Sabahları yorgun olarak uyananlar dikkat! Neden yorgun uyandığınızı açıklıyoruz...

Sabahları yorgun olarak uyananlar dikkat! Neden yorgun uyandığınızı açıklıyoruz...

Kendinizi çok yorgun hissediyor musunuz? Uyanık kalmanıza yardımcı olacak kahve miktarı yok mu? Pekala, bunun nedeni stres ya da kötü bir gece uykusu olmayabilir. Sabahları kendinizi yorgun hissetmenize neden olabilecek farklı şeyler vardır. Haberimizde daha fazlasını öğrenin.

Sabahları yorgun uyanmak yaygın görülen bir durumdur. Pek çok kişi bir fincan kahve ya da duş ile sabah yorgunluğunun üstesinden gelmeye çalışır. Ancak bu durum sürekli varsa aşağıdaki nedenlerden dolayı olabilir...

1. HİDRATLI

Kendinizi yorgun hissetmenize neden olacak ilk şey, yeterince su içmediğiniz zamandır. Bol su içmezseniz tansiyonunuz düşer ve beyniniz daha az oksijen alır. Beyniniz yeterince oksijen almadığında, biraz baygınlık hissedeceksiniz. Bu nedenle, uyandıktan hemen sonra biraz su içmeye çalışın.

2. TİROİD

Tiroidiniz hormon üreten bir bezdir. Ve bu hormonlar, açlık veya yorgunluk duygularını düzenlemek için kullanılır. Tiroidiniz düzgün çalışmadığında kendinizi daha sık yorgun hissedersiniz. Ve bu, doktorunuza bir ziyarette bulunmak ve kontrol ettirmek için iyi bir gösterge olacaktır.

5f29557e7af50730a452f003.webp

3. STRES

Zihinsel ve fiziksel sorunların ana nedenlerinden biri strestir. Ve kendinizi yorgun hissettiğinizde bunun nedeni stres olabilir. Bundan dolayı kendinizi çok stresli ve yorgun hissediyor musunuz? O zaman stresi azaltmanın bir yolunu bulmak isteyebilirsiniz. Nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, tıp uzmanınızdan tavsiye isteyebilirsiniz.

4. ALKOL

Alkol daha hızlı uykuya dalmanıza neden olabilir, ancak daha iyi uyumanıza neden olmaz. Uyku kaliteniz düşer ve bu da yorgun uyanmanız anlamına gelir. Haftada birkaç kez alkol alıyorsanız, uyku kalitenizi artırmak için alımınızı azaltmak isteyebilirsiniz.

ds7mc-1615643834-807.webp

5. UYKU APNESİ

Sabah kalktığınızda kendinizi gerçekten yorgun hissediyorsanız uyku apnesi yaşıyor olabilirsiniz. Bu, uyku sırasında yaklaşık on saniye nefes almayı bırakmanıza neden olan, uykuyla ilişkili bir solunum bozukluğudur. Ve bu, derin uyku aşamasına asla tam olarak ulaşamayacağınız anlamına gelir, bu da uyandığınızda yorgunluğa neden olur. Kendiniz fark etmeyebilirsiniz, ancak partneriniz durumun böyle olup olmadığını anlamanıza yardımcı olabilir. Sizde uyku apnesi olduğundan şüpheleniyorsanız hemen doktorunuza başvurmalısınız.

6. ŞEKERLEMELER

Gündüz uyursanız, bu şekerlemeler uyandığınızda kendinizi yorgun hissetmenize neden olabilir. Özellikle otuz dakikadan fazla uyursanız. O kadar uzun uyuduğunuzda, REM uykusuna girebilirsiniz. REM uykusunda uyandığınızda, on dakikalık kısa bir şekerlemeden sonra uyanacağınızdan daha yorgun uyanırsınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN