Her derde deva! Tüm hastalıklara şifa oluyor: Bu besin vücudun altın sırrı

Her derde deva! Tüm hastalıklara şifa oluyor: Bu besin vücudun altın sırrı

Neredeyse her yemekte kullandığımız Türk mutfağının vazgeçilmesi sarımsağın faydalarını biliyor musunuz? Dünyanın birçok yerinde yetişen bu besin, vücudumuzu baştan aşağı yeniler. Antibiyotik yerine de kullanılan sarımsağın özellikleri saymakla bitmez. İşte sizler için araştırdığımız sarımsağın bitmek bilmeyen faydaları...

Türk mutfağının vazgeçilmezi olarak tanınan ve antibiyotik özelliğiyle Tıp alanında kullanılan bu besinin faydaları saymakla bitmez. Eskiden antibiyotik olarak kullanan ve halen çoğu uzman ismin ısrarla tüketin dediği sarımsak, aslında tam bir şifa deposudur. Peki sarımsağın faydaları nelerdir? Sarımsak hangi hastalıklara iyi gelir? Sarımsak nasıl tüketilir? İşte cevapları...

BİRÇOK MEDENİYETTE KULLANILDI

Sarımsak deyip geçmeyin, Bu besinin kullanımı Mısırlılar, Babiller, Yunanlılar, Romalılar ve Çinliler dahil olmak üzere bir çok medeniyette kullanılmış, etkisi görülmüştür.

TÜM VÜDUMUZDA DOLAŞIR

Çoğu kişi sarımsağın faydalarının bir diş ezildiğinde veya çiğnendiğinde oluşan kükürt bileşiklerinden kaynaklandığını sanıyor. Sarımsaktaki kükürt bileşikleri vücudunuza sindirim sisteminden girer. Daha sonra güçlü biyolojik etkiler uygulayarak vücudunuzun her yerinde dolaşırlar.

a1-26.jpg

SOĞUK ALGINLIKLARININ YÜZDE 65'Nİ ENGELLİYOR

Sarımsağın en çok bilinen özelliği ise bağışıklık siteminin işlevini artırdığı. Yapılan araştırmalarda günlük düzenli olarak tüketilen sarımsak ile soğuk algınlığının yüzde 65 azalttığı görülmüştür.

KALP KRİZİNİ ÖNLÜYOR

Kolesterolü yüksek olanlar için sarımsak takviyelerinin toplam ve LDL kolesterolü yaklaşık %10-15 oranında azalttığı görülmektedir.

a3-4.jpg

ALZHEİMER'I ÖNLÜYOR

Serbest radikallerden kaynaklanan oksidatif hasar, yaşlanma sürecin hızlandırır.Sarımsak, vücudun oksidatif hasara karşı koruyucu mekanizmalarını destekleyen antioksidanlar içerir.

UZUN YAŞAMAYI SAĞLAR

Sarımsak kan basıncı gibi önemli risk faktörleri üzerindeki faydalı etkileri göz önüne alındığında, sarımsağın daha uzun yaşamanıza yardımcı olabileceği anlaşılır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN