Kontakt Lens Kullanıyor Musunuz? Bu 7 Yaygın Hatadan Hiçbirini Yapmadığınızdan Emin Olun

Kontakt Lens Kullanıyor Musunuz? Bu 7 Yaygın Hatadan Hiçbirini Yapmadığınızdan Emin Olun

Son zamanlarda gözlük yerine kontakt lens kullanımı büyük ölçüde çoğaldı. Peki kontakt lens nasıl kullanılır? Kontakt lens kullanırken yapılmaması gerekenler nelerdir? Sizde kontakt lens kullanıcı iseniz sizi buyurun sağlığınız için haberimize alalım...

Kontakt lens kullanıyor musunuz? O zaman artılarını ve eksilerini öğreneceksiniz. İyi tarafı, gözlük takmak zorunda olmamanız, ancak dezavantajları, gözlerinizin tahriş olabilmesi ve gözlüğü takıp çıkarmanın biraz güç olabilmesidir. Lens takarken aklınızda bulundurmanız gereken bir sürü şey var çünkü en küçük kir zerresi bile gözlerinizde tahrişe ve hatta hasara neden olabilir. Aşağıda paylaştıklarımız kontakt lens kullanan kişilerin sıklıkla yaptığı yedi hatadır.

lens-kullanmanin-10-altin-kurali-3299-1.jpg

1. SU

Daha kolay olduğu için kontakt lensleriniz takılıyken hızlı bir şekilde yüzmek veya duş almak hiç akıllıca değil. Su, gözlerinizde bakteri veya mantar oluşmasına neden olabilir ve bu, göz enfeksiyonlarına veya daha da kötüsü göz hasarına neden olabilir. Birkaç kişi kirli lens taktıkları için kör veya kısmen kör oldu. Tabii ki çok olası değil, ama risk almak istemezsiniz. Basit musluk suyu zaten lenslerinize de zarar verebilir.

2. UYUMAK

Gözlerinizin oksijene ihtiyacı vardır, bu nedenle kontakt lensleriniz takılıyken uyuduğunuzda gözlerinizin tahriş olma ve hatta enfeksiyon kapma olasılığınız daha yüksektir. Kısa bir şekerleme bile büyük zarar verebilir. Bu nedenle, geç yatsanız bile, uyumadan önce kontak lenslerinizi daima çıkarın.

3. TEMİZLİK

Elinizde kontakt lens solüsyonu olmadığında lenslerinizi musluk suyuyla duruluyor musunuz? Bunu yapmayın. Sudaki bakteri ve bileşikler lenslerinize zarar verebilir ve onları temizlemek yerine kirletebilir. Bu kontakt lensleriniz için değil, aynı zamanda gözleriniz için de kötü.

basliksiz-10.jpg

4. ZAMAN

Kontakt lensleriniz için ayrılan süreye uyun. Haftalık lens takıyor musunuz? Onları yedi gün sonra atın. Yanlışlıkla çok uzun süre takmamak için aylık lens taktığınız günleri takip edin. Telefonunuza 30 gün sonra lenslerinizi değiştirmenizi hatırlatacak bir zamanlayıcı veya alarm kurabilirsiniz.

5. DEPOLAMA

Kontakt lens kutunuzu en son ne zaman temizlediniz veya değiştirdiniz? Eğer “hımm…” diye düşünüyorsanız, yeni bir tane almanın ya da şu anda sahip olduğunuz şeyi uygun şekilde dezenfekte etmenin zamanı geldi.

kontakt-lens-kullanimi.jpeg

6. KİRLİ ELLER

Lenslerinizi takmadan önce ellerinizin temiz olduğundan emin olun. Kulağa çok açık geliyor, ancak birçok insan, lenslerini takmadan veya çıkarmadan önce ellerini gerektiği gibi yıkamaz. Ellerinizi sabunla yıkayın ve uygun şekilde kurulayın. Kurutmak da en az yıkamak kadar önemlidir!

7. ÇOK UZUN SÜRE TAKMAYIN

Lenslerinizi zamanında çıkarın, çünkü bir seferde çok uzun süre takarsanız kuru ve tahriş olmuş gözlere sahip olursunuz. Uzun vadede bu, gözlerinize zarar verebilir ve hatta artık lens takamaz hale gelmenize neden olabilir. Bu nedenle, akşamları lenslerinizi zamanında çıkarın ve gözlüklerinizi takarak gözlerinizi biraz dinlendirin. Gözlerinize dikkat edin; bir kez yapıldıktan sonra hasarı tersine çeviremeyebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN