Sarımsağa rakip çıktı! Resmen doğal antibiyotik, sarımsağın kokusunu sevmeyen bundan yesin: Tıbbın babası önerdi

Sarımsağa rakip çıktı! Resmen doğal antibiyotik, sarımsağın kokusunu sevmeyen bundan yesin: Tıbbın babası önerdi

Tıbbın babası olarak bilinen İbn-i Sina, yüzyıllar önce verdiği önerileri ve reçetesiyle günümüzde anılmaya devam ediyor. Büyük ismin yine yüzyıllar önce doğal antibiyotik olarak insanlara tavsiye ettiği bu besin çok sevilecek. Üstelik sarımsak rakip diyebiliriz. Sarımsağın kokusunu sevmeyenler umut tüketebilir…

İbn-i Sina, yaşadığı dönemde şifalı tarifleri ile büyük saygı duyulan ve günümüze önemli eserler bırakan bir isimdir. Günümüzde hala tıbbın babası olarak anılan İbn-i Sina’nın yöntemleri kullanılıyor. Özellikle de alternatif tıpta sıfır ozan karışımlarına başvurulurken, günümüze bıraktığı eserleri tıp dünyasında da kaynak olarak kullanılıyor. Bu kapsamda yine onun önerisi olan bu şifalı bitki resmen her derde deva oluyor.

ZENGİN VİTAMİN VE MİNERALLERİ İLE HER DERDE DEVA

Sabah’ta yer alan habere göre, Hünnap, içerisinde bol miktarda antioksidan bulundurduğu için besin değeri oldukça yüksek bir yiyecektir. Hünnapın içinde bulunan antioksidanlar, vücuttaki serbest radikallerle mücadele eden. Bu sayede düzenli şekilde tüketilen hünnap ile vücuttaki hücre hasarı en aza indirilebilir.

yeni-proje-16.jpg

Bunun yanı sıra içerisindeki C vitamininden de antioksidan bulunduğu için yaşlanma karşıtı bir etki sağlar ve cildi sağlamlaştırarak, Canlı ve parlak bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Sadece bununla kalmayıp bağışıklık sistemini destekler ve bu sayede de hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı vücudu koruma altına alır.

yeni-proje-14.jpg

SİNDİRİM SİSTEMİ İÇİN BİRE BİR

Hünnap, zengin lif içeriğine sahip bir meyve olduğu için sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur. Sindirim sağlığını iyileştirirken, şişkinlik ve kabızlık gibi sindirim problemlerinin önüne geçer.

KALP SAĞLIĞI İÇİN TAVSİYE EDİLİYOR

İçerisinde yer alan potasyum sayesinde kalp sağlığına faydalı olan hünnap, lif sayesinde ise kolesterol seviyesini düzenler. O içerikleriyle kalp ve damar sağlığını desteklerken magnezyum ve demir gibi mineraller içerdiği için kas işlevlerinin düzenlenmesinde etkilidir.

yeni-proje-15.jpg

DAHA KALİTELİ UYKU İÇİN

Hünnap, birçok şeye fayda ederken içerisindeki antioksidanlar ve organik bileşenler sayesinde vücudu rahatlatıcı bir etki gösterir. Bu sayede rahat ve kaliteli bir uykuya yardımcı olur. Bunların yanı sıra beyin fonksiyonlarının gelişiminde etkili olan hünnap, stresi azaltır ve zihni sakinleştirir.

HÜNNAP NASIL TÜKETİLİR?

Tatlı ve ekşimsi bir aromaya sahip olan hünnap, taze, çay, reçel şeklinde tüketilebilir. Bunun yanı sıra yemeklerde ve tatlılarda aroma verici özelliği sayesinde kullanılır.

İBN-İ SİNA’NIN DOĞAL ANTİBİYOTİK ÖNERİLERİ

Tıbbın babası, doğal antibiyotik olarak sarımsağı da önermektedir. Sarımsağın içinde A, B1 ve C vitaminleri bulunmaktadır. Ayrıca antiviral özellikleri bulunduğu için bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Sarımsağın içindeki allicin isimli bileşen kandaki bazı antioksidanların seviyesini artırıyor. Bu sayede vücuttaki serbest radikallere karşı savaşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN