Hafızayı güçlendirmek ve yaşlanmaya karşı mücadele etmek için bunu mutlaka yapın!

Hafızayı güçlendirmek ve yaşlanmaya karşı mücadele etmek için bunu mutlaka yapın!

İş ve günlerimizi dolduran çeşitli aktiviteler arasında, zihinsel ve fiziksel olarak her zaman maksimum güçte olmalıyız. Son birkaç ayda dinlenmek için yeterli zamanımız olmadıysa, bazı besinlerle zihne ve vücuda yardımcı olabiliriz..

Aslında sadece konsantrasyonu ve yorgunluğu değil, aynı zamanda bağışıklık sistemimizi de düzenleyebilecek vitamin açısından zengin besinler olurdu. Sürekli fiziksel aktivite yapmanın yanı sıra, zihni aktif tutmak için ideal olacak sağlıklı ve sağlıklı yemekler masaya konulmalıdır.

2-003.jpg

HANGİ GIDALAR, KONSANTRASYONU VE HAFIZA AKTİVİTESİNİ ARTIRACAK YAŞLANMA KARŞITI VİTAMİNİ İÇERİR

Güçlü bir antioksidan olan C vitamini ve bilişsel gerilemeye karşı D vitamini gibi sağlığımızı iyileştirmeye katkıda bulunan birçok madde vardır. Ancak tiamin, pantotenik asit ve folik asit gibi B vitaminlerinin de önemli işlevleri vardır. Beynin hafıza ve konsantrasyon açısından performansını optimize etmek için faydalı olabilecekler arasında suda çözünür B6 vitamini, piridoksin olacaktır. Günlük, yaşa ve cinsiyete bağlı olarak, yeni doğanlar için 0,4 mg ile 60 yaş üstü için 1,7 mg arasında değişen ortalama bir miktar almalıyız. Sadece beyni aktif tutmak değil, aynı zamanda bağışıklık sistemi için de önemli olacaktır. sinir sistemi ve ruh hali, uyku ve iştahı düzenler. B6 vitamini eksikliğimiz varsa, zayıflık, ilgisizlik hissedebiliriz,

B6 VİTAMİNİ İÇEREN BESİNLER

B6 vitamini depolamak için farklı yemekler hazırlayabiliriz. Etlerde, özellikle tavuk eti gibi beyazlarda, aynı zamanda sığır ve karaciğerde, balıklarda, özellikle ton balığı, somon ve kabuklu deniz ürünlerinde bulunur. Patates, karnabahar, yeşil fasulye, ıspanak gibi çeşitli sebzelerde de bulunur. Avokado, muz, baklagiller, yumurta, süt, peynir ve kepekli tahıllarda da bulunur. Genel olarak konuşursak, hayvansal kaynaklı gıdalardan alınan B6 vitamini daha iyi özümsenir. Dikkate alınması gereken bir diğer faktör de pişirme türüdür, çünkü yüksek sıcaklıklarda ve suda değişiklik gösterebilir. Bu nedenle, vitaminin beyin konsantrasyonunu ve aktivitesini artıracak yaşlanma karşıtı faydalarını korumak için bu gıdaların buharda pişirilmesi ve hazırlanır hazırlanmaz tüketilmesi tavsiye edilir.

1-004.jpg

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMEYE YARDIMCI BİTKİ ÇAYLARI

Sıcaklıklar düşmeye başlar ve bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için B6 vitamini açısından zengin besinlerin yanı sıra biraz bitki çayı da hazırlayabiliriz. Birkaç gram kök kullanarak zencefil ve limon bazlı bir antioksidan infüzyonu ile ilk soğuk algınlığı semptomlarını etkisiz hale getirebiliriz. Sonbahar için mükemmel olan nane, okaliptüs ve defne bitki çayı, bağışıklık sistemi için faydalı bir C vitamini kaynağı olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN