Günlerce geçmeyen öksürüğü şıp diye kesip atıyor! Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan öksürüğü anında kesen çay tarifi

Günlerce geçmeyen öksürüğü şıp diye kesip atıyor! Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan öksürüğü anında kesen çay tarifi

Ülkemizin geleneksel tıp ve bitkiler denilince ilk akla gelen ve dikkatle takip edilen doktorlarından biri olan Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu yaptığı açıklamayla yine dikkatleri üzerine çekti. Bakın bu sefer inatçı öksürükle ilgili Prof. Dr. Saraçoğlu ne dedi?

Açıklamalarıyla Türk milletinin gönlünde taht kuran Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, son yaptığı açıklama ile yine dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Mevsimler değiştiğinde soğuk algınlığına yakalanmak kolaydır. Ve ne zaman üşütseniz, buna hemen hemen her zaman inatçı (ve rahatsız edici) bir öksürük eşlik eder. Bir öksürük sizi rahatsız ettiğinde, ondan kurtulmak için ne gerekiyorsa yapmak istersiniz. Bununla başa çıkmak için gelin hep birlikte Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu' na kulak verelim.

ÖKSÜRÜK

Öksürük tamamen normaldir. Bunu sadece soğuk algınlığı veya grip nedeniyle yapmıyoruz, vücudumuz ciğerlerinizi ve hava yollarınızı herhangi bir engelden uzak tutmaya çalıştığı için yapıyoruz. Nezle veya başka bir enfeksiyon kaptığınızda veya duman veya toz soluduğunuzda, solunum yolunuzdaki mukoza zarı balçık üretir. Solunum yolunuzda mukus olduğunda, vücudunuz ondan kurtulmaya çalışacaktır. Ve bunu öksürerek yapar. Sonunda, zamanla öksürüğünüz kaybolur, ancak bazen süreci hızlandırmak istersiniz. Bu ipuçları bunun için var!

GÜNLERCE GEÇMEYEN ÖKSÜRÜĞÜ ŞIP DİYE KESİP ATIYOR! PROF. DR. İBRAHİM SARAÇOĞLU'NDAN ÖKSÜRÜĞÜ ANINDA KESEN ÇAY TARİFİ

Kronik öksürük veya kış aylarında üst solunum yolları enfeksiyonlarına bağlı inatçı öksürüklerde ideal bir yardımcıdır. Kaynamış bir bardak sıcak sütün içerisine bir tutam (4-5 gram) hatmiden ilave edilir ve karıştırılır. Birkaç dakika bekledikten sonra yudum yudum içilir. Günde iki kez tekrarlanabilir.

5fad13d955428510345edc90.webp

BAL

İlk ipucu, biraz kaynayan suya biraz bal ve biraz şeker eklemektir. Bal, boğazınızı ve bununla birlikte mukoza zarınızı yatıştırır. Bu yüzden üç kaşık balı biraz şeker ve yaklaşık bir bardak sıcak suyla karıştırın. (Çok) tatlı içeceği bir anda içmek zorunda değilsiniz. Yavaş yavaş içerseniz kesinlikle boğazınızı rahatlatır ve öksürmenizi engeller.

60230ebf79da3e0ff4d319e5.webp

ZENCEFİL

Balı sevmiyorsanız, kendi zencefil çayınızı yapmak için bir bardak sıcak suya zencefil de ekleyebilirsiniz. Bu, solunum yollarınızdaki mukusun parçalanmasına neden olur. Ve bunun anlamı: artık öksürük yok! Bu içeceğin daha etkili olmasını istiyorsanız içine biraz tarçın ekleyin. Bir tencerede biraz su kaynatın, zencefil parçaları, tarçın çubuğu ve biraz karanfil ekleyin. Zencefil çayınızı daha lezzetli hale getirmekle kalmayacak, aynı zamanda öksürüğünüzü tedavi etmede çok daha etkili olacaktır.

kekik-cayi-2.webp

KEKİK

İnatçı öksürükten kurtulmanıza yardımcı olan bir diğer çay türü de kekik çayıdır. Kendine bir bardak kekik çayı yapıp içine biraz şeker katarsan hem boğazını yumuşatır hem de mukus zarını bakterilerden korur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN