Ramazan boyunca bu karışımı içene açlık susuzluk vız geliyor! Canan Karatay'ın özel reçetesi: Halsizlikten eser bırakmayacak

Ramazan boyunca bu karışımı içene açlık susuzluk vız geliyor! Canan Karatay'ın özel reçetesi: Halsizlikten eser bırakmayacak

Ramazan ayı ile birlikte iftar ve sahur sofraları her akşam kurulmaya başlandı. Ramazan ayının en büyük sorunu ise açlık ve sususluk. Saatlerce vücudumuz aç ve susus kalıyor. Sizde Ramazan'da açlık ve sususluk yaşıyorsanız tükettiğiniz yiyecekleri mutlaka gözden geçirmeniz gerekli. Özellikle midede meydana gelen rahatsızlıklar sindirim sisteminde büyük sorunlar oluştururken Canan Karatay özel reçetesini yayınladı. Ramazan boyunca bu karışımı için ne açlık kalacak ne de susuzluk!

Ramazan'dan dolayı saatlerce aç ve sussuz kalıyoruz. Saatler sonra iftar ile birlikte birden mideye yükleniyoruz. Mideye yüklenince birden sindirim sisteminde büyük sorunlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Peki bu tarz durumlarda ne yapılmalı? Prof. Dr. Canan Karatay özel reçetesini paylaştı. Ramazan boyunca bu karışımı için ne açlık kalacak ne de sussuzluk. Vücuttaki tüm kötü enerjiyi atıyor. İşte Canan Karatay'ın gizli karışımı...

Gün boyunca dinç ve güçlü kalmak istiyorsanız yumurta ve menemen gibi gıdaları bolca tüketmelisiniz. Sıklıkla açlık hissiyatı yaşıyorsanız mutlaka bol bol yumurta tüketin. Gün boyunca tok kalmanın püf noktalarından biri olan yumurta, hem rahat hem de dinç bir Ramazan geçirmenizi sağlıyor.

İFTARA MUTLAKA BUNLA BAŞLAYIN

Prof. Dr. Canan Karatay, iftarda ilk olarak çorba tüketilmesini öneriyor. Bağırsak enzimlerinin yavaş yavaş uyarılması noktasında dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Karatay, bu sayede sindirim sisteminin daha doğru şekilde çalışacağını ifade etti. Aynı zamanda iftar açılırken hafif bir kahvaltı seçeneklerinde olması gerektiğini belirten Canan Hoca, hafif ve besleyici bir öğün oluşturabileceğiniz söyledi.

gfgfgfgf-2023-03-31t153218-619.jpg

İFTARDA SAKIN BUNLARI AĞZINIZA SÜRMEYİN

İftarda tüketilmesi sakıncalı olan besinleri de sıralayan Canan Karatay, baklava ve börek gibi hamur işlerinden uzak durulması gerektiğini vurguladı. Karatay, bu besinlerin sindirim sisteminde yorgunluğa neden olacağını belirtti. Hamur işini yoğun şekilde tüketmek, Ramazan ayında oruç esnasında yaşanacak olan yorgunluğa neden olabiliyor.

gfgffg-12.jpg

Prof. Dr. Canan Karatay, aşırı pide tüketiminin beklenmeyen bir kabızlık tehlikesiyle karşı karşıya kalma riskini de beraberinde getirdiğine vurgu yaptı. İftarda sadece bir dilim pide yenilmesi gerektiğini vurguladı.

SUYU MUTLAKA BÖYLE İÇİN

Ramazan ayında bolca tüketilen suyu sakın kuru kuru içmeyin. Canan Karatay, suya karıştırılan "sodyum bikarbonatın" oldukça faydalı olabileceğini dile getirdi. İngiliz karbonatı olarak da bilinen bu karbonat, vücuttaki etkileri ile rahatlatıcı bir yapıya sahip. Yudum yudum, içilecek bu karışım, vücudu alkali hale getirerek olası patojenlere karşı savaşmasını sağlarken aynı zamanda dinçlik sağladığını söyleyen Karatay, gün içindeki halsizliği de bitiriyor.

gfgfgf-2023-03-31t153057-690.jpg

Sıklıkla baş ağrısı problemleri yaşayan kişiler için de iyi bir alternatif olan bu karışım, engelleyici özelliğiyle bu ağrıdan kurtulmanızı mümkün kılar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN