Kahvaltıda ekmeğe sürüp yiyin kalbiniz saat gibi çalışsın! Bu tatlı karışım hem lezzetli hem sağlık deposu

Kahvaltıda ekmeğe sürüp yiyin kalbiniz saat gibi çalışsın! Bu tatlı karışım hem lezzetli hem sağlık deposu

Sağlıklı beslenme yeterli ve dengeli beslenmedir. Vücudumuzu oluşturan hücrelerin düzenli ve dengeli çalışması için besin öğelerinden yani yağlar, karbonhidratlar, proteinler, vitaminler ve minerallerden yeterli miktarda almalıyız. Vücudumuzun tüm besin maddelerine ihtiyacı vardır. Haberimizde paylaştığımız özellikle bu iki besinin öyle bir faydası var ki...

Sağlıklı ve düzenli bir yaşam sürmek için dengeli beslenme oldukça önemli bir görev görüyor. Özellikle hastalıkların önlenmesi açısından önemli olan dengeli beslenme, vücudun gereksinimi olan besinlerin optimum fayda ile alınmasını sağlıyor. Dengeli beslenerek vitaminler, mineraller ve lifler gibi önemli besin maddelerinden de almış oluruz.

Bal ve tarçın tıbbi amaçlar için ayrı ayrı kullanılırken, bazıları ikisini birleştirmenin tıbbi özelliklerini artırdığına inanıyor. Bal ve tarçının birlikte yardımcı olduğu söylenmiştir. Bal ve tarçının sağlığınız için birlikte nasıl çalışabileceğini anlamak için öncelikle her bir bileşenin beslenme profilini ayrı ayrı anlamak önemlidir.

basliksiz-9.jpg

Bir çorba kaşığı bal şunları içerir:

  • Kalori: 64
  • Yağ: 0 gram
  • Kolesterol: 0 miligram
  • Sodyum: 1 miligram
  • Karbonhidratlar: 17 gram
  • Şeker: 17 gram
  • Protein: 0 gram

Bir çay kaşığı öğütülmüş tarçın şunları içerir:

  • Kalori: 6
  • Yağ: 0 gram
  • Kolesterol: 0 miligram
  • Sodyum: 0 miligram
  • Karbonhidratlar: 2 gram
  • Lif: 1 gram
  • şeker: 0 gram
  • Protein: 0 gram

Tarçın ayrıca önemli bir kalsiyum ve demir kaynağıdır.

BAL VE TARÇININ POTANSİYEL SAĞLIK FAYDALARI

Hem balın hem de tarçının ayrı ayrı sağlık yararları olduğu düşünülürse, birlikte kullanıldıklarında da yararlı olmaları şaşırtıcı değildir. Bu faydaların kapsamı halen araştırılmaktadır. İşte bilim adamlarının keşfettiği bal ve tarçının faydalarından bazıları.

KALP HASTALIĞI RİSKİNİ AZALTIN

Bireysel olarak, hem bal hem de tarçın, kalp hastalığı geliştirme risklerini azaltabilir. Balın LDL (kötü) kolesterol seviyelerini %6, trigliserit seviyelerini %11 düşürdüğü ve potansiyel olarak HDL (iyi) kolesterol seviyelerini artırdığı gösterilmiştir. Tarçının da toplam kolesterol seviyelerini düşürdüğü gösterilmiştir. Yüksek kolesterol, kalp hastalığına yakalanma riskinin artmasıyla bağlantılı olduğundan, hem balın hem de tarçının kolesterol düşürücü etkileri birlikte kalp hastalığına yakalanma riskinizi azaltabilir.

bal-tarcin.webp

YARALARI İYİLEŞTİRME

Balın, diyabetin bir komplikasyonu olarak ortaya çıkan ayak ülserleri de dahil olmak üzere yaraları iyileştirmeye yardımcı olduğu gösterilmiştir. Tarçın ayrıca yaraların iyileşmesine de yardımcı olabilir. Bir test tüpü çalışması, tarçın yağının yaraları antibiyotiğe dirençli bakterilere karşı korumaya yardımcı olduğunu buldu. Bununla birlikte, bu etkilerin laboratuvar dışında yararlı olup olmayacağını belirlemek için daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır.

ARTRİT TEDAVİSİ

Kopenhag Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, hastalara kahvaltıdan önce bal ve tarçın karışımı vermenin, artritle ilişkili ağrıyı hafifletmeye yardımcı olduğunu buldu. Bir hafta içinde 200 hastadan 73'ünün ağrıları düzeldi. Bir aylık tedaviden sonra daha önce yürüyemeyen ve hareket edemeyen hastalar ağrısız hareket edebildi.

MESANE ENFEKSİYONLARININ TEDAVİSİ

Çalışmalar, bal ve tarçın karışımının mesanedeki mikropları öldürebileceğini göstermiştir. Mesane enfeksiyonu çekiyorsanız, bal ve tarçın karışımı bir tedavi sağlayabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN