'Çocukların okullarda enfeksiyon olma riski var'

'Çocukların okullarda enfeksiyon olma riski var'

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Çelik Kuzaytepe, kalabalık ortamlarda solunum yolu enfeksiyonları, mantar enfeksiyonları ve saç biti rahatsızlıklarının daha sık görüldüğünü açıkladı. Kuzaytepe. özellikle kreş, ana sınıfı ve ilköğretim çağındaki çocukların bağışıklık sisteminin henüz tam gelişmemiş olmasından dolayı bu enfeksiyonlarla daha sık karşılaşıldığını belirtti.

Güven Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nden Uzman Dr. Esra Çelik Kuzaytepe, okulların açılmasına kısa bir süre kala aileleri çocuk sağlığı konusunda uyarıyor. Çocukların bağışıklık sistemlerini güçlendirmek için dengeli, sağlıklı ve uygun miktarda beslenmeleri gerektiğini belirten Dr. Kuzaytepe, solunum yolu enfeksiyonları, saç biti ve cilt döküntüleri gibi hastalıkların belirtileri arasında ateş, burun akıntısı, öksürük, hapşırık, boğaz ağrısı, kulak ağrısı, gözlerde kızarıklık, ishal ve kusmanın yer aldığını açıkladı.

Viral hastalıklarda destek tedavisi verilebileceğini, bakteriyel enfeksiyonlarda ise antibiyotik kullanılabileceğini belirten Dr. Kuzaytepe, saç biti rahatsızlığı durumunda ise tedavi amaçlı şampuan önerebileceklerini ifade etti.

5-004.jpg

"ÇOCUKLAR HİJYENİ EVDE ÖĞRENMELİ"

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Çelik Kuzaytepe, çocukların enfeksiyonlardan korunması için hijyen kurallarının öğretilmesi gerektiğinin altını çizdi. Çocuklara sık sık el yıkamanın öğretilmesi, hasta çocukların okula gönderilmemesi ve eksik aşıların tamamlanması gerektiğini belirten Dr. Kuzaytepe, çocukların sıcak ve soğuk ortamlarda kat kat giydirilmesinin daha doğru olduğunu, burun silme, tuvalet sonrası ve yemeklerden önce-sonra el yıkama gibi hijyen kurallarının çocuklara hatırlatılması gerektiğini belirtti.

“ANA SINIFI VE İLKÖĞRETİMDE DAHA SIK KARŞIMIZA ÇIKIYOR”

Enfeksiyonların yaş grubu daha küçük çocuklarda da görülebileceğini hatırlatan Kuzaytepe, "Enfeksiyonlar her yaşta görülmekte beraber bağışıklık sistemi gelişme evresinde olan kreş, ana sınıfı ve ilköğretimde olan çocuklarımızda daha sık karşımıza çıkıyor" şeklinde ifade etti.

“BAZI VİTAMİNLERİN FAZLASI VÜCUDUMUZA ZARAR VEREBİLİR”

Dr. Esra Çelik Kuzaytepe, vitamin destek ilaçlarının muayene ve tetkik sonuçlarına göre kullanılmasının önemine vurgu yaptı. Bazı vitaminlerin fazlasının vücudumuza zarar verebileceğini hatırlatan Dr. Kuzaytepe, etkinliği, etkinlik miktarı ve yan etkileri henüz bilinmeyen takviye gıdaların doktor kontrolü olmadan kullanılmaması gerektiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN