Sadece Akdeniz'de yetişiyor! Yaylalardan toplanan bu ot vücudunuzdaki zehri temizleyecek, iltihaptan eser kalmayacak

Sadece Akdeniz'de yetişiyor! Yaylalardan toplanan bu ot vücudunuzdaki zehri temizleyecek, iltihaptan eser kalmayacak

Akdeniz Bölgesi'nde yetişen bu ot, Türkiye'nin dört bir yanından talep görüyor. Bu mucizevi ot, sayesinde birçok sorununuza çözüm bulacaksınız. İçerdiği anti-inflamatuar bileşenler sayesinde iltihaplı durumlarla mücadelede ederken, sizi diğer hastalıklardan da koruyacak. Çak fazla faydası bulunan o mucizevi ot bakın neymiş...

Akdeniz'de yetiştirilen o mucize bitki hayıt otudur. Bu ot Türkiye'nin birçok bölgesinden talep görüyor. Bağırsakları motor gibi çalıştıran ve yaylalardan toplanan o mucize otu yiyenler hem lezzetine doyamıyor hem de boşaltım sistemini iyileştiriyor.

Yaprakları ayrı tohumu ayrı şifa kaynağı olan bu otun, sağlık için birçok faydası bulunmakta. Vücutta şişlik, ödem, ağrı gibi sorunlara yol açan kabızlıktan kurtulmak için hayıt otunun tohumunu tüketmek yeterli oluyor.

hayit-otuf.jpg

Hayıt otunun sindirim sistemi üzerinde de olumlu etkileri var. Birçok mide problemlermine karşı rahatlatıcı bir etki gösteren hayıt otu, hem hazmı kolaylaştırıyor hem de lifli yapısı sayesinde bağırsak florasını da destekleyerek boşaltımı sağlıyor.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR

Hayıt otu, içerdiği antioksidanlar sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine katlı sağlar.

otutgj.jpg

İLTİHAPLANMAYI AZALTIYOR

İçerdiği anti-inflamatuar bileşenler sayesinde iltihap ile mücadelede eder. Özellik romatizmal hastalıklar gibi durumlara karşı da rahatlama sağlar. Sık görülen romatoid artrit gibi iltihaplı otoimmün hastalıklara da fayda sağlayan bu ot sayesinde iltihabın neden olduğu ağrı, şişlik gibi semptomlardan kurtulmak mümkün.

KANSERE KARŞI KORUYUCU

Hayıt otu, içerdiği bazı bileşenler sayesinde kansere karşı koruyucu bir etki oluşturur. Bu, hücresel düzeyde oluşabilecek hasarları azaltan mucize ot sayesinde kanser riski önemli ölçüde düşürülebiliyor.

tojyn.jpg

CİĞERLERİ AÇIYOR

Hayıt otu, özellikle soğuk algınlığı, öksürük ve bronşit gibi solunum rahatsızlıklarına karşı etkili bir silahtır. Öksürüğe anında son veren hayıt otunu bal ve zencefille karıştırıp tüketenler veya çayını yapıp içenler büyük oranda faydasını görüyor.

CİLDİ GÜZELLEŞTİRİR

İçerisinde yer alan antioksidanlar ve anti-inflamatuar özellikleri, hayıt otunu cilt sağlığına destekleyici kılıyor. Akne, egzama gibi cilt problemlerine karşı kullanılabilen bu ot sayesinde çok daha parlak, temiz ve canlı bir cilt görünümüne kavuşulabiliyor.

hayirfh.jpg

HAYIT OTU NASIL TÜKETİLİR?

Hayıt otunu tüketmek için güneşte kurutmak ve sonrasında öğütüp toz hâline getirmek gerekir. Toz formundaki hayıt otunu sıcak su içine atıp 5 dakika demledikten sonra süzerek tüketebilirsiniz. Bu içecek özellikle yemeklerden sonra ve günde maksimum 1.5 su bardağı olacak şekilde tüketiliyor.

Öte yandan İbrahim Saraçoğlu da hayıt otunu tüketmeyi ısrarla öneriyor. Çok fazla faydası bulunan bu otu tüketenlerin evine hastalık uğramıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN