İbrahim Saraçoğlu'nun her akşam içtiği özel kür tarifi! Bu bitki ile vücudunuz baştan aşağı yenilenecek, iltihabı söküp atıyor

İbrahim Saraçoğlu'nun her akşam içtiği özel kür tarifi! Bu bitki ile vücudunuz baştan aşağı yenilenecek, iltihabı söküp atıyor

Havaların bir ısınıp bir soğumasıyla salgın hastalıklar hızla yayılmaya başladı. Özellikle Ramazan ayından dolayı vücudun aç kalması hastalıklara davetiye çıkarırken uzmanlardan peş peşe doğal beslenme tavsiyeleri gelmeye devam ediyor. Doğal ürün tavsiyeleri ile sık sık gündeme gelen Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, kendisinin sıklıkla tükettiği özel kür tarifini paylaştı. Bu bitki vücudunuzu baştan aşağı yenileyecek! İltihabı anından söküp atıyor.

Sık sık grip oluyorsanız ya da Ramazan ayını halsiz geçirmek istemiyorsanız bu kür tarifi tam size göre! Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen ve soğuk algınlığına birebir iyi gelen reyhan kürü tarifi vücudunuz baştan aşağı yenileyecek. Afrika, Asya’da kutsal olarak kabul edilen bir bitki olan reyhan, tam bir şifa deposudur. Bu bitkinin faydalarını duyunca mutfağınızdan eksik etmeyeceksiniz. İbrahim Saraçoğlu her fırsatta tüketilmesini öenriyor.

İBRAHİM SARAÇOĞLU'NUN REYHAN KÜRÜ TARİFİ! İLTİHABI SÖKÜP ATIYOR

Doğal beslenme tavsiyeleri ile yakından takip edilen Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, gizli kür tarifini açıkladı. Soğuk havalarda ve gribe karşı reyhan kürünün tükettiğini ifade eden Saraçoğlu, düzenli tüketimde vücudun yenilendiğini belirtti. Kürün hazırlanışı ise oldukça basit. Bir su bardağı suyu kaynatıp, içine kuru reyhan yapraklarını ekleyin. Reyhan yapraklarını suyun içinde 5-10 dakika kadar demlenmeye bırakın. Demlenen çayın üzerine yarım limonun suyunu sıkıp tüketebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

yeni-proje-2024-03-13t145230-225.jpg

REYHANIN FAYDALARI NELER?

1- DOĞAL AĞRI KESİCİ GÖREVİ GÖRÜR

Reyhan, antiseptik özelliğe sahip bir bitkidir. Bu özelliği ile ağrıyı yok eder. Kas ve kemik ağrısı, baş ağrısı ve mide ağrısı reyhan tüketildiğinde hafiflemektedir.

2- AĞIZ KOKUSUNUN ÖNÜNE GEÇER

Reyhan yaprakları, ağız bakım ürünlerinde kullanılmaktadır. Kimyasal ürünler tercih etmek yerine birkaç adet reyhan yaprağını çiğneyebilirsiniz. Ağız içinde oluşan kötü kokuyu yok eden reyhan, çürük oluşumuna da engel olmaktadır.

3- DOĞAL MİDE KORUYUCUDUR

Mide spazmı ve şişliği gibi durumlarda oldukça faydalı olan reyhan, mide problemi olan kişiler için çok şifalıdır. Mide asitlerini dengeleyen reyhan, mide koruyucu etkiye sahiptir.

yeni-proje-2024-03-13t145331-138.jpg

4- ANTİOKSİDAN DEPOSUDUR

Vücudunuzun antioksidan besinlere ve bitkilere ihtiyacı vardır. Bu liste içinde reyhan bitkisi de size yardım eder. Antioksidan maddeler içeren reyhan, vücudunuza zarar veren maddelerin atılmasını sağlar. Böylece bedeniniz daha sağlıklı ve temiz bir şekilde çalışır.

5- DOĞAL ATEŞ DÜŞÜRÜCÜDÜR

Esansiyel yağlar içeren reyhan, antiseptik güç içerir. Bu sayede ateşi yükselen kişilerin ateşini normal seviyeye indirir. Enfeksiyona bağlı oluşan ateşlenme durumunda da reyhan oldukça faydalı oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN