Kovid-19'un yeni varyantı o ülkeyi kasıp kavuruyor! Bu semptomlar varsa dikkat: Hastanelerde yer kalmadı

Kovid-19'un yeni varyantı o ülkeyi kasıp kavuruyor! Bu semptomlar varsa dikkat: Hastanelerde yer kalmadı

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve 1 sene boyunca bizi evlere hapseden Kovid-19'un üzerinden yıllar geçmesine rağmen yeni varyantları ortaya çıkmaya devam ediyor. Son olarak gelen haber ise tüm dünyayı ayağa kaldırdı. Kovid-19'un yeni varyantı o ülkeyi kasıp kavuruyor! Hızla herkese yayılıyor, bu semptomlar varsa dikkat. Hastanelerde yer kalmadı. İşte yeni varyantın semptomları ve uzmanların uyarıları...

Kovid-19'un etkileri halen devam etmekte. Yıllar geçmesine rağmen bu korkunç virüs yeni semptomlar ile dikkat çekmeye devam ediyor. Son olarak o ülkede görülen vakalar tüm dünyayı ayağa kaldırdı. Kovid-19'un yeni varyantı o ülkeyi kasıp kavuruyor! Bu semptomlar varsa dikkat. Hastanelerde yer kalmadı.

KOVİD-19'UN YENİ VARYANTI O ÜLKEYİ ESİR ALDI

Küresel ölümlere neden olan Kovid-19 virüsünün üzerinden yaklaşık 4 yıl geçmesine rağmen, hâlâ mutasyon geçirmeye devam ediyor. Son olarak görülen varyant ise yürekleri ağızlara getirdi. Yeni bir Covid varyantı İngiltere'yi kasıp kavuruyor. KP.3 varyantı adı verilen varyant, topluca FLiRT olarak bilinen yeni bir Kovid-19 varyant grubuna ait. GB News'in haberine göre bunlar, 2023'ün sonunda ortaya çıkan ve bu yılın başlarında İngiltere'deki vakaların yaklaşık yüzde 60'ını oluşturan bir varyant olan JN.1'in bir alt soyu.

yeni-proje-2024-06-25t230615-707.jpg

HASTANELERDE YER KALMADI! UZMANLAR ÜSTÜNE BASA BASA UYARIYOR

Şu anda KP.3'ün öncekilerden daha şiddetli olduğuna dair bir gösterge yok. Ancak hızla yayılması, aşılama veya geçmiş enfeksiyonla sağlanan bağışıklığın bir kısmının azaldığı korkusuna yol açıyor. Son verilere göre, geçtiğimiz hafta İngiltere'de hastane başvuruları yüzde 24 arttı.

yeni-proje-2024-06-25t230631-565.jpg

YENİ VARYANTIN BELİRTİLERİ NELER?

CDC Sözcüsü Rosa Norman'a göre, KP.3 semptomları arasında ateş veya titreme öne çıkıyor. Diğer semptomlar:

  • Öksürük
  • Boğaz ağrısı
  • Tıkanıklık veya burun akıntısı
  • Baş ağrısı
  • Kas ağrıları
  • Nefes almada zorluk
  • Yorgunluk
  • Yeni tat veya koku kaybı
  • "Beyin sisi" (daha az uyanık ve farkında hissetme)
  • Gastrointestinal semptomlar (mide rahatsızlığı, hafif ishal, kusma)

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN