Ses Kaybı Ve Artan Kas Kütlesi, Bu Sinir Bozucu Polikistik Over Sendromunu İşaret Edebilir

Ses Kaybı Ve Artan Kas Kütlesi, Bu Sinir Bozucu Polikistik Over Sendromunu İşaret Edebilir

Kadınlarda en sık görülen hormonal bozuklukların başında yer alan polikistik over sendromu, yumurtalıkların androjenleri fazla salgılamasıyla ortaya çıkar. Bu durum kadınlarda kısırlık, tüylenme, sivilcelenme gibi sonuçlara yol açabilmektedir. Haberimizde polikistik over sendromuyla ilgili çok önemli bilgiler paylaştık...

Vücut mükemmel bir makinedir, böylece her zaman doğru çalışır. Bununla birlikte, herhangi bir makine gibi, zamanla yıpranır ve başlangıcından bu yana problemler ortaya çıkarabilir. Birçok insan, doğru beslenme ve az ya da çok yoğun fiziksel aktiviteden oluşan sağlıklı bir yaşam tarzını takip eder, ancak bazen yeterli olmayabilir. Aslında, herhangi bir fiziksel sorun , tek bir tetikleyiciye kadar geri izlenmesi kolay olmayan, birbiriyle birleştirilmiş bir dizi öğeden kaynaklanır. Örneğin, yaşam tarzı ve genetik yatkınlığın kombinasyonu, olası bozuklukların gelişimi için belirleyici olabilir.

SES KAYBI VE ARTAN KAS KÜTLESİ, BU SİNİR BOZUCU POLİKİSTİK OVER SENDROMUNU İŞARET EDEBİLİR

Tamamen zıt anlamda bu kombinasyon, çeşitli sendromların ve sorunların önlenmesi için de son derece olumlu olabilir. Bugün sağlık ve zindelik uzmanları, nedenleri hala belirsiz olan tamamen kadın sorununa odaklanacaklar. Dünyadaki kadınların %5 ila %10'unu etkileyen ve normalde ergenlik döneminde teşhis edilen bir sendrom. Ayrıca, bu sorundan etkilenenlerin vücudunda da yansımaları vardır ve genellikle rahatsızlık ve güvensizlik yaratır. Bakalım bu sendrom neymiş?

5547641f1d7e4a80a49d3633a69d99a4.png

BELİRTİLERİ GÖRDÜĞÜNÜZDE MUTLAKA DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ

İlgi alanımızdaki bozukluk, çok özel özellikleri olan polikistik over sendromu olarak bilinir. Aslında, en yaygın semptomlar arasında seste ani bir düşüş ve hirsutizm denilen kıllarda ve ayrıca kas kütlesinde bir artış buluyoruz. Kilo alımı ve hatta obezite de sorunun sonuçları arasındadır. Bu semptomların nedeni, gerçek bir erkekleşmeye yol açan erkek hormonlarının yüksek mevcudiyetinde yatmaktadır.

basliksiz-27.jpg

BU SENDROM HAMİLE KALMANIZA ENGEL OLABİLİR

Ancak genç yaşta uyandırma görevi gören belirti adet döngüsünün olmaması veya düzensiz olmasıdır. Bu durum kadının doğurganlığını tehlikeye atabilir veya hamilelik sırasında sorunlara neden olabilir. Teşhis için genellikle hormonal dozajlar ve ultrason taramaları kullanılır, ancak yapılacak testleri gösterebilecek uzman bir doktorla temasa geçmek iyidir.

Özellikle obeziteden muzdaripseniz, tedavi hem farmakolojik hem de yaşam tarzıyla ilgili olabilir. İkinci durumda, bir diyet uygulamak ve sürekli fiziksel aktivite uygulamak önemli olabilir .

Vücudumuzun bize gönderdiği sinyalleri küçümsemiyoruz ve her zaman doktorumuzla iletişim halinde olmayı ihmal etmiyoruz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN