Hafızayı geri getiriyor! Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan unutkanlığı kökünden çözen kür tarifi

Hafızayı geri getiriyor! Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan unutkanlığı kökünden çözen kür tarifi

Ülkemizin değerli doktorlarından biri olan ve her söylediği öneriler halk tarafında dikkatli dinlenen Prof. Dr. Saraçoğlu son yaptığı açıklamada çağımızın hastalığı haline gelen unutkanlığın üzerini dikkatle çizdi. Peki Saraçoğlu' nun unutkanlık için önerdiği çözüm nedir?

Açıklamalarıyla Türk milletinin gönlünde taht kuran Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, son yaptığı açıklama ile yine dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Doğanın bize sunduğu şifa kaynağı bu bitkinin insan sağlığına birçok faydası olduğunu ve nasıl kullanılması gerektiğini açıkladı.

UNUTKANLIK NEDİR?

Unutma, daha önce kısa süreli veya uzun süreli bellekte depolanan bilgilerin kaybolması veya değişmesidir. Aniden ortaya çıkabilir veya eski anılar kaybolduğunda yavaş yavaş ortaya çıkabilir. Genellikle normal olmakla birlikte, aşırı veya sıra dışı unutma daha ciddi bir sorunun işareti olabilir.

Hiç bir bilginin hafızanızdan kaybolduğunu hissettiniz mi? Ya da belki orada olduğunu biliyorsunuz ama bulamıyor gibisiniz. Bir anıyı geri getirememe, unutmanın en yaygın nedenlerinden biridir. Unutkanlık Alzheimer hastalığı dışında; damar tıkanmaları nedeniyle, tiroit bozukluklarında, B12 vitamini, folik asit gibi bazı vitaminlerin veya maddelerin eksikliklerinde, kalp hastalığı, karaciğer hastalığı, böbrek hastalığı gibi başka organların hastalıklarının beyni etkilemesi ile ve parkinson hastalığı gibi santral sinir sisteminin diğer hastalıklarında da görülür.

otrtx1jm.jpg

HAFIZAYI GERİ GETİRİYOR! PROF. DR. İBRAHİM SARAÇOĞLU'NDAN UNUTKANLIĞI KÖKÜNDEN ÇÖZEN KÜR TARİFİ

İster çalışma veya yaşam koşullarına bağlı olarak ortaya çıksın isterse de bir hastalık belirtisi olsun, unutkanlık hem sosyal yaşamı hem de iş yaşamını etkileyen önemli bir faktördür. Eğer unutkanlık bir hastalık belirtisi olarak ortaya çıkmış ise bu durumda çalışma yaşamının etkilenmesi daha şiddetli olur ve mümkün olduğunca iyi yönetilmelidir. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu ise unutkanlık için havuç suyunu şiddetle öneriyor. Evet yanlış duymadınız. Her gün düzenli bir şekilde taze sıkılmış havuç suyu unutkanlığa iyi geliyor. Havuç beyin sağlığını ve hafızayı geliştirir. Havuç beyindeki oksidatif stresi azaltır, bu da Alzheimer hastalığını önlemeye, hafızayı geliştirmeye ve bilişsel gerilemeyle savaşmaya yardımcı olur.

3303177-810x458.jpg

HAVUÇ SUYUNUN DİĞER FAYDALARI

Gözleriniz için iyidir: A vitamini, sağlıklı görme yeteneğinin anahtarıdır. A vitamini eksikliği görme kaybına neden olabilir. Havuç, A vitamininin bir formu olan ve iyi görme yeteneğinin korunmasına yardımcı olan beta-karoten içerir.

Havuç antioksidanlar açısından zengindir: Havuçta bulunan karotenoidler, bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve yaşlanma sürecini yavaşlatmaya yardımcı olan antioksidanlar gibi davranır.

Havuç kalbiniz için harikadır ve kalp hastalığı riskini azaltır: Havuç suyu içmek, vücudun çeşitli kardiyovasküler hastalıklara karşı savunmasını artıran oksidatif stresi azaltır. Kolesterol seviyelerini düşürür ve safra üretimini arttırır, vücudun yağları daha iyi sindirmesine yardımcı olur ve böylece kalbinizi korur.

Havuç kanser önleyici özelliklere sahiptir: Havuçta bulunan antioksidanlar lösemi hücreleriyle savaşabilir ve yumurtalık ve meme kanseri gibi yaygın kanser riskini azaltabilir.

Havuçla ağız hijyeninizi koruyun: Havuçta bulunan besinler ve mineraller, vücudun diş etlerinde ve dişlerde bulunan bakteri ve toksinlerle savaşma yeteneğini geliştirir. Ayrıca çürükleri ve diş çürümelerini de önler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN