Kalbiniz İçin En Kötü Gıdalar! Diyetisyenler ve Kardiyologlar Onlar Hakkında Ne Diyor?

Kalbiniz İçin En Kötü Gıdalar! Diyetisyenler ve Kardiyologlar Onlar Hakkında Ne Diyor?

Son dönemlerde dünyada ve ülkemizde fast food tüketimi oldukça yaygınlaştı. Peki kalp sağlığı için diyetisyenler ve kardiyologlar bu konuda ne düşünüyor? Gelin hep birlikte onlara kulak verelim...

“Can boğazdan gelir” diyen insanları dinleyerek büyüdük, özellikle de abur cubur ve yememeleri gereken tüm o yağlı yiyeceklere düşkün insanlarla karşılaştık da. Ancak, pek çok insan bunu gerçekten anlamıyor. Bu açıklama ne kadar ciddi. Her gün tabağınıza koyduğunuz şeyler; ne kadar sağlıklı olacağınızı, özellikle de kalp sağlığınızı belirleyecektir. Kalbiniz için iyi olan yiyecekler, mevcut kalp rahatsızlıklarına yakalanma şansınızı azaltmanıza yardımcı olacak besinlerle doludur. Bu tür yiyecekler kan trigliseritlerinizi düşürür ve aynı zamanda vücudunuzun LDL/kötü kolesterolünü düşürürken aynı zamanda vücudunuzun kan basıncını düşürür. Bu tür yiyecekler ayrıca insüline duyarlılığınızı da artırır. Bununla birlikte, sağlıklı bir kalp tutmaya çalışıyorsanız uzak durmak isteyebileceğiniz yiyecekler de var. İşte onlardan bazıları;

basliksiz-16-001.jpg

İŞLENMİŞ ŞARKÜTERİ ETLER

Uzmanlara göre pek çok nedenden dolayı şarküteri etlerinden uzak durmalısınız. Genel olarak diyetleri ve beslenmeyi izlemek isteyen birçok kişi, vücudunuzun iç iltihaplanmasını desteklediği bilinen bir miktar sodyum nitrat içerdiğinden, daha az yağlı şarküteri etlerinin bile hala zararlı olduğunu iddia ediyor. Bu, ateroskleroza neden olduğu bilinen iltihaplanma ile aynıdır.

basliksiz-17.jpg

SOSİSLİ SANDVİÇ

Sosisli sandviçler lezzetli olsa da, soğuk etlerle aynı nedenlerden dolayı kalbiniz için iyi değildir. Sosisli sandviç ve sosislerde yağ doygunluğu seviyesi oldukça yüksektir. Bununla birlikte, düşük yağ içerdiğini iddia eden seçenekler bile yüksek tansiyona neden olabilecek tuz içerir.

basliksiz-18.jpg

HAZIR SATILAN TAVUK DÖNERLER

Süpermarketlerde satılan kavrulmuş tavuklar, genellikle evde mutfağınızda hazırlanan tipik kümes hayvanı ürünlerinden daha fazla doymuş yağ ve sodyum ile paketlenir. Bu nedenle, uzmanlar tavuk yemeyi tamamen bırakmanızı önermese de, evde kendi tavuğunuzu kızartmanızı tavsiye ediyorlar. Bunun nedeni, evdeyken kullanacağınız sodyum miktarı üzerinde daha fazla kontrole sahip olmanızdır.

basliksiz-19.jpg

KETÇAP

Herkes, ketçap ve marketlerden satın alınan diğer sosların çok yüksek seviyelerde şeker ve sodyum ile dolu olduğunu bilir. Bu, kalbinizin iyiliği için iyi değil. Ketçap çok fazla sodyum içerdiğinden ketçaptan uzak durarak vücudunuza özellikle de kalbinize çok iyi geleceksiniz.

basliksiz-20.jpg

BARBEKÜ SOSU

Barbekü sosu, vücudunuz için ne kadar kötü olduğu konusunda bir şekilde ketçap ile aynı kategoriye girer. Bu nedenle, sadece güvenli tarafta olmak için ondan uzak durun. Bundan tamamen kaçınamıyorsanız, aslında daha azını kullanmak en iyisidir. Bunu hayal edin, bir barbekü şişesinden sadece iki yemek kaşığı zaten yaklaşık 310 miligram sodyum ile doldurulur.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN