Kuru incirin bu özelliğini öğrenen bir daha bırakamıyor! Bu basit tarifle harikalar yaratacaksınız

Kuru incirin bu özelliğini öğrenen bir daha bırakamıyor! Bu basit tarifle harikalar yaratacaksınız

İncir hem kuru hem de yaş olarak lezzetle yenilenen meyvelerin başında gelmekte. Faydası çok bilinmeyen bu meyve genelde tadı lezzetli olduğu için tüketilmekte. Oysa incirin içi tam bir şifa deposudur. İçeriğinde bulundurduğu vitamin ve minerallerle insan vücuduna birçok fayda sağlayan inciri bu yöntemle tüketin bir daha ne hasta olacaksınız ne de nezle. Kuru incirle hayatınız baştan aşağı değişsin. Bu basit tarifle harikalar yaratacaksınız. İşte kuru incirin faydası...

Lezzetli görünümüyle yediden yetmişe herkes tarafından sevilen incirin faydasını çoğu kişi bilmez. Ancak incir içeriğindeki besin değerleriyle tam bir şifa deposudur. Yüksek oranda lif içeren incir, kansızlık, kilo verme ve kanser riskini karşı korur. Peki incirin faydaları neler? Kuru incir hangi hastalıklara iyi geliyor? Kuru incir nasıl tüketilir? Bu tarif ile tüm hastalıklardan korunacaksınız.

Kuru incir tatlılarda ve yemeklerde kullanılan bir besindir. Eski zamanlardan beri mutfaklarda kullanılan kuru incir lezzetli olduğu kadar sağlıklıdır da. Kuru inciri yedikçe yiyesiniz gelir, öyle bir mükemmel tadı vardır. Peki incirin faydaları neler, hangi hastalıklara iyi gelir? Kuru incir yedikçe kilo alır mıyız? Sizlere vereceğimiz tarif ile kafanızdaki tüm bu sorular kalkmış olacak.

KURU İNCİRLE HARİKALAR YARATIN

Kuru incirin bu özelliğini öğrenince bir daha bırakamayacaksınız. Basit yöntemle sağlı yaşamın sırrını çözün. İşte o tarif:

zfff.jpg

Aldığınız bir tencerenin içine 3 su bardağı su koyun. Ardından ocağa koyun ve kaynatmaya bırakın. Su yavaştan ısındıkça içine 7-8 tane kuru incir atın ve 10 dakika bekleyin. Biraz demlendikten sonra süzün ve yemeklerden yarım saat önce suyunu için. Bu çayın kansızlık sorununa çok büyük faydası oluyor.

BİR İNCİRDE BULUNAN BESİN DEĞERLERİ

  • Kalori: 249 kalori
  • Protein: 3.3 gram
  • Lif: 9,8 gram
  • Şeker: 47 gram
  • Kalsiyum: 162 mg
  • Magnezyum: 68 mg
  • Fosfor: 67 mg

C vitamini, folat, kolin, A vitamini, beta keroten, Lutein ve K vitamini dahil olmak üzere 2 tane kuru incir günlük vitamin ve mineral ihtiyacınızı karşılar. Bol ve çeşitli antioksidan almanıza destek olur.

KURU İNCİR NASIL TÜKETİLMELİDİR?

Kuru incir direkt olarak tüketildiği gibi çeşitli şekillerde de tüketilebilir. Örneğin yoğurt, kahvaltılık gevrek gibi şeylere katılarak yenilebilir. Aynı zamanda kuru incir ile tatlılar, kurabiyeler yapılabilir. Kuru incir ile kür yapılarak yenilebilir. Ya da zeytinyağı ile kuru incir tüketilebilir. Bu birçok derdin devasıdır.

zyyy.jpg

KURU İNCİR YEMEK KİLO ALDIRIR MI?

Kuru incir tüketen herkes ne kadar tatlı olduğunu bilir. Kuru incirin içerisinde doğal şeker vardır ve çok yoğundur. Bundan dolayı çok fazla tüketilen kuru incir kilo alımına sebep olabilir. Bu yüzden kuru incir tüketirken dikkatli olmak gerekir. Aksi takdirde istenmeyen kilolarla karşılaşılması mümkündür.

KURU İNCİRİN FAYDALARI NELER?

  • Lif açısından zengin olduğu için, kabızlık sorununa iyi gelir.
  • Kalsiyum içeriğiyle kemik sağlığını destekler. Aynı zamanda diş sağlığı için de olumlu etkileri vardır.
  • Yüksek oranda lif içeren bu meyve, uzun süre tokluk hissi verir. Böylece yeme isteği azalır ve kilo kaybına yardımcı olur. Ancak ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.
  • Cilt sağlığını desteklediği düşünülmektedir. Antioksidan ve mikro besinler sayesinde, saçları güçlendirir.
  • Kuru incir, potasyum bakımından zengindir. Potasyum, tansiyon ve kan basıncını dengeler. Bu sayede kuru incir de yüksek tansiyon riskini azaltabilir.
  • Kan basıncını dengelemesinin yanında, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini de düşürür.
  • Cildi besler ve parlaklık verir.
  • E vitamini, kumarinleri steroller, tanenler gibi biyoaktif bileşikler bakımından zengindir. Bu sayede kan şekeri kontrolünü sağlayabilir.
  • İçeriğindeki antioksidanlar, beyindeki oksidatif hasarı azaltabilir. Ancak daha fazla insan çalışmasına ihtiyaç vardır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN