Prof. Dr. Erdem Yeşilada'dan müthiş tüyo! Bir ay boyunca bu meyveden 2 tane yiyin demir gibi olun

Prof. Dr. Erdem Yeşilada'dan müthiş tüyo! Bir ay boyunca bu meyveden 2 tane yiyin demir gibi olun

Sağlıklı yaşamın sırrı insan oğlunun doğuşundan beri araştırılmakta ve halen günümüze kadar devam etmektedir. Çağımızın en önemli sorunlarından biri olan kemik erimesi ve demir eksikliği büyük hastalıklara yol açabilmekte. Özellikle daha çok kadınlarda görülen kemik erimesi ciddi sağlık sorunlarına neden oluyor. Konuyla ilgili önemli uyarılarda bulunan Prof. Dr. Erdem Yeşilada'dan müthiş tüyo! Bir ay boyunca bu meyveden 2 tane yiyin demir gibi olacaksınız. İşte uzmanların tavsiye ettiği o meyve!

Günümüzde en çok görülen hastalıkların başında gelen kemik erimesi ciddi sağlık sorunlarına neden olmakta. Genellikle kadınlarda görülen bu hastalık demir eksikliği gibi hastalıklara neden oluyor. Bu hastalıktan kurtulmak için ne kadar ilaç içerseniz için bir türlü geçmiyor. Peki hiç bu meyveyi denediniz mi? Sağlıklı beslenme üzerine verdiği tavsiyelerle tanınan Prof. Dr. Erdem Yeşilada kemik erimesi için kendisinin de kullandığı gizli besinin açıkladı. Bir ay boyunca bu meyveden 2 tane yiyin demir gibi olun! Bir tanesi bile şifa saçıyor. Peki kemik erimesi neden olur ve hangi besinler iyi gelir? İşte detaylar...

GÜNDE 2 TANE YİYEREK DEMİR GİBİ OLACAKSINIZ

Kemik erimesi her yaşta görülebilen ve insan vücudunu aşırı yıpratan bir hastalıktır. Bu hastalığın tedavisi oldukça zor ve kolay kolay geçmez. Bu tür durumlarda ilaçlar için eczanelere para dökmek yerine sağlıklı beslenme en güzel yöntemdir. Ancak burada şu konu çok önemli ne yemeniz gerektiğini bilmeniz lazım. Her besin size iyi gelecek diye bir şey yok. Sağlık alanında önemli araştırmalar yapan Prof. Dr. Erdem Yeşilada, kemik erimesinin önüne geçen gizli silahını açıkladı. Bir ay boyunca düzenli olarak bu meyveden 2 tane yiyin demir gibi olacaksınız!

kmfdfdfd-2022-11-22t174910-152.jpg

KEMİK ERİMESİNE KARŞI SAVAŞIR

Hepiniz bu meyvenin ne olduğunu merak ediyorsunuz. Şimdi elinizde bulunan işi bir kenara bırakın, sizlere Erdem Yeşilada'nın önerdiği o meyveyi açıklıyoruz. Bu meyve kuru siyah mürdüm eriği. Kuru siyah mürdüm eriğinin insan vücuduna inanılmaz faydaları vardır. Fakat aşırı tüketimde belli başlı hastalıklara neden olabilir.

mghggf.jpg

Peki kuru siyah mürdüm eriği nasıl tüketilmeli? Kuru siyah mürdüm eriğinden en az 1 ay boyunca günde 50 gr. yemek, özellikle kadınlarda oluşan kemik erimesine karşı muazzam fayda sağlar. Prof. Dr. Erdem Yeşilada'nın tavsiye ettiği bu meyveyi sakın aşırı derecede tüketmeyin. Biz sizi şimdiden uyaralım.

MÜRDÜM ERİĞİNİN FAYDALARI

A, B2 ve C vitaminleri bakımından zengin olan ve kan şekerini dengeleyici özelliği ile bilinen mürdüm eriği, diyet listelerinin de yıldızı. Bunun yanında daha birçok faydası var. Bizde sizler için aşağıda faydalarını derledik;

  • Etkili bir antioksidan olması nedeniyle pek çok rahatsızlığa karşı kullanılmakta. Yine bu özelliği sayesinde idrar söktürücü özelliği var, buna bağlı olarak ödem atmak için tüketilebilir.
  • Vücut direncini artırır! İçeriğindeki yüksek orandaki C vitamini sayesinde özellikle mevsim geçişlerinde karşılaşılan enfeksiyonlara karşı vücudu korur. Bağışıklığı güçlendirirken daha zinde hissetmenizi sağlar.
  • Kan yapıcı özelliği olduğu bilinen mürdüm eriği, tansiyon ve kötü kolesterolü düşürücü etki gösterir. Kan şekerini düzenleme etkisiyle sağlıklı beslenme düzeni için en uygun meyvelerden biri.
  • Düşük glisemik endeksi ile kan şekerini dengelemesinin yanı sıra metabolizmayı hızlandırıcı etkisi de var. Sindirim sistemindeki parazitleri temizleyerek daha iyi çalışmasını sağladığı için diyet listelerinde ara öğün olarak tüketilebilir. Ayrıca kabızlık problemine karşı da kullanılır.
  • Vücut direncini artırdığı için karaciğer, böbrek ve romatizmaya bağlı rahatsızlıklara karşı da destek olur.
  • İçerdiği A vitamini sayesinde göz ve cilt sağlığında etkilidir.
  • Regl düzenleyici etkisi bilinir. Bunun yanı özellikle kurusunun tüketilmesi, kardiyovasküler hastalıkların tedavisine yardımcı olduğundan, kemik hastalıkları riski artan menopoz dönemindeki kadınların tüketmesi tavsiye edilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN