Patates mucizesi! Patatesi böyle tüketin ertesi gün etkisini görün

Patates mucizesi! Patatesi böyle tüketin ertesi gün etkisini görün

Ülkemizde en çok sevilen ve çokça tüketilen sebzelerden biri olan patates, kızartmasından haşlamasına, püresinden kavurmasına derken listeyi bu şekilde uzatmamız mümkün. Fakat severek tükettiğimiz patatesin öyle bir mucizesi var ki bunu öğrenince şok olacaksınız...

Patates, sizi daha uzun süre tok tutarak kilo vermenize yardımcı olabilecek iyi bir lif kaynağıdır. Patateste bulunan lif, hem çözünür lifin hem de çözünmeyen lifin sağlık yararlarına sahip olan ve diğer lif türlerine göre daha az gaza neden olan “dirençli nişasta” adı verilen özel bir türdür. Ancak bugün haberimizde sizlere doğanın bize sunduğu mucizevi patatesin suyundan bahsedeceğiz...

Patates suyunun faydaları sizi bu besleyici yoğun içeceği diyetinize eklemeye ikna edecektir. Patateslerin suyunu sıkmak, potasyum, kalsiyum, demir, fosfor ve bakır gibi patates besinlerini tüketmenin sağlıklı bir yoludur ve bu içecekte bulunan besinlerden bazılarıdır. Bu su; bağışıklığı artırır, artriti hafifletir ve karaciğeri temizler. Ek olarak, kabızlık ve ülserlerden kurtulma sağlayabilir.

20-benefits-of-potato-juice-for-your-skin-and-health-jpg.webp

PATATES SUYU NEDİR?

Basitçe söylemek gerekirse, çiğ patateslerden elde edilen sudur. Patates suyu, B ve C vitaminleri, potasyum, kalsiyum, demir, fosfor ve bakır gibi bir dizi besin içerir. Patates suyu besin açısından yoğun olduğu için vücut için çok çeşitli faydalar sunar. Bunlardan bazılarına bir göz atalım.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN