Hamile kalmak isteyenler bunu yapsın! Kolesterolden hazımsızlığa binbir derde deva: İşte kuru incir ve zeytinyağı kürü mucizesi!

Hamile kalmak isteyenler bunu yapsın! Kolesterolden hazımsızlığa binbir derde deva: İşte kuru incir ve zeytinyağı kürü mucizesi!

Özellikle hamile kalmak isteyen anne adaylarının mucizevi bir şekilde faydasını gördüğü zeytinyağlı incir kürünün faydaları saymakla bitmiyor. Kabızlık, hazımsızlık, kolesterol, astım, Sadece bir gün zeytinyağında bekletilen kuru incirin vücudunuza sağladığı şifayı görünce gözlerinize inanamayacaksınız...

İncir ve zeytinyağının şifasını bilmeyen yok... Kur'an ayetlerinde bile adı birlikte anılan bu iki kutlu besin bir araya geldiklerinde faydaları da adeta mucize haline geliyor. İbn-i Sina'nın yüzyıllar öncesinden günümüze gelen reçetesi olarak bilinen zeytinyağı-incir kürü şifa olduğu çok farklı sorunlar sebebiyle herkesin derdine deva olmayı başarıyor.

ZEYTİNYAĞI VE İNCİR KÜRÜ NASIL YAPILIR? NE ZAMAN VE NASIL TÜKETİLMELİ?

Zeytinyağı ve kuru incirden oluşan bu şifa bombası kürün yapımı çok basit. Tek yapmanız gereken halis zeytinyağı içine kuru incirleri doğrayarak en az bir gün bekletmek. Ardından her sabah düzenli olarak aç karnına en az bir incir edecek kadar kuru inciri bir tatlı kaşığı da yağ gelecek kadar tüketmek gerekiyor.

incir-kuru.jpeg

ZEYTİNYAĞI - KURU İNCİR KÜRÜ TARİFİ:

Bu tarif için gerekenler sadece zeytinyağı ve kuru incir.

Doğallığından emin olduğunuz kuru incirlerden 4-5 adet seçin. Her bir inciri en az 4 parçaya ayıracak şekilde doğrayın.

Seçtiğiniz küçük bir kavanoza kuru incirleri koyduktan sonra üzerlerini geçecek kadar halis sızma zeytinyağıyla doldurun.

Yediğiniz incirlerin yerine her gün yenisini koyun ve en az 21 gün boyunca her sabah bu formülü tekrar edin.

ZEYTİNYAĞI KURU İNCİR KÜRÜ KAÇ GÜN KULLANILMALI?

Faydaları saymakla bitmeyen bu şifalı kürün en az 21 gün ihmal etmeden uygulanması gerekiyor. Altı ay boyunca devam edilen kuru incir-zeytinyağı kürünün astımdan kolesterole, kabızlıktan kemik erimesine türlü türlü derde deva olduğu biliniyor.

ZEYTİNYAĞI KURU İNCİR KÜRÜNÜN FAYDALARI


Kuru incir yüksek oranda kalsiyum ve fosfor içermektedir. Bu da daha güçlü kemik ve dişlere sahip olmamıza yardımcı olur. İçeriğindeki protein, mineral ve vitaminler sayesinde hücrelerin yenilenmesi sağlanır.

Zeytinyağında bekletilen kuru inciri kür halinde tükettiğiniz zaman ise etkileri katlanarak artıyor.

tnxrvtf7.jpg

KABIZLIĞI GİDERİR

Kuru incir, yoğun lifli yapısı sayesinde bağırsak hareketlerini hızlandırır ve kabızlığı giderir. Zeytinyağı ise bağırsakların iç yüzeyini yenileyerek kabızlığın giderilmesine yardımcı olur.

CİNSEL SAĞLIĞI OLUMLU ETKİLER

Kuru incir ve zeytinyağı kürü, erkeklerde cinsel gücü ve sperm kalitesini artırmaya yardımcı olur. Çocuk sahibi olmak isteyen erkeklere kuru incir ve zeytinyağı kürü önerilir.

5f902a5c5542821c80c9840b.webp

HAMİLE KALMAYI KOLAYLAŞTIRIR

Zeytinyağı-kuru incir kürü özellikle bu faydasıyla biliniyor. Anne adaylarının hamile kalmak istedikleri zaman başvurdukları çarelerin başında bu mucizevi kür geliyor.

Kadınlarda doğurganlığı artıran kuru incir-zeytinyağı kürü sayesinde, hamile kalmak kolaylaşıyor.

asthma-inhaler-1567762447-1.jpg

ASTIM VE ÖKSÜRÜĞE İYİ GELİR

İbni Sina kürü olarak da bilinen zeytinyağı kuru incir birleşimi, boğaz enfeksiyonlarının iyileşmesine yardımcı olarak öksürüğün kesilmesine fayda sağlar, akciğerleri rahatlatır.

Astım ve öksürük hastalarının şifa bulmasını sağlayan saf ve doğal zeytinyağında bir süre bekletilmiş iki tane kuru incirin sabah kahvaltısından önce tüketilmesi tavsiye edilir. Bu kür bu şekilde en az altı ay boyunca devam ettirilip ara verilmeden uygulandığında büyük faydası görülür.

kuru-incir-1-1024x768.jpg

KALP SAĞLIĞINI KORUR

İçerdiği mineral ve vitaminler sayesinde kuru incir ve zeytinyağı kalp sağlığını korur ve kalbi güçlendirir.

t25-bilim-insani-amishi-jhada-292.webp


HAFIZAYI GÜÇLENDİRİR

B vitaminleri içeren kuru incir-zeytinyağı formülü hafızayı ve sinir sistemini güçlendirir.


KOLESTEROLÜ DÜZENLER

Zeytinyağında bekletilen kuru incir kandaki kötü kolesterol seviyesinin düşmesine yardımcı olur.

cocuk-dis-sagligi-890x450.png

DİŞLERE İYİ GELİR

Kalsiyum ve fosfor içeren kuru incir zeytinyağı kürü kemik ve diş sağlığını kuvvetlendirir.

foto-upload-4282850196.jpg

KEMİK ERİMESİNE KARŞI KORUR

Özellikle menopoz dönemindeki kadınları osteoporoza (kemik erimesine) karşı korur.

2646500-1200x627.jpg

ZAYIFLAMAYA YARDIMCI OLUR


Tatlı ihtiyacını doğal yoldan karşılayan, metabolizma hızını yükselten kuru incir, zayıflamaya da yardımcı olur.

100 gram taze incir 70 kalori civarı enerji verir. Kalorisi düşüktür. Bu nedenle incir çok sağlıklı bir atıştırmalık seçeneği olarak tüketilebilir.

sindirim-sistemi-hastaliklari.jpg

SİNDİRİMİ DÜZENLER


Sindirimi düzenler: Zengin lif içeriği sayesinde sindirim sistemini düzenler. Lif oranı yüksek olan besinler kolon kanseri gibi kanser türlerini engeller.

780x411-kansizligin-caresi-biberiye-yagi-1548449755928.jpg

KANSIZLIĞI GİDERİR

Kuru incir, demir açısından çok zengindir. Demir eksikliği sebebiyle kansızlık çekenlerin, çok üşüyenlerin incir yemeleri bu rahatsızlıkların giderilmesine çok yardımcı olur.

idealkilo.jpg

KAN ŞEKERİNİ DÜZENLER

İncir, kan şekerinin yükselmesini engelleyerek insülin seviyesinin düzenlemeye yardımcı olur. Özellikle tip 2 diyabet hastalarının şeker hastalığından kurtulmak için incir tüketmesi tavsiye edilir.

kolon-kanseri.jpg

KOLON KANSERİNE KARŞI KORUR

Lif oranı yüksek gıdaların kolon kanseri gibi kanser türlerini engellemeye yardımcı olduğu düşünülmektedir. Zengin lif içeriği sayesinde incir, kolon kanserine karşı da koruma sağlar.

dry-fig-cover.jpg

KURU İNCİRİN FAYDALARI

İncir, lif bakımından oldukça zengindir. Özellikle kuru incir, suyu olmadığından, lif oranı bakımından daha zengindir. Ama kalorisi de taze incire göre daha yüksektir. Yine de 100 gram taze incir 70 kalori civarı enerji verir. Bu miktar 100 gram için oldukça düşüktür. Bu nedenle incir çok sağlıklı bir atıştırmalık seçeneği olarak tüketilebilir.

İncir A, E, K vitaminleri ve özellikle B kompleks vitaminleri açısından da zengin bir kaynaktır.

olive-oil-in-a-bottle-which-may-be-used-on-the-face.jpg

ZEYTİNYAĞININ FAYDALARI

Bir yağın oleik asit miktarı ne kadar yüksekse o kadar sağlıklı ve kalitelidir. Isıya karşı dayanıklı ve yapısını bozmamak için kararlıdır.

Zeytinyağının oleik asit oranı çok yüksektir. Kızartmada bile kanserojen madde haline gelmeyen zeytinyağı total ve kötü huylu kolesterolü düşürüyor.

Zeytinyağı, beslenme üzerine eğitim almış meslek grupları arasında doğanın anne sütü diye anılır.

6306291a18c7731e249e70e1.jpg

AYETTE BİLE ADLARI BİR ARADA GEÇİYOR

Tin (incir) Suresi'nde üzerine yemin edilen iki nimetten biri incir diğeri ise zeytindir. Tin Suresi'nin ilk ayetlerinde anılan incir ve zeytin Kur'an'da şu sözlerle anılır: "İncire, zeytine, Sina dağına ve şu emîn beldeye yemin ederim ki, biz insanı en güzel biçimde yarattık. Sonra onu aşağıların aşağısına indirdik."

Müminun Suresi 19. ve 20. ayette de zeytine atıf yapılmıştır. Ayette zeytinden bahsedilirken Allah'ın bir nimeti olduğunun altı çiziliyor: 'Böylece onun (yağmurun) sayesinde sizin yararınıza hurma bahçeleri ve üzüm bağları meydana getirdik ki, bunlarda sizin için bir çok meyveler vardır ve siz onlardan yersiniz. Tûr-ı Sinâ'da (dahi) yetişen bir ağaç da meydana getirdik ki, bu ağaç, hem yağ, hem de yiyenlerin ekmeğine katık edecekleri (zeytin) verir."

Zeytinin Kur'an-ı Kerim'de geçtiği tek ayet bu değil. İşte diğerleri:

O (Allah) ki, Gök’ten su indirdi. Onunla, her şeyin bitkisini bitirdik ve ondan bir yeşillik çıkardık. Biz ondan kümelenmiş taneler; hurma ağacının tomurcuğundan sarkmış salkımlar, birbirine benzeyen-benzemeyen üzümler, zeytinler ve nardan bahçeler çıkarıyoruz. O olgunlaşıp ürünlerini verdiği zaman, ona bakın! Muhakkak bunda, iman eden bir kavim için ayetler(deliller) vardır. [EN'AM(6)/99]

Onunla(suyla), sizin için ekinler, zeytinler, hurmalıklar, üzümler ve ürünlerin her türlüsünden bitirir. Muhakkak bunda, tefekkür eden bir kavim için, ayetler vardır. [NAHL(16)/11]

O ki, ne doğuda, ne de batıda bulunmayan, mübarek bir zeytin ağacından yakılır. Neredeyse, ateş dokunmasa da, onun yağı, ‘ışık’ verir. , Nur üzeri Nur'dur. Allah, kimi dilerse, onu Kendi Nuru'na doğrultur. Allah, insanlar için misaller verir. Allah, her şeyin Âlimi'dir. [NUR(24)/35]

Ayrıca bir Hadis-i Şerifte 'Zeytinyağını yiyiniz ve sürünüz. Çünkü o mübarek (bereketli) bir ağacın ürünüdür' diyerek Peygamber Efendimiz de zeytinyağının önemini vurgulamıştır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN