Panik Atakla Başa Çıkmanın En İyi Yolu Bu! İşte Panik Atak Rahatsızlığını Ortadan Kaldırmak İçin Yapmanız Gerekenler

Panik Atakla Başa Çıkmanın En İyi Yolu Bu! İşte Panik Atak Rahatsızlığını Ortadan Kaldırmak İçin Yapmanız Gerekenler

Ülkemizde birçok insan panik atak geçiriyor veya yaşıyor. Panik atak, aniden ortaya çıkan korku, rahatsızlık ve endişe halidir. Bu tezahür sadece zihinsel olarak meydana gelmez, aynı zamanda bir dizi fiziksel rahatsızlığı içerir. Panik atak geçiren kişiler travmatik bir deneyim yaşadıklarını bildirirler...

Ani bir aşırı korku hissine ek olarak, bir dizi çok spesifik semptom vardır. Kişi nefesi kesilene kadar ağır nefes almaya başlar, kalbi hızlı atar. Aşırı terleme başlar, vücutta titreme, göğüs ağrısı, baş dönmesi, bazı durumlarda bayılmaya kadar varır.

Bununla birlikte, uzmanlar, özellikle yalnızsanız, panik atakla başa çıkmak için değerli tavsiyeler verebilmişlerdir. Bu olduğunda yalnız olmak korkuyu artırır, ancak bir dizi kurala uyarak kendinizi sakinleştirebilir ve o korkunç anı başarıyla atlatabilirsiniz.

2-003.jpg

PANİK ATAKLA BAŞA ÇIKABİLECEĞİMİZ TAVSİYELER

Bir saldırının veya zamana yayılan daha fazla saldırının nedenleri çeşitli olabilir: yas, travma, yüksek stres koşulları. Yalnızken ani bir panik atak geçirirseniz, durumla daha iyi başa çıkmak için uymanız gereken birkaç kural vardır. Her şeyden önce, asla ölmeyi düşünme. Panik atak ciddi sağlık sorunları içermez. Bu temel husus anlaşıldıktan sonra, solunumun kontrolüne geçilmesi gerekir.

DERİN NEFES ALIN VE GÜZEL BİR MÜZİK SEÇİN

Otururken uzun ve derin nefesler almanız, belki de hem burnunuzla ilham vermek hem de ağzınızdaki havayı atmak için 3'e kadar sayarak kendinize yardımcı olmanız gerekir. Değerli bir yardım da ve her şeyden önce müzikten geliyor. Olumlu duygular uyandırabilecek bir şey dinleyin. Aynı şekilde odaklanmak ve zihne yer bırakmak da önemlidir. Özellikle sevdiğiniz, çok yardımcı olmuş bir kişi hakkında düşünmek çok yardımcı olabilir. Ayrıca iyi bildiğiniz sakin bir yer de düşünmeniz gerekiyor.

Son olarak, çevrenize odaklanmanız ve yapacak küçük bir görev bulmanız gerekiyor. Tüm bu adımlardan sonra ideali bir arkadaşınızı arayarak süreci tamamlamak olacaktır. Panik atak geçirdiğinizi söylemeye gerek yok, sadece konuşmaya başlayın, zihniniz ve bedeniniz fayda sağlayacaktır.

1-004.jpg

TEŞHİS VE TEDAVİ

İşte panik atakla başa çıkabileceğimiz ipuçları. Bir saldırıyla kendi başınıza nasıl başa çıkacağınızı bilmek önemlidir, ancak pratik yardım aramak da aynı derecede önemlidir. Bunun için önce teşhis koyması ve ardından en iyi tedaviyi düşünmesi gereken uzmanlara güvenmek daha iyidir. Teşhis, diğer organik bozuklukları dışladıktan sonra ortaya çıkarken, tedavi ise psikolojik, bilişsel-davranışçı terapi ve en ağır vakalarda bir dizi ilaçtan oluşur: antidepresanlar ve anksiyolitikler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN