Sağlık Bakanlığı, aile hekimliğine geçiş genelgesini yeniden düzenledi

Sağlık Bakanlığı, aile hekimliğine geçiş genelgesini yeniden düzenledi

Sağlık Bakanlığı, "Aile Hekimliğine Geçişte Muvafakat İşlemleri"ne ilişkin 2020/1 sayılı genelgesini revize ederek, 2025/1 sayılı genelgeyi yayımladı ve taşra teşkilatlarına duyurdu.

Sağlık Bakanlığı, aile hekimliği sistemine geçişle ilgili olarak 2020/1 sayılı genelgesini güncelledi ve 2025/1 sayılı yeni bir genelge yayımladı. Genelge, aile hekimliği geçiş sürecindeki muvafakat işlemleriyle ilgili düzenlemeleri içeriyor. Taşra teşkilatlarına duyurulan bu yeni genelge, ilgili kurum ve kuruluşların sürece yönelik uygulamalarını belirleyecek ve sağlık hizmetlerinin daha verimli bir şekilde sunulmasını amaçlıyor.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: Mevcut durumda, Devlet Hizmet Yükümlülüğü ile atanan bir aile hekimi, sosyoekonomik gelişmişlik düzeyi bakımından yalnızca aynı düzeyde veya daha alt düzeyde bir ilçede aile hekimliği birimini tercih edebilirken;

Yapılan düzenleme ile aile hekimleri, aynı il içerisinde olmak kaydı ile herhangi bir sınırlamaya tabi olmaksızın hizmet puanına göre boş bulunan aile hekimliği birimlerini tercih edebileceklerdir.

AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMLERİNDE ÇALIŞABİLECEK

Mevcut durumda, ⁠45/A statüsünde çalışan (kamuoyunda 3+1 sözleşmeli olarak bilinen) ebe ve hemşireler, aile hekimliği birimlerinde sözleşmeli olarak çalışamazken;

Yapılan düzenleme ile 45/A statüsünde çalışan ebe ve hemşireler, bundan böyle aile hekimliği birimlerinde çalışabilecektir.

YENİ BİR YERLEŞTİRME KAPSAMINA DAHİL EDİLEBİLECEK

Mevcut durumda, sözleşmeli çalışan aile hekimleri, sözleşmesi yenilenmediğinde, sözleşmesi feshedildiğinde veya sözleşmesi kendiliğinden sona erdiğinde herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın yeni bir yerleştirme kapsamında yeniden sözleşme yapabilirken;

Yapılan düzenleme ile sözleşmesi yenilenmeyen, sözleşmesi feshedilen veya sözleşmesi kendiliğinden sona eren aile hekimleri, en az 2 yıl süre geçtikten sonra yeni bir yerleştirme kapsamına dâhil edilebileceklerdir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN