Her gün iki tane yiyin mucizevi etkisini anında görün! Prof. Dr. Canan Karatay en büyük sırrını açıkladı

Her gün iki tane yiyin mucizevi etkisini anında görün! Prof. Dr. Canan Karatay en büyük sırrını açıkladı

Sağlıklı beslenme üzerine verdiği tavsiyeler ile ezberleri yok eden beslenme uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, yine bomba reçetesi ile dikkatleri üzerine çekti. Kış aylarında artan grip ve salgın hastalıklara dikkat çeken Canan Karatay, 'Bunu yiyen hasta olmuyor' diyerek sıklıkla tükettiği besini paylaştı. Bağışıklık sisteminiz tavan yapacak! Hastalıklara karşı kalkan olan bu besini sofranızdan eksik etmeyin. İşte Canan Karatay'ın ezber bozan reçetesi...

Havaların soğuması ile birlikte birçok hastalık etkisini göstermeye başladı. Özellikle grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi vakalar hızla arttı. Bunun en büyük nedeni ise bağışıklık sisteminin düşmesinden kaynaklanıyor. Peki bağışıklık sistemini nasıl güçlendirebiliriz? Bağışıklık sistemini güçlendiren besinler neler? Sağlıklı beslenme üzerine yaptığı tavsiyelerle dikkatleri üzerine çeken Prof. Dr. Canan Karatay, en büyük sırrını açıkladı. Her gün bundan iki tane yiyin anında etkisini görün. Bağışıklık sisteminiz tavan yapacak! Sofranızdan sakın eksik etmeyin. İşte bağışıklık sistemini güçlendiren vücudu baştan aşağı yenileyen o besin...

HER GÜN MUTLAKA 2 TANE YİYİN!

Türkiye'de tanınmış bir kardiyolog ve beslenme uzmanı olan Prof. Dr. Canan Karatay, son zamanlarda yaptığı açıklamalarda günde iki adet yumurta tüketmenin birçok faydasından bahsetti.

hjhjhjhj-16.jpg

Prof. Dr. Karatay, yumurtanın protein ve vitamin açısından zengin bir besin olduğunu ve düzenli tüketildiğinde birçok sağlık yararı sağlayabileceğini söyledi. İşte günde iki adet yumurta tüketmenin bazı faydaları:

1- İYİ BİR PROTEİN KAYNAĞI

Yumurta, yüksek kaliteli protein içerir ve vücut için gerekli amino asitleri sağlar. Protein, kasların büyümesi ve onarımı için gereklidir.

2- ZENGİN BİR VİTAMİN KAYNAĞI

Yumurta aynı zamanda A, D, E ve K gibi yağda çözünen vitaminler ile B vitamini kompleksini içerir. Bu vitaminler birçok fonksiyon için gereklidir, örneğin, kemik sağlığı, görme, bağışıklık sistemi ve beyin fonksiyonları.

3- DOYURUCU BİR YİYECEK

Yumurta, yüksek protein içeriği sayesinde uzun süre tokluk hissi sağlar ve aşırı yeme isteğini azaltabilir.

4- KOLESTROL DÜŞÜRÜCÜ ETKİSİ VAR

Yumurta sarısı, iyi kolesterol olarak da bilinen HDL kolesterolünü artırırken, kötü kolesterol olarak bilinen LDL kolesterolünü düşürmeye yardımcı olabilir.

5- İYİLEŞTİRİCİ ÖZELLİKLERİ

Yumurta sarısı, antioksidan özellikleri ile bilinen A ve E vitaminlerini içerir. Bu antioksidanlar, serbest radikallerin neden olduğu hücre hasarını azaltabilir ve hastalıkların iyileşmesine yardımcı olabilir.

hjjhhj-23.jpg

Prof. Dr. Karatay, günde iki adet yumurta tüketmenin sağlık için güvenli olduğunu ve düzenli tüketildiğinde birçok fayda sağlayabileceğini söylüyor. Ancak, herkesin sağlık durumu ve beslenme ihtiyaçları farklı olduğu için, herkesin tüketebileceği miktar kişisel olarak belirlenmelidir. Sonuç olarak, yumurta besleyici bir yiyecek olarak kabul edilir ve sağlık açısından birçok faydası vardır. Ancak, herhangi bir diyet değişikliği yapmadan önce doktorunuza veya beslenme uzmanınıza danışmanız önerilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN