Pilatese başlamak için 5 kritik neden! Faydalarını okuyunca ertesi gün pilatese başlayacaksınız

Pilatese başlamak için 5 kritik neden! Faydalarını okuyunca ertesi gün pilatese başlayacaksınız

Son zamanlarda gittikçe popüler duruma gelen pilates nedir? Pilatesin sağlığımıza faydaları nelerdir? İşte pilates ile ilgili merak ettiğiniz bütün sorularınızın cevabı haberimizde saklı...

Başlangıçta “Kontroloji” olarak adlandırılan Pilates, günlük aktiviteleri ve geçim kaynaklarını iyileştirmek için tasarlanmış bir tüm vücut egzersiz yöntemidir. Çekirdek çalışmaya vurgu yapılsa da, tek başına çekirdek güç nihai hedef değildir. Bunun yerine, vücuttaki fonksiyonel ve sürdürülebilir hareket kalıplarını geliştirmek için bu çekirdek gücü kullanmak amaçtır.

Pilates, tüm vücudunuzun genel yapısını hizalar ve eklemlerini destekler. Basit gibi görünen şeyler, iyi bir biçimde doğru yapıldığında aldatıcı bir şekilde zorlayıcı ve inanılmaz derecede etkili olabilir. Pilates, kas dengesi ve ince ayar nöromüsküler kalıplar yoluyla optimum güç yaratan düşük etkili bir egzersizdir.

Tutarlı bir Pilates uygulamasından elde edilen optimal güç, rijit değildir, gücü hareketlilik ve esneklikle dengeler. Günlük aktivitelerinizde daha fazla özgürlük, güç ve daha az acı ile hareket etmenize ve nefes almanıza yardımcı olur.

PİLATESİN 5 FAYDASI

pilates.jpg

1. ÇEKİRDEK GÜCÜNÜ ARTIRIR

Pilates, tüm hareketlerin kaynaklandığı vücudun merkezi olan çekirdeğe yaptığı vurguyla ünlüdür. Çekirdek, güçlendirildiğinde ve büküldüğünde vücudu destekleyen ve stabilize eden gövdeyi çevreleyen tüm kaslardır. Pilates, çekirdek gücünü ve işlevini geliştirir. Core kuvveti, sırt ve kalça ağrısını azaltmada, pelvik taban disfonksiyonunu azaltmada önemli bir faktördür ve patlayıcı hareketin türediği alandır, dolayısıyla "güç merkezi" takma adıdır.

2. DURUŞU İYİLEŞTİRİR

Pilates, tüm vücudun hizalanmasına, eklemlerdeki ideal hareket aralığına ve tüm karşıt kasların dengesine odaklanır. Uyumunuza farkındalık getirerek ve ihmal edilen postural kasları güçlendirerek duruşu iyileştirir

3. SIRT AĞRISINI AZALTIR

Pilates, daha derin karın kaslarını ve pelvik tabanı hem büzülmeyi hem de gevşetmeyi hedefler. Bu kaslar, organları kaldırmak ve desteklemek ve sırtı korumak ve stabilize etmek için bir destek gibi çalışır.

original-4c5646d0dba02da64bba371fc4cfad8d-scaled-1.jpeg

4. YARALANMALARI ÖNLER

Pilates vücudun kaslarını ne gevşek ve zayıf ne de sıkı ve katı olmayacak şekilde dengeler. Çok gevşek ve zayıf veya çok sıkı ve sert olan kaslar, vücudu yaralanmaya karşı daha duyarlı hale getirebilir. Pilates, dinamik güç geliştirmeye odaklanır, bu da hareket ederken eklemlerinizi daha iyi destekleyebileceğiniz ve stabilize edebileceğiniz anlamına gelir. Araştırmalar, pilatesin sporda yaralanma riskini azaltmak için etkili bir yöntem olduğunu ileri sürdü.

5. ENERJİYİ ARTTIRIR

Pilates, nefese odaklanarak kardiyorespiratuar kapasiteyi geliştirir. Bu, iyi hissettiren hormonları, oksijen akışını ve kan dolaşımını uyarır. Pilates tüm bunları başarır ve düşük etkili doğası nedeniyle nadiren yorgun hissetmenizi sağlar. Bunun yerine, size bir enerji artışı sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN