Kahve telvesini sakın çöpe atmayın! Kahve telvesinden yapabildiklerinizi bilseydiniz asla çöpe atmazdınız

Kahve telvesini sakın çöpe atmayın! Kahve telvesinden yapabildiklerinizi bilseydiniz asla çöpe atmazdınız

Sabahları Türk kahvesiz yapamıyorum diyorsanız bu haber tam size göre. Ofiste, evde ya da spor yapmadan mutlaka Türk kahvesi içiyorsanız sakın telvesini çöpe atmayın. Türk kahvesinin telvesi tam bir şifa deposu. Faydalarını duyan bir daha çöpe atmıyor. Kahve telvesi baş ağrısından sivilcelere kadar birçok şeye iyi geliyor. Artık çöpe dökmek yerine biriktireceğiz. Peki Türk kahvesinin telvesinin faydaları neler? İşte kahve telvesinin faydaları...

Türk kahvesiz uyanamayanlar dikkat! Kahvenin telvesini çöpe atıyorsanız çok büyük bir yanlış yapıyorsunuz. Asıl vitamini telvesinde. Katı bir görünüme sahip olan Türk kahvesinin telvesi tam bir şifa deposu. Faydalarını duyan bir daha çöpe atmıyor. Kemik ağrıları, baş ağrıları hatta sivilcelere bile iyi geliyor. Hemen bunu deneyin ve etkisini görün. İşte kahve telinin mucizevi faydaları...

BİR DAHA ÇÖPE ATMAYACAKSINIZ

Kültürümüzde önemli bir yere sahip olan Türk kahvesi, kendine özgü tadı ve sunuşuyla dünyada tektir. Herkes tarafından zevkle tüketilen ve alışkanlık haline gelen Türk kahvesinin bu özelliğini duyunca şok olacaksınız. Suda erimeyen katı bir görünüme sahip olan Türk kahvesinin telvesi tam bir şifa deposu. Faydalarını duyan kahve telvesini bir daha çöpe atmaz! İşte kahve telvesinin faydaları;

jkmfdfd-1.jpg

KAHVE TELİNİN FAYDALARI

  • Kan kolesterol düzeyinin dengelenmesini sağlayan Türk kahvesi, aşırı dalgalanmaları önler ve kalp hastalıklarına karşı vücudu korur.
  • Kullanılan ağrı kesici ilaçların etkilerini neredeyse yüzde 50 oranında arttırır.
  • Sindirim sisteminin çalışmasını düzenler ve bağırsakların çalışmasını hızlandırarak kabızlığı önlemeye yardımcı olur.
  • Cildi yumuşatıcı etkiye sahip olan kahve telvesi peeling şeklinde masaj yapılarak cilde uygulandığında selülitleri giderici etkiye sahiptir. Kahve telvesi ile cilt bakımı düzenli olarak yapıldığında cilt daha parlak ve daha canlı olur.
  • Kahve telvesi ve karbonat kullanarak hazırlanan karışım, düzenli olarak banyodan önce vücuda sürülüp daha sonra yıkadığında istenmeyen tüylerden kurtarabilir.
  • İçeriğinde yer alan antioksidan bileşenler toksin maddelerin vücuttan atılmasını sağlar. Ayrıca kanser gibi büyük problemlere karşı koruyucu etki gösterir.
  • Dikkat arttırıcı ve konsantrasyonu geliştirici etkiye sahip olan Türk kahvesi zihin açıcıdır.
  • Baş ağrılarına iyi gelen Türk kahvesi aynı zamanda kemik ağrılarına da iyi gelebilir.

TELVE MASKESİNİN TARİFİ

Kahve telvesi yüze tek başına uygulanabilir. Birkaç çeşit kahve telvesi maskesi vardır:

  1. 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile hazırlanan maske en etkili cilt maskelerinden biridir. Zeytinyağı ve Türk kahvesi karıştırılıp göz çevresi hariç tüm yüze uygulanır ve daha sonra soğuk su ile durulanır.
  2. Bir diğer kahve telvesi maskesi için kahve telvesi Hindistan cevizi yağı kullanılır. Kahve telvesi selülit tedavisi için de kullanılır. Kahve telvesi, Hindistan cevizi yağı, ardıç yağı ve badem ezmesi kullanılarak hazırlanan karışım selülitli bölgelere sürülür ve masaj yapılarak deri altına nüfus etmesi sağlanır. Yağın sürüldüğü bölge streçle sarılarak egzersiz yapılır ve sonrada ılık su ile duş alınır.
  3. Kahve telvesi ile ilgili en sık sorulan sorulardan biri de kahve telvesi cilde iyi gelir mi sorusudur. Kahve telvesi cilt üzerinde oldukça etkilidir:
  4. Granüllü yapıya sahip olan telve ile cilde peeling yapıldığına ölü hücrelerden arınmayı sağlar.
  5. Düzenli olarak yapılan kahve telvesi maskesi ile sivilce oluşumu engellenir.
  6. Kahve telvesi siyah nokta oluşumunu önler.
  7. Cildin nem seviyesi düzenlenir.
  8. Kahve telvesi göz altı şişlikleri ve gözaltı mor halkaların giderilmesinde de önemli rol oynar.
  9. Peki, selülit tedavisi için kahve telvesi ciltte ne kadar durmalı? Bu tedavi için telve maskesinin 5-10 dakika ciltte durması yeterlidir.
  10. Kahve telvesi ve limon kullanılarak hazırlanan maske yağlı ciltlere iyi gelir.

kmfdfd-40.jpg

TELVE YEMEK ZARARLI MI?

Kahve telvesi faydaları ile ön plana çıksa da fazla tüketildiğinde kalp ritminde bozukluklara yol açar. Kalp hastalığı olanların kahve tüketimine dikkat etmesi gerekir. Aşırı kahve tüketimi kan basıncını arttırarak yüksek tansiyona neden olur.

Mide asidini arttırıcı özelliğe sahip olan telve özellikle reflü ve ülser hastalığı olanlar tarafından sınırlı olarak tüketilmelidir. İçeriğinde yer alan uyarıcı bileşikler nedeniyle beyin hücrelerini tetikler ve migrene neden olabilir.

Aşırı kahve tüketimi demir emilimini engelleyerek kansızlığa neden olur. Ayrıca idrarla kalsiyum atımını hızlandırır ve kemik erimesine neden olabilir.

Türk kahvesi hamilelik ve emziklilik döneminde içeriğindeki kafeinden dolayı zararlı etkiye sahiptir. Aşırı kahve tüketimi kadınlarda yumurtlama üzerine olumsuz etki yapar. Bazı insanlarda kahve telvesi yemek gibi bir alışkanlık söz konusudur. Kahve telvesi yemek hangi hastalığın belirtisi olabilir? Anemi hastalığına sahip olanlarda kahve telvesi yemeğe eğilim görülür.

Özellikle hamilelikte kahve telvesi yemek sık görülen bir davranıştır. Ancak kansızlık rahatsızlığına sahip olanlar eğer telve yemeğe devam ederse daha büyük problemlerle karşılaşılabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN