Sarımsaktan İki Kat Daha Fazla Faydalı! Siyah Sarımsağın Etkisini Görünce Baş Ucunuzda Tutacaksınız

Sarımsaktan İki Kat Daha Fazla Faydalı! Siyah Sarımsağın Etkisini Görünce Baş Ucunuzda Tutacaksınız

Tarihte birçok hastalığın tedavisinde kullanılan sarımsak faydaları ile tüm dünyaya damgasını vurmuştur. Özellikle ilaçların çoğunda kullanılan sarımsak, dünyada doğal antibiyotik olarak biliniyor. Peki hiç siyah sarımsak gördünüz mü? Taze sarımsağın fermentasyonu ile elde edilen siyah sarımsak, taze sarımsağa göre 2 kat daha fazla antioksidan içermektedir. Ülkemizde son zamanlarda popüler olan siyah sarımsağın özelliklerini duyunca artık baş ucunuzda tutacaksınız.

Sarımsağın özelliklerini bilmeyen yoktur. Doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsağın hiç siyah olanını gördünüz mü? Ülkemizde son dönemlerde sık sık görülen bu sarımsağın rengi kadar faydaları da herkesi şaşırtıyor. Normal taze sarımsağa göre 2 kat daha fazla antioksidan içeren siyah sarımsağın faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız.

KOKUSU VE RENGİYLE KOLAYCA AYIRT EDİLİYOR

Beyaz sarımsağın özel yöntemlerle kurutulması ile elde edilen siyah sarımsak, beyaz sarımsağa göre daha kokusuzdur. En çok dikkat çeken tarafı ise rengi oluyor. Çoğu kişi bu sarımsağın rengini görünce şaşırıp kalıyor. Ancak rengi ve kokusu kadar faydaları da çok farklı.

a1-69.jpg

TAM BİR VİTAMİN DEPOSU

Sarımsak içeriğinde bulundurduğu fitokomponentler sayesinde insan sağlığı üzerinde pek çok olumlu etkiye sahiptir. Sarımsağın içerisinde Manganez, Kalsiyum, Fosfor, Selenyum, Vitamin B6 ve Vitamin C bulunmaktadır. Kemik sağlığı, tiroid gibi genel vücuda faydalı olan sarımsağın sayısız özellikleri bulunmakta.

2 KAT DAHA FAZLA FAYDA SAĞLIYOR

Uzmanlar taze sarımsağın fermentasyonu ile elde edilen siya sarımsağın çok faydalı olduğunu belirtiyorlar. Çünkü fermentasyon ile sayısız fayda ikiye katlanmakta. Yani siyah sarımsak taze sarımsaktan 2 kat daha fazla antioksidan içermekte ve böylelikle gençleşme ve iyileşme sürecini çok daha hızlandırmaktadır.

a3-35.jpg

Daha çok Kore kültüründe kullanılan siyah sarımsak yavaş yavaş Batı'ya doğru kaymıştır. Siyah sarımsak; taze sarımsağın kontrollü nem koşullarında, 60-760 C derecede, 30 gün boyunca fermente edilmesiyle elde edilmektedir. Ev koşullarında elde edebilmek olanaklı değildir.

SİYAH SARIMSAĞIN FAYDALARI

İKİ KAT DAHA FAZLA ANTİOKSİDAN İÇERİR

Fermantasyon süreci, siyah sarımsağın çiğ sarımsaktan önemli ölçüde daha fazla antioksidan içermesine neden olur. Bunun nedeni çiğ sarımsağın içindeki allisinin fermentleri olarak alkaloidler ve flavonoidler gibi antioksidan bileşiklere dönüşmesidir.

KAN ŞEKERİNİ DÜZENLER

2009 araştırması, siyah sarımsağın antioksidan aktivitesinin genellikle yüksek kan şekerinden kaynaklanan komplikasyonlara karşı korunmaya yardımcı olabileceğini buldu.

a5-12.jpg

YAĞ ORANINI DÜŞÜRÜR

Siyah sarımsak içerisindeki güçlü bileşenler vücuttaki yağ oranını azaltmaya yardımcı olur.

KOLESTEROLU DÜZENLER

Siyah sarımsak, trigliseritler ve LDL (kötü) kolesterol gibi belirli kalp hastalığı belirteçlerini azaltmaya yardımcı olabilir. Ayrıca bazı insanlar için HDL (iyi) kolesterolü artırabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN