Prof. Dr. Canan Karatay 'Dünyanın en güzel besini' diyerek duyurdu: Bunu yiyen 95 yaşına kadar yaşar! Her lokması şifa

Prof. Dr. Canan Karatay 'Dünyanın en güzel besini' diyerek duyurdu: Bunu yiyen 95 yaşına kadar yaşar! Her lokması şifa

Sağlık alanında yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken Prof. Dr. Canan Karatay "Dünyanın en güzel besini hangisidir?" sorusuna "Bunu yiyen 95 yaşına kadar yaşar!" diyerek gizli sırrını açıkladı. Koronavirüs döneminde sıkça tükettiğini ve faydasının oldukça fazla olduğunu dile getiren Canan Karatay, kelle paçadan sonra en sağlıklı bulduğu besinin bu olduğunu söyle. Her lokması şifa olacak. İşte Canan Karatay'ın favori besini...

Sağlık alanında bilgi almak için ilk başvurduğumuz kişi Prof. Dr. Canan Karatay oluyor. Her açıklamasıyla dikkatleri üzerine çeken ve yaptığı araştırmalarla önemli başarılara imza atan Canan Karatay, "Dünyanın en güzel besini hangisidir?" sorusuna ilk defa net şekilde cevap verdi. "Bunu yiyen 95 yaşına kadar yaşar!" diyen Canan Hoca, kelle paçadan sonra en çok tükettiği besinin bu olduğunu ifade etti. Her lokması şifa sizde sofranızdan eksik etmeyin. Bakın Canan Karatay'ın 'Dünyanın en güzel besini' dediği ürün neymiş?

BU BESİNİ TÜKETİN 95 YAŞINA KADAR YAŞAYIN

Uzun yaşamın sırrı yıllardır araştırılmakta. Uzmanlar tarafından birçok tavsiye veriliyor ancak tüm aldığınız tavsiyeleri unutun. Canan Karatay uzun yaşamın sırrını paylaştı. Bu besini tüketin 95 yaşına kadar yaşayın. O besin ise lahana turşusu!

CANAN KARATAY GİZLİ SIRRINI AÇIKLADI

"Dünyanın en güzel besini hangisidir?" sorusuna lahana turşusu cevabını veren Canan Karatay, "Lahananın turşusu dünyanın en önemli tıbbi malzemelerinden biridir. Kanser ve kalp hastası olmanızı, Alzheimer olmanızı önler; ayrıca karaciğerinizin yağını giderir, şekerinizi düzenler" ifadelerini kullandı.

kmgfgf-96.jpg

BOL BOL İÇEMEMİZİ TAVSİYE ETMİŞTİ

Sağlık alanında önde gelen isimlerden biri olan Prof. Dr. Canan Karatay'ın, daha önce kelle paça önerisi çok konuşulmuş, uzman isim kelle paça ve D vitamini için "Kelle paça ve D vitamini gelmiş geçmiş virüslere ve mutasyonlara karşı bağışıklık için güçlü destekler arasında ilk sıralarda yer alır." demişti ve koronavirüs döneminde bol bol kelle paça içilmesini önermişti.

kmgfgf-97.jpg

TURŞUNUN FAYDALARI NELER?

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Turşu bütüncül olarak bağışıklık sistemini koruyup güçlendirir. Bu koruyucu etkinliği hem içeriğindeki probiyotik bakteriler hem de turşuyu oluşturan sebze ve meyvelerin kendi özellikleri ile yapar. Fermente bir yiyecek olduğu için bakteri açısından zengin. Bu bakteriler bağırsak florasının zenginleşmesini sağlar ki güçlü bir bağırsak florası güçlü bir bağışıklık sistemi anlamına gelir. Turşu ile gelen yararlı bakteriler aynı zamanda bağırsaklarda K vitamini yapımına destek olur. K vitamini ise yaralanmalar sonrasında kanın pıhtılaşmasında rol alan bir vitamin. Ayrıca tiamin, riboflavin gibi B grubu vitaminlerine katkı sağlar. Tiamin sinir sisteminin korunması ve hafızanın güçlenmesine yardımcı olurken, depresyona karşı koruyucu görev üstlenir. Hem tiamin hem riboflavin karbonhidrat ve yağ metabolizmasında rol oynar.

KABIZLIĞA ŞİFA OLUYOR

Hem çok lifli yapısıyla hem de içeriğindeki fermente bakterilerle bağırsak sağlığını koruyan bir besin. Bağırsak florasının sağlığı bağırsak hareketlerinin düzenli olması açısından elzem. Aynı zamanda yüksek lifli sebze ve meyvelerden yapılan turşular bu yolla da dışkı hacmini artırarak, metabolik atıkların vücuttan daha rahat atılmasını sağlayıp kabızlığa iyi gelir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN