Şeker özleminizi atmanıza yardımcı olacak hızlı atıştırmalıklarla şekere veda edin

Şeker özleminizi atmanıza yardımcı olacak hızlı atıştırmalıklarla şekere veda edin

Lif bakımından zengin karbonhidratları, yağsız proteinleri ve sağlıklı yağları birleştiren sağlıklı seçeneklerle vücudumuzu beslememiz gerektiğini hepimiz iyi biliyoruz. Ama şekere düşkünlüğümüz için bazen bu mümkün olmayabiliyor. Peki şeker yerine hangi besinleri tüketirsek şeker özlemimizi gidermiş oluruz?

Çoğumuz günü atlatmamıza yardımcı olması için şekerli atıştırmalıklara yöneliriz. Elbette kırılması zor bir alışkanlık. Hamur işleri, tatlılar ve şekerlemeler gibi yiyecekler şekerle dolu olsa da, diğer popüler atıştırmalıkların sadece birkaçını saymak gerekirse granola, kahvaltılık gevrek ve protein barları gibi gizli şeker içerdiğini fark etmeyebilirsiniz. Bu atıştırmalıklar hızlı bir roket yakıtı enerjisi sağlayabilir, ancak çoğu zaman günün sonunda çökmenize neden olur.

Amerikan Kalp Derneği'ne göre, kadınlar günde 25 gramdan (6 çay kaşığı veya 100 kalori) fazla şeker yememelidir. Erkekler günde 36 gramdan (9 çay kaşığı veya 150 kalori) fazla yememelidir. Peki, o öğleden sonra veya gece geç saatlerde şeker özleminin üstesinden nasıl gelebilirsiniz? Her şey vücudunuzu en iyi şekilde beslemeye yardımcı olacak atıştırmalıkları seçtiğinizden emin olmakla ilgili.

istock-545658768-1170x779.jpg

Karbonhidratlar en hızlı sindirilir ve emilirken, proteinler yağdan daha hızlı sindirilir ve emilir, ancak karbonhidratlardan daha yavaştır. Ve yağlar en yavaş sindirilir ve emilir.

Canınız şeker çektiğinde ne yemelisiniz?

O şeker oymacılığını tatmin edecek ama aynı zamanda sağlıklı bir atıştırmalık mı arıyorsunuz? Uzmanlar aşağıdaki beş seçeneği öneriyor.

basliksiz-11.jpg

- Kayısı ve badem

Kuru meyveler ve kuruyemişler, hareket halindeyken elinizde sağlıklı bir atıştırmalık bulundurmanıza yardımcı olabilir. Kayısı, karbonhidratların yanı sıra vitamin ve mineraller sağlar. Badem lif, protein ve sağlıklı yağlar sağlar. Ve pek çok kuru meyve çeşidinin aksine ilave şeker içermezler.

basliksiz-12.jpg

- Yoğurt ve tarçın

Yoğurt, karbonhidrattan daha yavaş yanan bir yakıt olan çok miktarda protein içerir. Araştırmaların anti-inflamatuar özelliklere sahip olabileceğini ve kan şekeri düzeylerini olumlu yönde etkileyebileceğini gösteren tarçınla birlikte tüketmek, lezzet katmanın kolay bir yoludur.

Bu atıştırmalık için 3/4 fincan sade az yağlı yoğurda bir tutam tarçın ekleyin.

elma-dilimleri-fistik-ezmesi-tabak-768x511.jpg

Fıstık ezmesi ve bir elma

Fıstık ezmeli küçük bir elmanın tadı güzel olmakla kalmaz, aynı zamanda sizin için de iyidir. Elmanın kabuğunu da etli iç kısımlarına ek olarak yediğinizden emin olun.

basliksiz-13.jpg

Süzme peynir ve yaban mersini

Meyveler, lif açısından en iyi meyvelerden bazılarıdır, özellikle de lif açısından zengin bir meyve olan yaban mersini. Ayrıca lif açısından zengin karbonhidratların harika bir kaynağıdırlar.

1/2 fincan az yağlı süzme peynire bir fincan taze veya dondurulmuş yaban mersini ekleyin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN