Kırmızı etten 1000 kat faydalı! Yılan yumurtası sanıyorlar ama… kanseri önlüyor

Kırmızı etten 1000 kat faydalı! Yılan yumurtası sanıyorlar ama… kanseri önlüyor

Kırmızı etin insan vücuduna faydası çoğu kişi tarafından biliniyor. Lakin bu yiyecek hem kırmızı etten çok daha faydalı hem de çok daha ucuz. Tüm bunların yanı sıra mucizevi şekilde kanseri bile önlüyor. Bu yiyeceği daha önce yememiş olanlar bin pişman. İşte kanseri bile önleyen o yiyecek…

Burnumuzun dibinde olan ama daha önce hiç duymadığınız yiyecekler var. Bu yiyecekler insan sağlığına da oldukça faydalı. Halkımızda genel bir kanı olarak kabul edilen kırmızı etten çok daha faydalı bir yiyecek ise duyanları şaşkına çevirdi. Öyle ki kansere karşı vücuda önlem sağlayan bir besin olarak biliniyor. Üstelik et fiyatlarına oranla çok daha uygun.

KANSERİ BİLE ÖNLÜYOR

Yılan meyvesi olarak da bilinen bu yiyecek genellikle Tayland, Malezya, Endonezya gibi tropik iklimlerde yetişmektedir. Dolayısıyla ülkemizde pek bilinmiyor. Salak pondoh meyvesi olarak bilinen bu yiyeceğin insan vücuduna faydaları ise duyanları şaşırtıyor.

yilan-meyvesi2.jpg

Meyvenin yılan yumurtası olarak anlaşılmasının nedeni kabuğunun yılan derisine benzemesi. Bu meyveler yaklaşık 6 metre uzunluğundaki palmiyelerde yetişmektedir.

Ülkemizde pek yaygın olmayan bu meyve Asya mutfağında sıklıkla kullanılmaktadır. Öte yandan kalp hastalıklarından, felce, menopozdan göz sağlığına kadar neredeyse tüm dertlerin devası.

HER DERDE DEVA ŞİFALI MEYVE

Salak pondoh meyvesi, içeriğinden karpuz vemangodan çok daha fazla beta karoten içermektedir. Ayrıca içerisindeki yüksek antioksidan normalde tükettiğimiz muz, avokado, kivi, portakal gibi meyvelerden daha da sağlıklıdır. Lakin fazla tüketildiği takdirde kabızlık problemine yol açmaktadır.

yilan-meyvesi3.jpg

Beyin sağlığı için de önerilen bu meyve, uzun süre tokluk hissi verir. Dolaylı yollarla da kilo vermenize yardımcı olur.

YÜKSE C VİTAMİNİ CİLDİNİZE İYİ GELECEK

Yapılan araştırmalar bu meyvenin içerisinde yüksek C vitamini olduğunu ortaya koydu. C vitamini vücut sağlığı kadar cilt sağlığı için de önemlidir. Yani bu meyvenin dengeli tüketimi cildinize dahi iyi geliyor.

MUCİZEVİ YILAN MEYVESİ NASIL TÜKETİLİR?

Meyvenin üst kısmından küçük bir yerini keserek soyma işlemini rahatlıkla yapabilirsiniz. 3 bölümden meydana gelen bu meyvenin her bölümünde çekirdekleri bulunur. Lakin meyvenin çekirdeklerini yememeye dikkat edin. Hafif asitli meyve, sulu değil kuru bir meyvedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN