Mucizevi Tedavi Kaynağı Olan Zerdeçalı Her Gün Tüketirsek Bakın Neler Oluyor

Mucizevi Tedavi Kaynağı Olan Zerdeçalı Her Gün Tüketirsek Bakın Neler Oluyor

Son yıllarda popülerliğinin artması ve sağlık üzerindeki pek çok etkisinin bilim dünyasınca kanıtlanması ile birlikte tüketimi de artan zerdeçalın her gün düzenli bir şekilde tüketilmesi ile bakın vücudunuzda ne gibi değişimler oluyor? İşte zerdeçalın faydaları...

Zerdeçal gerçekten mucizevi bir tedavidir. Zerdeçalın 600'den fazla koruyucu ve tedavi edici kullanımı keşfedildi ve araştırmalar yağmaya devam ediyor. İşte bu kadar faydası bulunan zerçalı gelin birlikte tanıyalım...

6wxxarcb.jpg

1. ZERDEÇAL KİLO VERMEYE YARDIMCI OLUR

Zerdeçal gerçekten kilo vermenize yardımcı olabilir. Toz, karbonhidratların yağ olarak depolanmasını önleyerek kilo alımını engeller. Zerdeçal keskin olduğu için metabolizmayı da hızlandırır. Bu da uzun vadede kalori yakımını hızlandırır. Son olarak, zerdeçal yemeğin tadını iyileştirir. Bu, daha hızlı doyduğumuz ve dolayısıyla daha az yediğimiz anlamına gelir.

yaslanma-karsiti-zerdecal.jpg

2. ZERDEÇAL YAŞLANMAYA KARŞI YARDIMCI OLUR

Herkes mümkün olduğu kadar sağlıklı yaşamak ister, tabii ki yaşlansanız bile. Zerdeçal bunu sizin için kolaylaştırabilir. Antioksidanlar sadece kanseri önlemeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda yaşlanmayı da önler. Yaşlanma, hücre hasarının görünür etkisidir. Antioksidanlar, serbest radikallerin ve toksinlerin zararlı etkilerini emerek hücre hasarını önler. Baharatın kendisi bir antioksidan değildir, ancak araştırmalar vücuttaki antioksidan seviyelerini arttırdığını göstermiştir. Bu nedenle yaşlanmayı da etkili bir şekilde önler. Sadece vücudun içinde değil, dışında da!

5ad605c57152d9113073bd20.webp

3. ZERDEÇAL DEPRESYONLA SAVAŞABİLİR

Zerdeçal ayrıca depresyonla savaşmaya yardımcı olabilir. Zerdeçal ve depresyon arasındaki bağlantı üzerine araştırma yapıldı. Bu çalışma, zerdeçaldaki aktif bileşen olan kurkuminin depresyon semptomlarını azaltmada etkili olduğunu buldu. Bu etki, diğer şifalı bitkilerle karıştırılarak arttırılabilir. Baharatın bir başka ilginç özelliği de antidepresanların etkilerini arttırmasıdır. Zerdeçal ile birlikte en iyi şekilde çalışırlar. Başka bir deyişle, tozun kendisi, diğer depresyon ilaçlarının etkilerini arttırırken, depresyon duygularını azaltmaya yardımcı olabilir.

kalp-hastaliklarindan-korunmanin-4-altin-formulu-1024x683.jpg

4. ZERDEÇAL KALBİNİZ İÇİN İYİDİR

Zerdeçal da kalbiniz üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir. Kalp ve kan hücrelerinin işleyişi üzerinde olumlu etkisi olan maddeler içerir. Bir çalışmada, ameliyat olan 121 hastaya birkaç gün sonra 4 gram zerdeçal veya plasebo verildi. Baharatı alan grupta ise hastanede kalp krizi geçirme riski yüzde 65 azaldı. Bu nedenle, kalp hastalığı riskiniz varsa diyetinize zerdeçal eklemek mantıklı olacaktır.

tazezerdecal-turmeric-faydalari-kullanimi.jpg

5. ZERDEÇAL VÜCUDU DETOKSİFİYE EDER

Zerdeçal, karaciğer kalitesi üzerinde bir etkisi olabileceğinden, tesadüfi olmayan çoğu vücut detoks programında kullanılmaktadır. Bu, temizlenmesi gereken ana organdır. Araştırmalar, fermente edilmiş zerdeçal tozunun karaciğer fonksiyonunu iyileştirdiğini göstermiştir.

b-alzheimer-hastalari-ve-yakinlarina-oneriler.jpg

6. ZERDEÇAL ALZHEİMER HASTALIĞINA KARŞI YARDIMCI OLUR

Alzheimer hastalığı demansın en yaygın şeklidir. Ancak zerdeçal bunu önlemeye yardımcı olabilir. Zerdeçal ayrıca beyin ve özellikle hafıza için iyidir. Düzenli zerdeçal tüketimi de Parkinson hastalığı riskini azaltır. Alzheimer hastalığı, belirli proteinlerin (özellikle tau proteinlerinin) beyinde birikmesi ve beyin hücrelerinin ölmesine neden olması nedeniyle oluşur.

tiebzko1.jpg

7. DOĞAL AĞRI KESİCİ OLARAK ZERDEÇAL (ROMATİZMA VE OSTEOARTRİT İÇİN)

Zerdeçal Asya'da yüzyıllardır ağrı kesici olarak kullanılmıştır. Zerdeçalın romatizma ve osteoartritte ağrıyı, bazen tıbbi tedavilerden bile daha fazla azalttığı gösterilmiştir. Çalışmalar, zerdeçal takviyelerinin ağrıyı gidermede diklofenaktan daha etkili olduğunu göstermiştir. Bu iyidir çünkü diklofenak gibi ilaçların çeşitli yan etkileri vardır. Zerdeçal doğal bir üründür ve vücuda hiçbir şekilde zarar vermez. Bu nedenle, etkili ancak zararsız bir ağrı kesici arıyorsanız zerdeçal iyi bir seçenektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN