gibi kendilerine dikkat etmelerini daha önce söylemiştim. İyi akşamlar."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN