Herkesin evine her gün giriyor! Büyük küçük bilmeden tüketiyor: 1 yılda 10 yaş yaşlanmaya neden oluyor

Herkesin evine her gün giriyor! Büyük küçük bilmeden tüketiyor: 1 yılda 10 yaş yaşlanmaya neden oluyor

Milyonlarca kişinin günlük olarak tükettiği bu besin bir süre sonra halsizlik ve yorgunluk hislerini artırırken, kronik hastalıklara da yol açıyor. Büyük küçük herkesin bilmeden tükettiği bu besin aynı zamanda 1 yılda 10 yaş yaşlanmaya neden oluyor…

Herkesin evinden eksik etmediği ekmek tokluk hissi verirken vücuda da çeşitli zararlar sağlıyor. Son zamanlarda ekmek tüketenlerin sayısı azalırken, karbonhidratsız diyetler de daha çok rağbet görüyor. İnsanların, hammaddesi un olan besinleri tüketmeyi bıraktıktan sonra hayatlarındaki değişime dair ise çeşitli bilgi bulunuyor. Öyle ki ekmek tüketmeyenlerin cildi daha sağlıklı kalıyor, kilo vermeleri hızlanıyor ve enerjileri artıyor.

EKMEĞİN VÜCUTTAKİ ETKİLERİ

Tam buğday ve çavdar ekmekleri kesinlikle en sağlıklı ekmeklerdir. Fakat söz konusu beyaz ekmek olduğu zaman işler değişiyor. 20’inci yüzyılda un ve mayanın değişmesiyle birlikte enerji ve katkı maddeleri ortaya çıktı.

ekmegin-zararlari-1.jpg

CİLT SORUNLARI

Cilt üzerindeki aknelerin ana nedeni genelde ekmekteki glütendir. Vücut glüteni salgılayamaz bundan dolayı da bağırsak hasarı meydana çıkar. Ayrıca glüten yaşlanmayı artıran bir etkiye de sahiptir.

SİNDİRİM SORUNLARI

Gluten, çeşitli sindirim sorunlarına yol açabilir. Tam tahıllı ekmek, önemli bir element olan lif içerirken, un ürünlerinde bu yoktur. Gün içinde 5-6 dilim tam tahıllı ekmek, günlük normu karşılayacak kadar lif sağlamaktadır. Meyve ve sebze yiyerek bu normu elde etmeyi istiyorsanız, 14 elma, 21 havuç, 25 domates ya da 5 tane salatalık yemeniz gerekiyor.

ekmegin-zararlari-2.jpg

OBEZİTENİN CAN DOSTU

Ekmek yemeyi kesenlerin yüzde 70’inden fazlası ilk iki haftada kilo verir. Orta boydaki bir dilim ekmek 0,6 gram lif içerir ve diğer bileşenler vücut yağına dönüşür. Ekmeğin glisemik indeksi çikolatadan bile fazladır.

Hamur işlerindeki nişasta, sindirim sisteminde parçalanarak kan dolaşımına giren glikoza dönüşmektedir. Bu da kısa süre içinde acıkmanıza ve kilo almanıza yol açar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN