İbn-i Sina'nın boğaz ağrısına iyi gelen reçetesi ve şifalı kış çayları

İbn-i Sina'nın boğaz ağrısına iyi gelen reçetesi ve şifalı kış çayları

Soğuk kış aylarının kendisini iyiden iyiye hissettirmesiyle birlikte soğuk algınlığı ve mevsimsel grip gibi pek çok rahatsızlık yaygınlaşmaya başladı. Peki bu hastalıklardan korunmanın ve hızlı şekilde iyileşmenin yolları neler? Sizi, kış boyunca hastalıklardan koruyacak İbn-i Sina’nın dertlere derman boğaz ağrısı çayını haberimizin devamında paylaştık...

Havalar soğudu, hastalıklar herkesi esir almaya başladı. Fakat sizi hem mikroplardan koruyan hem de hastayken iyileşmenize yardımcı olan harika çay reçeteleri var.

İşte, sizin için derlediğimiz İbn-i Sina’nın şifa niteliğinde boğaz ağrısı çayı ve diğer kış tarifleri…

İbn-i Sina’nın tarifi için gerekli malzemeler şöyle:

  • 1 fincan kaynar su
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı tarçın

Boğaz ağrısını kesip atan şifalı İbn-i Sina çayının hazırlanışı:

  • Öncelikle fincanımızı ocağın üzerine alıyoruz. Sonrasında su hariç diğer malzemeleri içerisine atarak güzelce karıştırıyoruz.
  • Ardından suyu da ilave ediyoruz. Tüm malzemeleri ocağın altını kısarak yavaş bir şekilde kaynatıyoruz.
  • Bir süre demlenen çayımızı süzüyoruz ve sıcak haldeyken içiyoruz.

Afiyet olsun…

ZENCEFİL ÇAYI

Zencefil, anti-enflamatuar özelliklere sahip olması sayesinde soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara karşı etkili olabilir. Taze zencefili dilimledikten sonra kaynar suya atarak birkaç dakika bu şekilde demleyebilirsiniz. Sonrasında süzdüğünüz çayı sıcak şekilde tüketebilir ve hastalıklardan korunabilirsiniz.

yeni-proje-80.jpg

LİMONLU-BALLI ÇAY

Bal, doğal bir antibakteriyel özelliğe sahip olmasıyla bilinmesinin yanı sıra yüksek miktarda yüksek C vitamini içerir. Sahip olduğu bu özellikler sayesinde bağışıklık sistemini destekler. Hastalıklardan korunmak için bal ve limonu sıcak suyun içerisinde eritiyoruz ve tüketiyoruz.

NANE ÇAYI

Boğazı rahatlatıcı ve solunum yollarını açıcı özelliklere sahip olan nane, kış aylarında bizi hastalıklardan koruyor. Nane ile hazırladığımız şifa kaynağı çay sıcak şekilde tüketilmeli.

ISIRGAN OTU ÇAYI

Isırgan otu, antioksidanlar ve vitaminler bakımından zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirebilir ve soğuk algınlığına karşı yardımcı olabilir.

ECHİNACEA ÇAYI

Bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle bilinen Echinacea, soğuk algınlığına karşı kalkan görevi gören bir bitkidir. Soğuk kış aylarında Echinacea çayını içerek vücudunuzun direncini artırabilirsiniz.

ADAÇAYI ÇAYI

Adaçayı, antimikrobiyal özelliklere sahip olması nedeniyle boğaz ağrısını hafifletebilir. Soğuk algınlığı dönemlerinde adaçayı ve ayvayı bir demlikte kaynatarak içmek sağlıklı sonuçlar verebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN