İlaç yerine onu yiyin! Prof. Dr. Canan Karatay kimsenin bilmediği sırrı açıkladı: Her sabah bunu yiyin demir gibi olun

İlaç yerine onu yiyin! Prof. Dr. Canan Karatay kimsenin bilmediği sırrı açıkladı: Her sabah bunu yiyin demir gibi olun

Hastalandığımız zaman ilk önceliğimiz direkt olarak ilaç tüketmek oluyor. Tükettiğimiz ilaçlarla iyileşeceğimizi düşünürüz ancak vücudumuza daha fazla zarar vermiş oluyoruz. İlaç içmek yerine bu besini tüketin. İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Canan Karatay, kimsenin bilmediği sırrı açıkladı. Her sabah düzenli olarak bunu yiyin demir gibi olun. Artık ilaç tüketimine son! İşte Canan Karatay'ın ilaç yerine bunu tüketin dediği mucizevi besin...

Sağlıklı beslenme tavsiyeleri ile sınırları zorlayan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Canan Karatay, ilaç tüketenleri uyardı. İlaçların vücuda farklı etkileri olduğunu ve sıklıkla tüketirsek farklı hastalıklara neden olacağını belirtti. Peki ilaç yerine ne tüketilmeli? Canan Hoca, ilaç yerine bu besini tüketerek tüm hastalıklardan korunabileceğimizi ve aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirtti. Her sabah bu besini yiyin demir gibi olun. İşte Canan Karatay'ın önerdiği o besin...

İLAÇ YERİNE BUNU YİYİN!

Çanakkale'deki 75'inci Yıl İlkokulu'nun sertifika törenine katılan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Canan Karatay, konuşmasında çok önemli tavsiyelerde bulundu. İlaç tüketimi konusunda uyaran Canan Karatay, kadın ve erkeklere kemik erimesine karşı bol bol peynir yemeleri önerisinde bulundu.

CANAN KARATAY KİMSENİN BİLMEDİĞİ SIRRI AÇIKLADI

Ezine peynirinin faydalarından bahseden Canan Karatay, ger gün tüketilmesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Ezine peyniri şirden mayayla yapılan en sağlıklı beyaz peynirdir. Ezine peyniri tam yağlı, tam kaya tuzuyla yapılan ve de 6 ay mayalanması doğal olan en sağlıklı peynirdir. İstediğiniz kadar yiyebilirsiniz. Ben avuç içi kadar diyorum. Niçin avucunuz içi kadar diyorum? Çünkü kibrit kutusuna savaş açmış insanım. Kibrit kutusu kadar peynir yiyin demekten Türkiye'yi, Türk insanını besinsiz bıraktılar."

dfdfdffd-1.jpg

KEMİK ERİMESİNE KESİN ÇÖZÜM

Aynı zamanda ezine peynirinin kemik erimesine faydalı olduğunu özellikle kadınların sıklıkla tüketmesi gerektiğini belirten Canan Kartay, "En sağlıklı protein, en sağlıklı yağ ve en sağlıklı kalsiyum kaynağıdır. Peynir yiyen bir ülkede, peynirle beslenen kişilerde osteoporoz (kemik erimesi) olmaz. Türkiye'de sende osteoporoz var diye senelerce hanımlara hormonlar, ilaçlar verildi. İşte efendim bu peynir hepsinin yerine geçer. Hanımlar beyler, osteoporozu önlemek için bol bol yiyin diyorum. Osteoporoz, kemik erimesidir. Kemik erimesi, diz ağrıları ve eklem ağrılarını önlemek için bol bol peynir yiyerek önlemiş olursunuz." ifadelerini kullandı.

gfgfgfgf-20.jpg

EZİNE PEYNİRİNİN FAYDALARI NELER?

  • Ezine peyniri, içeriğinde yüksek oranda bulunan protein miktarı sayesinde vücudun protein ihtiyacını kusursuz bir şekilde karşılamaktadır.
  • Vücuda doğal olarak enerji sağlamaktadır.
  • Ezine peyniri, aminoasit kaynağı olması sebebiyle zekâ gelişiminde rol oynar.
  • Ezine peynirinin kolesterol oranı düşük olduğundan trans yağ asidi içermediğinden vücudunuzun kolesterol dengesine katkı sağlamaktadır.
  • A vitamini açısından oldukça zengin olan Ezine keçi peyniri, düzenli tüketildiğinde bağışıklık sistemini düzenleyici bir etkiye sahiptir.
  • Ezine peyniri çeşitleri saçları güçlendirerek saç dökülmesini en aza indirir.
  • Çocukların gelişimine katkı sağlayan Ezine peyniri, aynı zamanda kemik ve diş sağlığına da katkı sağlamaktadır.
  • Hafızayı güçlendirerek ilerleyen zamanlarda ortaya çıkabilecek hafıza kaybı ya da Alzheimer gibi hastalıkların önüne geçmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN