Her gün soğan yerseniz bakın ne oluyor?

Her gün soğan yerseniz bakın ne oluyor?

Her gün soğan yediğimiz de vücudumuzda neler oluyor? Çin'de yapılan bir araştırma oldukça şaşırtıcı. Soğan yiyenlerin kansere yakalanma riski yüzde 79 daha az çıktı. İşte çiğ soğan yemenin faydaları

Bağırsak kanseri ve bir sürü kanser türü dünyada yaygın vaziyette. Çin’de yapılan araştırmada, her gün yaklaşık yarım soğan yiyenlerin bağırsak kanserine yakalanma riski yüzde 79 daha düşük çıktı.

Çin Tıp Üniversitesi uzmanları, bin 666 kadın ve erkeğin yemek yeme alışkanlıkları ile kanser hastalığı bağlantılarını inceledi. Çıkan sonuçlara göre düzenli olarak alyum bitkileri tüketenlerin diğerlerine oranla daha sağlıklı oldukları belirlendi.

ÇİĞ TÜKETİLMELİ

Çinli uzmanların araştırmasına göre her gün 49 ile 74 gram arasında soğan yiyenlerin bağırsak kanserine yakalanma riskleri diğerlerine oranla yüzde 79 daha düşük oluyor.

Araştırmayı yürüten ekibin başında olan doktor Zhi Li, “Soğan, pırasa ve sarımsak gibi alyum bitki ailesinden olan ürünlerin birçok hastalığa karşı doğal savaşçılar olduğu biliniyor. Bu gıdaların barındırdıkları biyoetken sayesinde bazı kanser türlerine de iyi geldikleri biliniyordu.

Araştırmamız da bağırsak kanseri gibi bir hastalığa karşı bile sadece yarım soğan yemenin ne kadar etkili olduğunu bilimsel olarak ortaya koydu” dedi.

Soğandan en üst seviyede faydalanabilmek için çiğ tüketilmesi gerektiği de belirtildi. Çinli uzmanların araştırması Batı basınında da geniş yankı buldu.

İngiltere’de günde 44 kişinin bağırsak kanserinden öldüğüne dikkat çeken Times gazetesi, araştırmayı “Her gün ortalama büyüklükteki bir soğanın yarısını yiyerek bağırsak kanserine karşı koruma sağlayabilirsiniz” şeklinde duyurdu.

KALP DOSTU

Tam bir kalp dostu olan soğanın kanı temizleme özelliği vardır. Bu sebeple kalp damarlarının tıkanmasına neden olan engelleri ortadan kaldırır, kalp hastalıklarından kişiyi korur. Siz hala “Ay ellerimde soğan kokusu kaldı” diye üzülün. Koku geçer, yeter ki kalpler kırılmasın.

Özellikle kış aylarında sık sık hastalanan kişilerdenseniz soğan size doktorsuz günler vaat ediyor. Zira solunum yolları hastalıklarını tedavi eden bir başhekimdir soğan.

sogan.jpg

NEZLE, GRİP VE ÖKSÜRÜĞE İYİ GELİR

Nezle, grip, öksürük dışında astım ve bronşite de iyi gelir. Balgam söktürücü özelliği de vardır. Soğanı lapa halde göğsünüze sürüp yattığınızda sabah daha rahat uyunacağınızdan emin olabilirsiniz.

Soğan kadar soğan suyu da her derde deva. Enfeksiyonların, yaraların çabuk iyileşmesini sağlayan soğan suyunun tedavi edici özelliği vardır.

Bu sebeple böcek ısırmaları, yaralanmalarda o bölgeye soğan suyu uygulayabilirsiniz. Aynı şekilde arı sokmasında soğan bölgedeki acı ve yanma hissini hemen alacak ve size rahatlatacaktır.

GENÇLEŞTİRİYOR

Soğan çok estetik bir görünüme sahip olmayabilir ama bizim dış görünümümüze de sayısız fayda sağladığı kesin. Kılcal damarları genişleten soğan cildin kanlanmasını sağlar ve selülit, ciltte görülen yaşlanma belirtileri ve kırışıklıklar gibi sorunların ortadan kalkmasına yardımcı olur.

Aynı şey sağlıklı, parlak saçlar için de geçerli. Nitekim bir tüyo verelim ayda iki kere saçınızı soğan suyuyla yıkarsanız saçlarınız daha hızlı uzar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN