Faydaları saymakla bitmiyor! Mucizevi etkisini bilen o otun çayını yapıyor: Ot değil sanki ecza deposu

Faydaları saymakla bitmiyor! Mucizevi etkisini bilen o otun çayını yapıyor: Ot değil sanki ecza deposu

Son günlerde grip, nezle ve soğuk algınlığı vakaları giderek arttı. Hastanelerde oluşan sıralar herkesin gözünü korkutmuş durumda. Bu gribe yakalanmak istemiyorsanız bu bitki çayı tarifi tam size göre. Hem sizi hem de çocuklarınızı virüslere karşı koruyacak. İçeriğinde yüksek C vitamini değeriyle bağışıklık sisteminizi tavan yaptıracak. Bir yudumuyla tüm hastalıklardan korunun. Herkes tarafından bilinen bu otun çayını içen hastane yüzü görmüyor. Ot değil ecza deposu. İşte o müthiş tarif...

Ülkemizde bitki çayları sıklıkla tüketilmekte. Ancak hangi bitki çayının nelere iyi geldiğini tam anlamıyla biliyor muyuz? Havaların soğumasıyla grip salgını giderek arttı. Herkeste aynı belirtiler görülürken hastaneler bu şikayetlerle doldu taştı. Bizde sizler için gribe karşı kalkan olan bu bitki çayını derledik. Tek yudumuyla bağışıklık sisteminiz tavan yapacak. İçeriğinde yüksek miktarda C vitamini bulunduran bu ot sayesinde bir daha hasta olmayacaksınız. Uzmanların ecza deposu olarak adlandırdığı bu bitkinin çayı şifa dağıtıyor. İşte faydaları saymakla bitmeyen bitki çayının tarifi...

HASTA OLMAK İSTEMİYORSANIZ BU TARİFİ HEMEN UYGULAYIN

Havaların birden bire soğumasıyla birçok hastalık kendini gösterdi. Özellikle grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi vakalar arttı. Hızlı bir şekilde bulaşan bu hastalıklar bulaştı mı insan vücudunu dibe kadar sürüklüyor. Eğer bu hastalıklardan hem ailenizi hem de kendinizi korumak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Bu tarifle tüm hastalıklara karşı korunacaksınız. Uzmanların üstüne basa basa önerdiği bu bitki çayı bağışıklık sistemini güçlendiriyor, vücudu baştan aşağı yeniliyor. Hazırsanız mükemmel tarifi veriyoruz.

DOĞANIN SUNDUĞU EN ŞİFALI OT

Doğanın bizlere sunduğu en şifalı otlardan olan ısırgan otu, içeriğinde bulundurduğu vitamin ve minerallerle insan vücudunu baştan aşağı yeniler. Aynı zamanda yüksek miktarda C vitaminine sahip olan bu ot bağışıklık sistemini güçlendirerek dışarıdan gelebilecek virüslere karşı kalkan olur. Bu bitkinin çayı eski çağlardan beri ilaç olarak içirilir. Bizde bugün ısırgan otu çayı tarifi ile karşınıza geldik. İşte ısırgan otu çayının tarifi ve püf noktaları;

kmgggf-9.jpg

ÇAY DEĞİL ECZA DEPOSU

Sizlere şifa olacak ısırgan otu çayının tarifini veriyoruz. Belki bu bitkiyi nasıl demlemeniz gerektiğini bilmiyorsunuz ancak yöntemi çok basit. Yani ısırgan otu çayı nasıl demlenir endişesi aslında çok kolayca giderilir. Bir bardak ısırgan otu çayı tarifi için 1 çay kaşığı eklemeniz yeterli olacaktır. Yalnız dikkat etmeniz gereken önemli bir nokta var ki o da demlenme süresidir. Yaklaşık 10 dakika boyunca demlenen ısırgan otu çayını içmeniz daha sağlıklı olacaktır. Demini almayan çay; midenizde ağrı yaratırken dilinizde de acı bırakabilir. Bu sebepten dolayı demlerken biraz da sabretmeye ihtiyacınız vardır. Acı tat alırsanız biraz balla tadını hafifletebilirsiniz.

kmfff-2.jpg

ISIRGAN OTU ÇAYININ FAYDALARI NELER?

  • İdrar yolu enfeksiyonunu yok etmek için kullanılan ısırgan otu çayı aynı zamanda idrar söktürücü özelliği ile de bilinir.
  • Sindirim dostudur. Midede oluşan şişliklere ve gaz sorunlarına yardım ederek daha rahat bir mideye kavuşmanızı sağlar.
  • Bazı alerjik reaksiyonların tedavisi için doktorlar tarafından tavsiye edilir.
  • İdrar söktürücü özelliğe sahip olduğundan tam bir metabolizma dostudur. Metabolizmanızı hızlandırıcı etkiye sahip olmasıyla, kilo verme sürecinde size yardım eder.
  • C vitamini açısından zengin bir ottur. Soğuk algınlığı dönemlerinizde hazırlayacağınız bitkisel kürlerin başında gelmelidir.
  • İyot açısından da zengindir. Böylece tiroid değerlerinizi ideal noktaya getirir.

gkkk-96.jpg

  • Kalp ve damar sağlığı için tercih edilmesi gereken bir çaydır.
  • Kanamalara karşı güçlüdür. Mide kanamalarında etkisi görülmüştür.
  • Ergenlik dönemlerinin baş belası akneler için harika bir tercihtir. Isırgan çayını cildinize tonik şeklinde uyguladığınızda, kısa süre içinde aknelerin kaybolduğunu göreceksiniz.
  • Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu kalsiyum ve magnezyum değerlerini dengeleyerek, stresli dönemlerinizde sizi sakinleştirici bir etkiye sahiptir.
  • Bol miktarda demir içerdiği için, demir eksikliği tedavisinde etkili bir rol üstlenir.
  • Ağız bakımı için de bitkisel bir çözümdür. Diş çürüklerinden kaynaklanan ağız kokularını giderici özelliğe sahiptir.
  • Doğal aspirindir. Kas ve eklem, hatta baş ağrılarına kadar etkilidir.
  • Ayrıca ısırgan otu çayı saça faydaları ile de bilinir. Saçların sağlıklı uzamasını sağlar ve parlaklık verir. Aynı zamanda ısırgan otu çayı saç dökülmesi sorunlarını da düzenli tüketimde ortadan kaldırabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN