Kimse yüzüne bakmıyordu meğer Mimar Sinan ve İbn-i Sina'nın gözdesiymiş! Vücudun her noktasını onarıyor: Tam bir protein bombası

Kimse yüzüne bakmıyordu meğer Mimar Sinan ve İbn-i Sina'nın gözdesiymiş! Vücudun her noktasını onarıyor: Tam bir protein bombası

Türkiye'de çok fazla tüketilmeyen ve yüksek maliyetli besinler arasında yer alan bu besin, resmen insan sağlığı için mucize niteliği taşıyor. Uzmanların tüketim konusunda sık sık tavsiye ettiği besinin, sağlık üzerindeki akıl almaz faydalarını sizler için araştırdık. İşte, o faydalar...

Yüksek oranda protein, omega-3 ve fosfor içeren deve kuşu yumurtası, zengin içeriğiyle birçok hastalığa şifa oluyor. Yurt dışında oldukça fazla tüketilen besin ne yazık ki Türkiye'de faydaları çok bilinmediği için hak ettiği tüketim değerini görmüyor. Peki, deve kuşu yumurtasının faydaları nelerdir? Deve kuşu yumurtasının tüketimi neden bu kadar önemli? İşte, deve kuşu yumurtasının duyunca çok şaşıracağınız o faydaları...

ZENGİN VİTAMİN VE MİNERAL SAHİBİ

Deve kuşu yumurtası içeriğinde bulunan yüksek protein ve amino asitler sayesinde kan onarımını destekliyor. Ayrıca zengin vitamin ve mineral oranı sayesinde de vücutta birçok olumlu gelişmeye neden oluyor.

h-13-1.jpg

KİLO VERMEK İSTEYENLER TÜKETSİN

Yağ oranı oldukça düşük olan yumurta, kilo vermek isteyenlerin mutlaka tüketmesi gereken bir besindir. Aynı zamanda içeriğinde bulunan B12 de beyin aktivitesini artırmayı sağlar.

Medikal Sağlık Otorisi görüşlerine göre; deve kuşu yumurtasında olan vitamin ve mineraller, bağışıklık sistemini desteklemekte, enfeksiyon ve diğer hastalıklara karşı korunmada oldukça önemli bir role sahip.

h-13-2.jpg

DAHA PARLAK VE BEYAZ BİR CİLT GÖRÜNÜMÜ SAĞLIYOR

Ciltteki yüzeysel enfeksiyonu en aza indiren bu yumurtanın kabukları, daha beyaz ve parlak bir cilt görünümüne kavuşturur. Ayrıca ağız içinde oluşan yaralar ile diş çürümelerinin de önüne geçer.

ABD'nin ünlü kanser vakfı Live Strong, deve kuşu yumurtasının kalp ve damar sağlığını hayati derecede koruduğunu açıklamıştır.

Uzmanlar, özellikle ergenlikte deve kuşu yumurtasının tüketilmesine dikkat çekiyor. Çünkü ergenlik döneminde tüketilen yumurta, ilerleyen yaşlarda ortaya çıkabilecek kemik erimesi gibi durumların riskini azaltıyor.

Tüm bunlara ek olarak bu yumurtayı Mimar Sinan ve İbn-i Sina'nın da sık sık tükettiği ve önerdiği biliniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN