O virüs ilk kez bir insanda görüldü! Dünyayı endişelendiren vakada araştırma sürüyor: Onlarca kişiye bulaşmış olabilir

O virüs ilk kez bir insanda görüldü! Dünyayı endişelendiren vakada araştırma sürüyor: Onlarca kişiye bulaşmış olabilir

Dünya genelinde tehditlerin ardı arkası kesilmiyor. Bir zamanlar panik oluşturan o virüs yeniden karşımıza çıktı. Öldürücü virüs hakkında şarkılar yapılırken, yeniden görülmesi dünyayı ayağa kaldırdı. Uzun zamandır ilk kez bir insanda görüldü. Araştırmalar sürüyor...

Yıllar önce insanlığı tehdit eden o virüs yeniden görüldü. İlk vakanın ortasına çıkmasıyla tüm dünyanın dikkati oraya çevrildi. Vakanın enfeksiyonu nasıl kaptığına dair araştırmalar sürüyor. Başkalarına da bulaşıp bulaşmadığı için geniş çaplı çalışmalar başladı.

İLK VAKA ORTAYA ÇIKTI

Aile hekimleri tarafından yürütülen grip taraması esnasında domuz gribi olarak bilinen A(H1N2)v virüsüne rastlanıldı. Yeni nesil domuz gribi dünyanın gündemine oturdu. PCR testinin yapılmasıyla birlikte hastanın iyileştiği dikkatleri çekti. Enfeksiyonun kaynağını tespit etmek amacıyla, hastanın yakınındaki temaslı kişiler kontrol altına alındı.

Solunum yolunda semptomlara rast gelinen kişilere de test yaptırmaları tavsiyesinde bulunuldu. Paylaşılan ilk bilgilere göre domuz gribinin yeni varyantı diğerlerinden oldukça farklı. İngiltere'de bulunan domuzlardaki griple benzer olduğu işaret edilerek 2005 yılından itibaren dünya genelinde 50 kişide virüs tespit edildi.

domuz-gribi-puev-cover.webp

VİRÜS TARAMALARI BAŞLADI

Dünyanın gündeminde yer alan domuz virüsüne dair araştırmalar başladı. İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) yetkilisi Meera Chand, ilk kez insanda görüldüğünü belirtti. Vakayla ilgili çalışmalar sürerken, yayılması ve enfeksiyonu nasıl kaptığına dair araştırmaların başladığını söyledi.

Veteriner Christine Middlemiss hayvanlardan bulaşan bu virüs hakkında, hayvan sağlığı ve biyolojik güvenliğin önemine vurgu yaptı. Hem hayvan hem de insanlara yönelik tarama sistemiyle korumayı amaçladıklarını paylaştı. Çiftlik sahipleri ve işletmecilerin sağlık kurumlarıyla temasta olması tavsiye ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN