Kokusuna bile dayanamayanlar avuç avuç yiyecek! Aç karnına 1 diş yemek yeterli: Bakın nasıl mucizeler yaratıyor…

Kokusuna bile dayanamayanlar avuç avuç yiyecek! Aç karnına 1 diş yemek yeterli: Bakın nasıl mucizeler yaratıyor…

Birçok kişi sarımsağın kokusuna bile tahammül edemezken bu faydalarını duyunca koşarak mutfağa sarımsak yemeye gidecek. Kokusuna bile dayanamayan yarın avuç avuç yemesine neden olacak özellikler bakın neler…

Sarımsak, sağlık için oldukça şifalı bir besindir. Lakin hem kokusu hem tadının ağır olmasından dolayı tek başına yemek çoğu kişinin pek de tercih etmeyeceği bir şeydir. Oysa aç karnına bir diş sarımsak yemenin faydaları tahmin ettiğinizden daha fazla. Peki aç karnına bir diş sarımsak yemek ne işe yarıyor? Gelin beraber bakalım…

yeni-proje-1-002.jpg

TÜRK MUTFAĞININ VAZGEÇİLMEZİ

Türk mutfağı için oldukça önemli bir yere sahip olan sarımsak yemeklere en güzel aromayı veren ürünlerden biridir. Hem aroma vermesinden hem de sağlığa olan faydalarından dolayı akşam tercih edilmesi tavsiye edilen sarımsağın doğal antibiyotik etki sağlaması tüketilmesi için yeterli nedenlerden biridir. Antiviral ve antibakteriyel etkilere sahip olan sarımsak sabahları aç karnına tüketildiği takdirde daha birçok fayda sağlayarak vücuda destek veriyor.

yeni-proje-2-001.jpg

AÇ KARNINA SARIMSAK TÜKETMENİN FAYDALARI

Sarımsak, içerisinde “allicin” denilen bileşenler vardır. Söz konusu bu bileşenler antiviral, anti bakteriyel ve antifungal özellikleri barındırır. Dolayısıyla vücuda ciddi bir destek sağlar. Yapılan bazı bilimsel araştırmalar sarımsağın kolesterol seviyesini düşürdüğünü ve bağışıklığı güçlendirdiğini ortaya koymuştur.

İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde sindirim sistemini düzenlerken aç karnına sarımsak tüketmek mida sitenin dengeleyerek sindirim sürecini destekler. Öte yandan sarımsağın içerisindeki antioksidanlar bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

yeni-proje-3-002.jpg

Yine içerisindeki antiviral ve antibakteriyel özellikler sayesinde vücutta enfeksiyon oluşma riskini en aza indiren sarımsak bu sayede grip veri gül nezle ve soğuk algınlığı gibi enfeksiyon riski taşıyan hastalıkların da önüne geçer. Antioksidan özelliklere sahip olan sarımsağın kalp sağlığına iyi geldiği de bilinen bilimsel gerçeklerden biridir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN