Sahurda hamur işi mideyi ekşitir

Sahurda hamur işi mideyi ekşitir

Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Tülin Kendir Koçak “Sahurda yenilen hamur işleri ve kızartmalar, özellikle de sahurdan sonra tekrar yatıldığı için sabah kalkınca midede ağırlık, ekşime ve yanmaya neden olur” dedi ve önerilerde bulundu.

İftarda uzun süre açlığın ardından hızlı yenilen yemeklerin mide şişkinliği ve hazımsızlık yapabileceğini söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Tülin Kendir Koçak “Oruç sırasında gün boyunca kan şekeri düşüyor, vücut ısısı azalıyor. Bu yüzden üşüme, halsizlik, baş ağrısı gibi sorunlar yaşanabilir. Ramazanda sağlıklı beslenme ayrıca önem taşıyor. Çünkü günlük öğün sayısı azalıyor. Bu nedenle iftarda mideye aşırı yüklenmemek gerekir. Birden yenilen yemek mide şişkinliği ve hazımsızlığa neden olabilir. Bu nedenle iftarda yemeye çorba ile başlayıp biraz bekledikten sonra yemeye kademeli olarak devam edilmeli ve hafif yiyecekler tercih edilmeli” diye konuştu.

Gün içinde oruçluyken midede şişkinlik, ekşime ve yanma problemleri yaşamamak için önerilerde bulunan Koçak ekledi:

“Sahurda yenilen hamur işleri ve kızartmalar, özellikle de sahurdan sonra tekrar yatıldığı için sabah kalkınca midede ağırlık, ekşime ve yanmaya neden olur. Bu durumu engellemek için sahurda kahvaltı tarzı hafif yiyecekler tüketmek ve besinleri iyi çiğnemek gerekir”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN