Komşuda virüs alarmı! 19 kişi hayatını kaybetti! Vakalar artıyor...

Komşuda virüs alarmı! 19 kişi hayatını kaybetti! Vakalar artıyor...

Türkiye'nin komşu ülkesinde virüs paniği... Vaka sayıları artarak geliyor! Virüs yüzünden 19 kişi hayatını kaybetti! İşte haberin ayrıntıları...

Yunanistan'da bu yıl Batı Nil Virüsü nedeniyle 19 kişinin hayatını kaybettiği acı bir gerçekle karşı karşıya kalındı.

SON 1 HAFTADA 9 VAKA

631ef3a6d265a21ad8fe0b58.webp

Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY) tarafından yapılan açıklamada son bir haftada 9 yeni Batı Nil Virüsü vakası teşhis edildiği duyuruldu.

Ülkede yaşanan bu salgın, özellikle Tesalya, Orta Makedonya, Doğu Makedonya, Trakya, Batı Makedonya ve Epir bölgelerinde etkili oldu. Uzmanlar, gelecek aylarda vaka sayısının artabileceğini öngörüyor.

KKTC'DE DE VİRÜS TESPİT EDİLDİ

825642.webp

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanlığı da ülkede Batı Nil Virüsü vakası tespit edildiğini açıkladı. Başkent Lefkoşa'da Batı Nil Virüsü vakasının görüldüğü ve virüsün insanlara en sık "Culex" cinsi sivrisineklerin ısırmasıyla bulaştığı belirtti.

AŞI VEYA İLAÇ TEDAVİSİ YOK

yunanistanda-bati-nil-virusu-alarmi-19-kisi-hayatini-kaybetti.webp​​​​​​​

Batı Nil Virüsü, henüz aşı veya ilaçla tedavi edilemeyen bir hastalıktır. Semptomları arasında mide bulantısı, kusma, ishal, deride kızarıklık ve lenf bezlerinin aşırı şişmesi gibi belirtiler bulunuyor. Bu nedenle virüsün yayılmasını önlemek için sivrisinek ilaçlamaları ve diğer gerekli tedbirler alınıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN