İleri Yaşlarda Gastritle Bağlantılı Sinsi Tümörlerden Korunmak İçin Bunları Mutlaka Yapın!

İleri Yaşlarda Gastritle Bağlantılı Sinsi Tümörlerden Korunmak İçin Bunları Mutlaka Yapın!

Önleme, belki de olası hastalıkların gelişini önlemek için elimizdeki tek silahtır. Bu nedenle özellikle belli bir yaştan sonra sık sık kontrollerden geçmek büyük önem taşır. İstisnalar olmamasına rağmen, zamanla yaş, bir risk faktörü haline gelebilir. Örneğin 50 yaşın üzerinde, sağlık durumumuzu tespit etmek için temel kan testleri ve spesifik kontroller yapmalıyız.

haberici2.jpgAslında, sık sık kontroller yoluyla, herhangi bir hastalığı 'zamanında yakalama' olasılığımız daha yüksek olacaktır. Bu anlamda, doktor bir tedavi için reçete yazacak veya onu uzak tutmanın en iyi yolunu gösterecektir. Tümörlerin varlığından kaçınmak için her şeyden önce önleme esastır. Bu özel durumda, tek bir kontrol bile fark yaratabilir.

Tavsiyemiz, özellikle bazı semptomların varlığında, yaşı ne olursa olsun belli bir sıklıkta test yaptırmanızdır. Örneğin, birçok insan gastrit veya gastroözofageal reflüden muzdariptir. Bu bozukluklar birkaç faktöre bağlı olabilir.

Ulusal Sağlık Enstitüsü'nün önerdiği gibi, kronik gastrite verilen tepkilerden biri midede tümör oluşumu olabilir. Tümörler herhangi bir belirtiye neden olmadıkları için iyi huylu ve sessiz tümörler olarak adlandırılırlar. Rahatsızlıkların varlığının veya yokluğunun bağlı olacağı farklı boyutlar alabilirler ve vücudun farklı bölgelerinde oluşabilirler

MİDE VE YEMEK BORUSU TÜMÖRLERİ

Fakat bu haberimizde mide ve yemek borusundakilere odaklanacağız. Bunlar sessiz iyi huylu tümörler olduğundan, gastroskopi adı verilen özel bir kontrolle bulunabilirler. Tümörler belirli sorunlara neden olmaz, ancak çıkarılmaları gerekir. Aslında kötü huylu tümörlere dönüşme ihtimalleri de var.

Özofagus tümörleri ise kronik özofajit ile bağlantılı olacak ve iltihaplanma sonucu oluşacaktır. Bu tümörler endoskopi ile tespit edilebilir ve çıkarılması tavsiye edilir. Daha sonra, doğasını görmek için biyopsi yapılır. Bunlar aslında adenomatöz tümörler veya karsinomlar olabilir.

GASTRİT İLE BAĞLANTILI OLABİLECEK SESSİZ TÜMÖRLERDEN KAÇINMAK İÇİN BU KONTROLLER YAPILMALIDIR.

Ne yazık ki, bazı hastalıklar genellikle spesifik semptomlar vermez. Bu yüzden bazen varlıklarını ancak daha sonra keşfederiz. Dolayısıyla önleme ihtiyacı duyarız. Bu nedenle ileriki yaşlardan sonra bu testler doktorun önerdiğine göre aylık veya yıllık olarak yapılmalıdır.

Tümörlere ek olarak, hipertansiyon ve hiperkolesteroleminin başlangıçta herhangi bir semptom vermeyeceğini hatırlatırız. Yine de, hem kan basıncını hem de kolesterolü uzak tutmak son derece önemlidir.

haberici-001.jpg

YAPILMASI GEREKENLER

Birçok yiyecek ve içecek gastrit hastalığını tetiklemeye neden olabiliyor. Gastrit rahatsızlığı yaşayan kişilerin bazı gıdalardan uzak kalması gerekir. Fakat bazı doğal yöntemlerin bu hastalığı hafiflettiği bilinse de kesin çözüm için bir uzman hekime görünüp, haberimizde anlatacağımız testleri yaptırmanız sizin için daha iyi olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN