Her gün 2 kaşık tüketin B12'niz tavan yapsın! Fil hafızası etkisi yaratan o bitki meğer elimizin altındaymış

Her gün 2 kaşık tüketin B12'niz tavan yapsın! Fil hafızası etkisi yaratan o bitki meğer elimizin altındaymış

B12 eksikliği; hafıza kaybı, halsizlik, sindirim sorunu gibi birçok şikayete neden oluyor. Vücudun otomatik olarak karşılayamadığı bir vitamin olan B12'yi ise mutlaka dışardan besin takviyesiyle almak gerekiyor. Peki, B12'yi artıran besinler nelerdir? Hangi besinlerde B12 vardır? İşte, B12 deposu olan bazı besinler...

B12 eksikliği, genellikle birçok kişide ortaya çıkan bir durumdur. DNA hasarının önüne geçen B12, sinir sistemi için de oldukça faydalıdır. Bu vitaminin eksikliği ise genellikle hayvansal gıdaları az tüketen ya da hiç tüketmeyen kişilerde görülmektedir.

B12 EKSİKLİĞİNİN BELİRTİLERİ NELERDİR?

İnsan vücudu için büyük bir öneme sahip olan B12 vitaminin eksikliğinde vücut şu sinyalleri verir:

- Kansızlık hastalığı olan anemi, bilişsel fonksiyonlarda bozukluk, nörolojik hastalıklar B12 eksikliğinde görülür.

- Bağırsak hareketlerine etki eden B12 eksik olduğunda, bağırsaklar normale göre yavaş ya da hızlı çalışır. Bunun sonucunda da kabızlık ya da ishal şikayetleri artar.

- B12 vitamininin eksik olduğunu gösteren en önemli detay ise bağışıklık sisteminin düşmesidir. B12 eksikliği olan kişiler sürekli grip ya da soğuk algınlığına yakalanır.

- Tırnak kırılması ya da saç dökülmesi gibi durumlar da B12 eksikliği belirtisidir.

haber-4-ic1.jpg

BU BESİNLER B12'Yİ ARTIRIYOR

B12 ihtiyacınızı karşılayacak besinler ise şunlardır:

DENİZ MAHSULLERİ

Deniz ürünleri B12 ihtiyacını fazlasıyla karşılayan besinlerin başında geliyor. Özellikle somon balığı, B12 deposu olarak bilinmektedir.

KIRMIZI ET

B12 deposu olan bir diğer besin de kırmızı ettir. Özellikle ciğerin içeriğinde B12 oranı oldukça fazladır. 100 gram ciğer günlük B12 ihtiyacının neredeyse hepsini karşılar.

haber-4-ic2-001.jpg

SÜT ÜRÜNLERİ

B12 deposu olan bir başka ürün de yoğurttur. Ancak yoğurdun ev yapımı olması gerekiyor.

MANTAR

Bir tabak mantar da günlük B12 ihtiyacını karşılamaya yeterlidir.

KIRMIZI LAHANA

İçeriğinde bolca probiyotik bulunduran kırmızı lahana, B12 içeriği yüksek olan besinlerdendir. Her gün bir kase kırmızı lahana tüketilmesi, metabolizmayı düzenler, vücut yağ oranını dengeler ve B12 ihtiyacını karşılar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN