İbn-i Sina asırlar önce işin çözümünü açıklamış! Saçlarınız bu yöntemle bir gecede parlayacak... Beyazlardan eser kalmayacak

İbn-i Sina asırlar önce işin çözümünü açıklamış! Saçlarınız bu yöntemle bir gecede parlayacak... Beyazlardan eser kalmayacak

Çoğu kişinin dert yandığı konulardan biri beyaz saçlardır. Bu nedenle beyaz saçlardan kurtulmak için yöntemler aranırken çoğunlukla doğal yöntemler tercih edilir. İbn-i Sina ise asırlar önce işin çözümünü bulmuş. Saçlarınıza bu yöntemi Uyguladığınız takdirde beyazlardan kurtulabilecek.

Tıbbın babası olarak bilinen İbn-i Sina, günümüzde önemli bir yere sahiptir. İbn-i Sina’nın asırlar önce uyguladığı yöntemler hâlâ hem geleneksel tıpta hem de insanların günlük hayatında kullanılıyor. Günboyu haber sitesinde yer alan bir habere göre bu kapsamda asırlar önce İbn-i Sina tarafından bulunan ve uygulanan bu yöntem saçlara çok iyi geliyor. Özellikle de doğal yöntemlerle saçlarına bakmak isteyenler için oldukça etkili bir yöntem. Beyaz saçlardan kurtulmak ve saçların beyazlamasını engellemek için bu formülü deneyebilirsiniz.

yeni-proje-002.jpg

HEM GENETİK HEM YANLIŞ ÜRÜN SAÇI BEYAZLATABİLİYOR

Saç beyazlama onları kimilerinde genetik bir problem iken kimilerinde ise yanlış ürün kullanımı sonucunda meydana geliyor. Bu kapsamda genetik olan beyazlıklar kolaylıkla giderilemese de yanlış ürün sonucunda çıkan beyaz saçlar daha kolay onarılabilir.

Çoğu kişi beyaz saçlarını kapatmak için sıklıkla saçına boya müdahalelerinde bulunuyor. Lakin bu durum saça zarar verdiği için çok fazla uygulanmaması gereken yöntemlerden biridir. Dolayısıyla doğal yöntemler kullanarak saçı onarmaya çalışmak çok daha doğru olacaktır. Bu konu kapsamında asırlar önce bazı yöntemler deneyen İbn-i Sina, doğal yağları tavsiye ederek hem beyazlama problemine hem de kepek sorununa karşı tarifler önermiş.

İbn-i Sina’nın Saç sağlığı için önerdiği yağlar arasında Ban otu yağı, Keçiboynuzu yağı ve Çörek otu yağı bulunuyor.

BAN OTU YAĞI

ban-otu.jpg

Söz konusu bu ya saçların beyazlamasını engellerken saç çıkarma özelliği ile de sıklıkla tercih ediliyor.

KEÇİBOYNUZU YAĞI

keciboynuzu.jpg

Çoğu kişinin bildiği üzere keçiboynuzu, besin değeri yüksek bir yiyecektir. İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde insan sağlığına faydalı iken, içeriğindeki antioksidanlar sayesinde de parlak ve güçlü saçların oluşumuna yardımcı olur.

ÇÖREK OTU YAĞI

corek.jpg

çörek otu yağı, eklem ağrıları için de tercih edilen bir yağ olmasının yanı sıra saç sağlığı için de tercih edilir. Saç kırılmasını önleyerek saçlara nem kazandıran çörek otu yağı, saç derisinde meydana gelen kaşıntı sorunlarına engel olur. Aynı zamanda kepeklenme engellerken saç beyazlamasını da önüne geçer ve parlak saçlara yol açar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN