Günde 3 öğün yiyenler dikkat! Canan Karatay doğrusunu açıkladı: "İbni Sina da asırlar önce bunu tavsiye etmiş

Günde 3 öğün yiyenler dikkat! Canan Karatay doğrusunu açıkladı: "İbni Sina da asırlar önce bunu tavsiye etmiş

Günde 3 öğün yiyorsanız dikkat! Ünlü doktor Canan Karatay doğrusunu açıklayarak konuştu! İbn-i Sina da asırlar önce bunu tavsiye etmiş! Meğer doğru bilinen yanlışmış... Artık doğrusu bu!

Türkiye'nin önde gelen İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı, Prof. Dr. Canan Karatay, sağlık konusundaki önerilerine yeni bir boyut kazandırarak "3 öğün hastalıklıdır" açıklamasında bulundu ve tek öğün beslenmesini tavsiye etti. Karatay, beslenme düzeninin temel kurallarını da vurgulayarak bu radikal yaklaşımı destekledi.

3 ANA ÖĞÜN TEHLİKELİ

13265370-1200x675.webp

Prof. Dr. Canan Karatay, ATV Haber'e verdiği röportajda, "3 ana öğün, 3 ara öğün çok tehlikeli. Bu memlekette obezitenin, şişmanlığın sebebi o. Karaciğer yağlanmasının sebebi de o. Hazmetme süresini vücudumuza tanımıyoruz" dedi.

TEK BİR ÖĞÜN YETERLİ

61629bec45d2a06a3cdfc7d1.jpg​​​​​​​

Karatay, bu görüşüne İbni Sina'nın 11. yüzyılda söylediği "Doğru dürüst bir öğün yerseniz yeterlidir" sözü ile destek verdi. Hücrelerin kendini yenileyebilmesi ve tam hazım sağlayabilmesi için tek bir öğünün yeterli olduğunu belirtti.

İLK ÖĞÜN KAHVALTI OLMALI

1200x675.webp​​​​​​​

Tek bir öğün beslenme yaklaşımını benimseyen Karatay, bu öğünün içeriği hakkında da önerilerde bulundu. İlk öğünün kahvaltı olması gerektiğini belirterek, "Yumurta, şirden mayalı peynir, 10 tane veya 20 tane zeytin, köy domatesi, biber, peynir üzerine tahin koyabilirsiniz" dedi.

UN, ŞEKER VE KARBONHİDRATTAN UZAK DURULMALI

5b77131818c7731958d74b3b.webp​​​​​​​

Ancak bu tek öğünde beyaz un, şekerli ürünler, pilav ve makarna gibi karbonhidrat yüklü gıdalardan kaçınılması gerektiğini vurguladı. Bu tür gıdaların tüketilmesi durumunda, hücrelerin yeterli beslenemediğinden dolayı daha çabuk açlık hissi yaşanabileceğini açıkladı. Ayrıca, acıkınca su içmenin de önemli olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN