Prof. Dr. Saraçoğlu müthiş tüyoyu açıkladı! Doğada yetişen bu otun çayını için o illetten sonsuza kadar kurtulun

Prof. Dr. Saraçoğlu müthiş tüyoyu açıkladı! Doğada yetişen bu otun çayını için o illetten sonsuza kadar kurtulun

Günümüzde sıklıkla görülen bademcik iltihabı yediden yetmişe her yaşta görülebilmekte. Özellikle okul yaşındaki çocuklarda görülen bu hastalık insan vücudunda günlerce yüksek ateşe ve halsizliğe neden olmakta. Çoçuklar bu hastalık yüzünden okula gidemez hale geliyor ve derslerinden geri kalıyor. Bademcik iltihabı ile ilgili önemli tüyolar veren Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu kendisinin de kullandığı otu açıkladı. İşte İbrahim Saraçoğlu'nun gizli kür tarifi...

Havaların soğumasıyla birlikte birçok hastalık hızla yayılma başladı. Bu hastalıklardan biri olan bademcik iltihabı her yaşta görülebilen bir hastalıktır. Özellikle okula giden çocuklarda görülen bu hastalık yüksek ateşe ve kırgınlığa neden olmakta. Çocukların okula gidemez hale geldiği bu süreçte ilaç kullanımı etkisini hemen göstermez. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun gizli tarifim dediği kürü anneler ile paylaştı. Çocuklarınız bir daha bu hastalığa yakalanmayacak. Doğada yetişen bu otun çayını için ve o illet hastalıktan kurtulun. İşte o bademcik iltihabını vücuttan söküp atan o mucizevi ot...

YÜKSEK ATEŞ VE KIRGINLIĞA NEDEN OLUYOR

Kış aylarının gelmesi ile birlikte grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklar hızla arttı. Bu hastalıklar ilerledikçe önemli sağlık sorunlarına yol açabilmekte. Bu sorunlardan biri olan bademcik iltihabı her yaşta görülebilen bir hastalık. Yüksek ateş, vücutta iltihaplanma ve yorgunluğa neden olan bu hastalık özellikle çocuklarda görülmekte. Annelerin dikkat etmesine rağmen bu hastalık çocukları dibe çeker ve bağışıklık sistemini çökertir.

BADEMCİK İLTİHABININ BELİRTİLERİ

Peki bademcik iltihabı neden olur? Tonsil adı verilen bademciklerin, bakteriler ve daha seyrek olarak da virüsler tarafından oluşturulmuş iltihabına tonsillit denir. En genel belirtisi yutma sırasında duyulan ve kulak ağrısıyla karışan şiddetli ağrıdır. Bu ağrı küçük çocuklarda yemek yemeyi reddetme olarak kendini belli eder. Ağrının yanı sıra yüksek ateş, halsizlik, baş ağrısı ve kusma da sık görülen belirtilerdir.

kmggfgf-23.jpg

Bademcik iltihabı (tonsilit) olanların sabah kalktıklarında ağız kokuları oldukça ağırdır. Dişlerini fırçaladıktan sonra koku biraz hafifler, kahvaltı yaptıktan sonra da tamamen kaybolur. Gün boyu herhangi bir ağız kokuları da olmaz. Çünkü gece boyu oluşan iltihap sabah kahvaltısı yapılırken, besinlerle sürüklenerek taşınır. Ancak, gece uykuya geçildiği zaman iltihap oluşumu tekrar başlar.

Her gün, ağız temizliği yapıldıktan sonra bir defa gargarasını yapmak ağızdaki bakterilere ve de ağız kokusuna karşı güçlü bir engelleyicidir. Normalde adaçayı gargarasını hazırlayıp lavabonuzdan eksik etmemeniz gerekir. Hazırlanan adaçayı gargarası üç gün bozulmadan lavabonuzun rafında durabilir.

HEM KENDİNİZİ HEM DE ÇOCUKLARINIZI KORUYUN

Yukarıda belirtilerini verdiğimiz bu hastalık sizi yatak döşek yatırır. Bu hastalıktan korunmak için ne kadar ilaç içseniz de faydasını hemen göstermez. Ancak İbrahim Saraçoğlu'nun 'Gizli tarifim' dediği bu kür ile bu hastaktan hem kendinizi hem de çocuklarınızı koruyacaksınız. Tek yudumunda şifa bulacaksınız. İşte İbrahim Saraçoğlu'nun gizli kür tarifi;

DOĞAL ANTİBİYOTİK OLARAK KULLANIN

Eskiden beri kullanılan ve tarihte zirai ilaç olarak ifade edilen ada çayı bademcik iltihabına karşı savaşır ve vücuttan söküp atar. Adaçayının içerdiği salvin, carnosol asiti ve cirsimaritin antibiyotik özelliği olan etkin maddelerdir. Özellikle salvin ve carnosol asidi, bakterilerde RNA-sentezini etkileyerek çoğalmalarını ve rejenerasyonlarını engellemektedir. Adaçayında bulunan önemli bir eterik yağ da, içerdiği cineoldür. Cineol, öksürüğü engelleyici bir maddedir. Kısaca, adaçayı hem doğal bir antibiyotik hem de doğal bir öksürük engelleyicidir.

kmdffddf-26.jpg

Tüm bunlara ek olarak, adaçayında bulunan antibiyotik özellikli etkin maddeler suda çözünen maddelerdir. Suda çözünme özelliklerinden dolayı, alkolle tentürleri yapılmadan doğrudan sıcak suda demleyerek kullanım imkânı sağlarlar. Ağız gargaralarının çoğu bir miktar alkol kullanılarak hazırlanmak durumundadır. Çünkü birçok bitkinin içerdiği tabii antibiyotik özelliği taşıyan etkin madde suda çözünmediğinden, suyla hazırlanmaları durumunda etkili olamamaktadırlar. Adaçayının içerdiği tabii antibiyotikler suda çok kolay çözünme özelliği gösterdiklerinden, özellikle çocuklarınız için sadece sıcak suda demleyerek gargara olarak hazırlanmasına imkân vermektedirler.

İBRAHİM SARAÇOĞLU'NUN GİZLİ KÜR TARİFİ

İlk olarak bir çaydanlık alın. Ardından yaklaşık bir su bardağı suyu içine ekleyin. Peşinde bir tatlı kaşığı taze adaçayınıda ekleyerek 10 dakika demleyin. Bu çayla boğazlarınızda ki iltihap temizlenecek. Mutlaka günde 2-3 defa gargasını yapın. Ayrıca, beraberinde bir ay boyunca her gün bir çay bardağı adaçayı içilir. Demleme süresi tamamlandıktan sonra bitkiyi daha fazla suyunun içinde bekletmeyiniz, mutlaka süzüp ayırınız. Hazırlanan gargara kırksekiz saat bozulmadan banyo dolabınızda durabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN