Kışın bu yiyeceklerden uzak durun! Canan Karatay üstüne basarak uyardı... Bunları yiyen hastalıktan kurtulamaz

Kışın bu yiyeceklerden uzak durun! Canan Karatay üstüne basarak uyardı... Bunları yiyen hastalıktan kurtulamaz

Sağlıklı beslenmeye ilişkin açıklamalarda bulunan Canan Karatay, yeni bir açıklamayla gündeme geldi. Özellikle kış mevsiminde tüketilmemesi gereken yiyeceklere dikkati çeken Karatay, o yiyecekleri yiyenlerin hastalıklardan kurtulamayacağını açıkladı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı yaşam için önerdiği beslenme şekilleriyle sık sık gündeme gelirken bazen tartışma konusu oluyor. Şimdilerde ise kış mevsimine girilmesiyle beraber kışın hangi yiyeceklerin tüketilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda o yiyeceklerin kış mevsiminde kesinlikle tüketilmesini söyledi.

KIŞ MEVSİMİNDE ONLARDAN UZAK DURUN

Canan Karatay, kış aylarında yaz sebzelerinden uzak durulması gerektiğini ifade ederek kışın özellikle tüketilmesi gereken sebzeleri sıraladı. Uzman isim, "lahana, brokoli, karnabahar, turp kereviz bol bol tüketilebilir" dedi. Öte yandan kış aylarında yaz sebzesi tüketmek isteyenler için yazdan kurulmuş turşuları tavsiye ederken, bol bol turşu suyu içilebileceğinden ve bu sayede hastalıklardan korunulabileceğinden söz etti.

yeni-proje-1-001.jpg

Neredeyse her açıklamasında mevsime göre beslenilmesi gerektiğini ifade eden Canan Karatay, patlıcan, biber ve domatesin kış aylarında sağlık açısından sakıncalı olduğunu ifade etti. İnsan vücudunun kışın kış, yazın yaz sebzelerini yemek için programlanmış bir yapıya sahip olmasından ötürü bu açıklamalarda bulundu.

yeni-proje-001.jpg

KIŞIN EN İYİ TERCİHİ: ANAMUR MUZU

Organik meyve sebze yetiştiriciliğinin en zor yapılabilen yerlerin seralar olduğunu ifade eden uzman isimler gül kısıtlı çevresel faktörlerin bitkilerin gelişiminde olumsuz etkilere neden olabileceğine değindi. Öte yandan kış aylarında rahatlıkla Anamur muzu yenebileceğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN