İlaç Niyetine Tüketiyoruz Ancak Bu Besin Vücut Sağlığını Bozuyor! Hamilelerde Düşük Riskini Artıyor

İlaç Niyetine Tüketiyoruz Ancak Bu Besin Vücut Sağlığını Bozuyor! Hamilelerde Düşük Riskini Artıyor

Sağlıklı bir vücut için binlerce besin araştırıp tüketiyoruz. Ancak yararlı sandığımız bazı besinlerin aslında zehir saçtığını biliyor muydunuz? Bazı besinleri çok tükettiğimiz zaman hastalıklara yol açabiliyor. Bizim iyi sandığımız ama aslında zehir saçan bu besinlerin zararlarını duyunca şok olacaksınız. Düşüğe katar götürebiliyor. İşte faydalı sandığınız ancak zehir saçan o besinler...

Faydalı sandığımız ancak fazla tüketimde hastalıklara yol açan besinlerden olan zencefil, birçok alanda kullanılmakta. Özellikle yemeklerde, çaylarda hatta bitki çaylarında da bol bol bulunur. Herkes tarafından faydalı ve sağlıklı olarak biliniyor ancak fazla tüketimi çok büyük sağlık sorunlarına yol açıyor. Hatta hamile kadınların düşük yapmasına bile neden oluyor.

İYİ SANIYORUZ FAKAT FAZLA TÜKETİLİNCE...

Hastalandığımız zaman ilk tercihimiz bitki çayları oluyor. Bu çayların içinde de genelde zencefil konulur. Ancak zencefili suya katıp içtiğinizde boğazda yanma hissi oluşuyorsa işte bu kötü bir belirti demek oluyor. Çünkü aslında o yanma zencefili fazla tükettiğiniz için boğazda oluşan tahrişten kaynaklı oluşan yanma.

a1-88.jpg

MİDEDE GAZA NEDEN OLUYOR

Uzmanlar tarafından mide bulantısı ve kusma gibi semptomlar karşısında zencefil yenilmesini önerir. Ancak fazla tüketilen zencefil yemek bazı insanlarda ishal, gaz ve genel mide rahatsızlığına neden olabilir.

a7-8.jpg

Bunla da kalmayıp bu ağrı ile safra sekresyonlarından etkilenen safra taşı olan kişiler için, safra taşlarına bağlı semptomları daha da riskli hale getirebilir.

KANAMALARDA BUNA DİKKAT EDİN

Bir yerimizi kestiğimizde ilaç ya da kan sulandırıcı kullanıyoruz. Bu ilaçları kullandıktan sonra zencefil asla tüketmeyin. Çünkü kanamayı hızlandırır ve yaranın onarılmasını geciktirir.

FAZLA TÜKETİLDİĞİNDE MİDEYİ YAKAR

Dediğimiz gibi her şeyin fazlası zarar. Eğer zencefili de yüksek dozlarda alırsanız mide ekşimesine neden olur. Ekşimeyle birlikte mide bulantısı ve geğirmelere neden olur.

a8-10.jpg

İSHAL RİSKİNE DİKKAT EDİN

Öte yandan çok tüketilen zencefil ishale neden olur. Zencefilin aktif maddesi olan zencefil, yiyeceklerin bağırsaklardan geçişini hızlandırır ve ishale yol açar.

HAMİLEYKEN SAKIN TÜKETMEYİN

Hamile kadınlar mide bulantıları için genelde zencefil tüketirler ancak zararlı olup olmadığını bilmek lazım. Uzmanlara göre fazla zencefil tüketimi düşüğe neden oluyor. Dozajın günde 1500 mg'ın altında olması tehlikeli olmayabilir fakat fazlası alındığında hamile kadınlar için güvenli olmayabilir.

a10-1.jpg

Zencefil takviyelerini büyük dozlarda almak da düşüklere ve diğer komplikasyonlara neden olabilir. Aynı zamanda reflüye de yol açar.

ZENCEFİLİN FAYDALARI NELER?

YAĞ YAKAR

İnsanlarda ve hayvanlarda yapılan araştırmalara göre zencefil kilo vermede önemli rol oynar. 2019 tarihinde yapılan bir incelemede zencefil takviyesinin aşırı kilolu veya obezitesi olan kişilerde vücut ağırlığını, bel ve kalça oranını önemli ölçüde azalttığı sonucuna varılmıştır.

a2-64.jpg

KAN ŞEKERİNİ DÜŞÜRÜR

Zencefilin, tip 2 diyabetli kişilerde kan şekeri düzeylerini düşürdüğü ve çeşitli kalp hastalığı risk faktörlerini iyileştirdiği gösterilmiştir.

KANSER RİSKİNİ ÖNLER

Zencefil, çeşitli kanser türleri için alternatif bir çare olarak incelenmiştir. Anti-kanser özellikleri, çiğ zencefilde özellikle daha fazladır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN