Horlamanızı Önemli Ölçüde Azaltmanıza Yardımcı Olabilecek 6 İpucu

Kadın erkek demeden bazı geceler yada devamlı olan horlamalar partneriniz için oldukça can sıkıcı bir durum haline gelebilir. Bu durumdan hem partneriniz uykusuz kalırken, asıl horlayan kişi de tam dinlenemeyip güne enerjik başlayamaz. Peki horlama nasıl önlenir? İşte horlamanızı önemli ölçüde azaltabilecek 6 ipucu...

Partneriniz horlaması nedeniyle sizi geceleri uyutmuyor mu? Yoksa horlayan siz misiniz? O zaman ikiniz de ihtiyacınız olan dinlenmeyi alamayacaksınız. Horlayan biri bu konuda hiçbir şey yapamaz. Yine de… Horlamayı önemli ölçüde azaltmanın birkaç yolu var. Sizin için bir ipucu listesi hazırladık! Bu ipuçları daha iyi bir gece uykusu çekmenize yardımcı olacak

5fd380f079da3e2190f239fe.webp

1. SIRT ÜSTÜ YATMAYIN

Sırt üstü yatarsanız, temelde boğazınıza daha fazla baskı yapılmasını sağlarsınız. Bunun yanında diliniz de biraz farinkse batar ve bu da horlamaya neden olur. Yan yatarak horlama olasılığını azaltırsınız.

2. NEDENİN İZİNİ SÜRÜN

İnsanların horlamasının en büyük üç nedeni aşırı kilolu olmaları, çok sigara içmeleridir. Bir horlayan kişi sigara içer ve içki içerse, bu şeyleri o kadar çok yapmayı bırakması gerçekten yardımcı olabilir. En azından yatmadan önce alkol almadığınızdan emin olun. Fazla kilonuz varsa, biraz kilo vermenize yardımcı olabilir.

basliksiz-3-001.jpg

3. YETERİNCE SU İÇİN

Boğazınız, burnunuz ve burun boşluğunuz kuru mu? Bu, tahrişe ve iltihaplanmaya neden olabilir ve bu da horlamaya neden olabilir. Gün boyunca yeterince su içtiğinizden emin olun. Ayrıca yatak odanıza bir nemlendirici yerleştirebilir ve geceleri açabilirsiniz.

4. AKŞAMLARI FAZLA YEMEK YEMEYİN

Çok fazla yemek asla iyi bir fikir değildir, ancak bunu özellikle yatmadan hemen önce yapmaktan kaçının. Özellikle söz konusu gıda çok fazla yağ veya şeker içerdiğinde sindirim sisteminizi bozarak uykuya dalmayı zorlaştırabilir. Yatmadan önce süt ürünleri tüketmenizi de önermiyoruz çünkü bunlar boğazınızda yapışkan bir tabaka bırakabilir ve bu da solunum yollarınızı tıkayabilir. Bu da horlamanıza neden olabilir.

basliksiz-4-001.jpg

5. SICAK BİR DUŞ ALIN

Soğuk algınlığı, horlama eğilimleriniz üzerinde çok fazla etkiye sahip olabilir. Ne de olsa üşüttüğünüzde, solunum yollarınız daralır. Sıcak bir duş veya banyo yapmak sümük ve mukusunuzu gevşeterek solunum yollarınızı açar.

6. DİL VE BOĞAZ EGZERSİZLERİ YAPIN

Dilinizi, farenksinizin alt kısmını ve yumuşak damağınızı çalıştırarak horlamanızı da azaltabilirsiniz. Ağzınızın bu kısımları genellikle siz uyurken gevşer ve bu da hava akışının sınırlanmasına neden olarak horlamanıza neden olabilir. Egzersizler yaparak ağzınızın bu bölgelerini çalıştırabilirsiniz, bu da uyurken fazla rahatlamamalarına neden olur. Gerçekten fark yaratabilecek her gün yapmanız gereken egzersizler var. Talimatlar için aşağıdaki videoya bir göz atın:

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN