Soğan kabuğu mucizesi! Faydalarını öğrenince soğan kabuğunu bir daha çöpe atmayacaksınız

Soğan kabuğu mucizesi! Faydalarını öğrenince soğan kabuğunu bir daha çöpe atmayacaksınız

Doğal antibiyotik olarak bilinen soğanın kerameti sadece içinde değil kabuğunda da gizli. Alternatif tıp uzmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, soğanın çöpe atılan kabuğuyla ilgili öyle uyarılarda bulundu ki bir daha asla çöpe atmayacaksınız.

Mutfakta kullandığınız malzemeleri dönüştürmek, bir şekilde faydalanmak lazım... İçeriğinde bulundurduğu vitamin ve minerallerle insan vücuduna birçok fayda sağlayan soğanı tüketirken kabuklarını atıyorsanız büyük yanlış yapıyorsunuz. Yemeklere verdiği aromasıyla ev hanımları tarafından sıklıkla kullanılan soğanın faydaları saymakla bitmiyor. Peki soğanın kabuğunun faydalarını biliyor musunuz? Öyle bir faydası var ki binlerce parayla aldığınız cilt ürünlerinden kat ve kat daha etkili.

Ev hanımlarının her yemekte kullandığı ve verdiği aromayla leziz bir aramo veren soğanın insan vücuduna birçok faydası bulunmakta. İçeriğinde bulundurduğu A, C ve E vitaminleriyle bağışıklık sistemini güçlendiren soğanın bu özelliğini duyunca inanamayacaksınız. Cilt güzelliği için hepimiz sıradan ürünlere tonlarca para ödüyoruz. Peki o ürünler ne kadar etki gösteriyor? Çoğu işe yaramıyor bile. Size vereceğimiz bu yöntemle cildiniz bebek gibi olacak. Soğanın kabuğunun faydalarını duyunca hepiniz şaşıp kalacaksınız. İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen bu yöntem ile kusursuz görünüme hazır olun.

BU YÖNTEMLE KUSURSUZ CİLDE SAHİP OLUN

Cildimizde oluşan sivilce veya lekeler bazen başımıza dert olabilmekte. Bu görüntüden kurtulmak için onlarca ürüne para veriyoruz. Para ödemeden kusursuz bir görünüme sahip olmak ister misiniz? İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen bu tarifle kusursuz bir cilde sahip olacaksınız. Tek yapmanız gereken evde kullandığınız soğanların kabuklarını atmadan belli işlemlerden geçirmek. İşte İbrahim Saraçoğlu'nun gizli tarifini sizler için açıklıyoruz;

kmfdfdfd-81.jpg

SOĞAN KABUĞUNUN MUCİZEVİ ETKİSİ

Mutfakta her şeyi dönüştürmek, bir şekilde faydalanmak lazım.. Soğan kabuğu aslında birçok kişi bilmese de son derece faydalı bir bitkisel maddedir. Vitamin ve mineral açısından zengin olan soğan kabuğunda A, C ve E vitaminini bulunuyor. Yapılan araştırmalar, soğanın kahverengi dış kabuğunun antioksidan, lif ve flavanoid bakımından zengin olduğunu gösteriyor. Soğanın dış kabuğu bu özellikleriyle cilt sağlığı bakımından eşsiz bir kaynak. Peki kusuruz cilt için yapılması gereken yöntem ne?

GEREKLİ OLAN MALZEMELER

  • 5-6 soğan kabuğu

YAPILIŞI

  1. Soğan kabuklarını ılık suyla güzelce yıkıyoruz.
  2. Soğanları sudan alıyoruz, kuruluyoruz ve yağlı kağıt serili tepsiye dizip fırınlıyoruz.
  3. 160 derecede turbo ayarda 15 dakika fırınlayın.
  4. Ardından soğan kabuklarını blenderda çekip toz haline getiriyoruz. Ufalasanız da küçülüyor bu arada.
  5. Ve işte yeni bir baharat, her evde şifa deposu.

NASIL SAKLANIR?

3 ay boyunca baharat gibi saklayabilirsiniz. Baharat dolabında mutlu olan bir bebek kendisi. Her tarifte kullanabilirsiniz. Hem şifa niyetine, hem de soğan aroması niyetine.

SOĞAN KABUĞUNUN FAYDALARI NELER?

1- BOĞAZ YOLUNU TEMİZLER

Soğanın faydaları nelerdir sorusunun birçok cevabı soğan kabuğunun faydaları nelerdir sorusunun da cevabıdır. Soğan kabuğunda bulunan mikrop öldürücü maddeler, boğaz yolunda oluşan iltihabı temizleme görevini üstlenir. Soğan kabuğu ile kür hazırlayıp tükettiğiniz takdirde, solunum yolu problemlerini giderip sağlıklı günlerinize kavuşabilirsiniz. Özellikle de kış günlerinde yaşanan boğaz iltihapları için etkili ve faydalı bir besin olarak dikkat çeker.

2- AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞINI KORUR

Antibiyotik etkiye sahip soğan kabuğu aynı zamanda antioksidan özellik de göstermektedir. Diş ve diş eti bakımında da etkilidir. Soğan kabuğu ile hazırlanan ağız bakım kürü ile çürüklere engel olup ağız içindeki bakterileri yok edebilirsiniz. Böylece daha güçlü gülüşler ve sağlıklı bir diş yapısı sizin olacaktır.

kmdffdfd-34.jpg

3- ÖDEM ATTIRIR

Soğan kabuğu neye faydalı diyenler için hazırladığımız listemizde vücudu fazlalıklardan arındırıcı özelliği de vardır. Soğan kabuğunda bağırsakları çalıştırma etkisi vardır. Böylece ödem toplanan günlerde kişileri rahatlatacaktır. Soğan kabuğu ile el ve ayaklardaki şişlikleri önleyip daha ferah bir bedene kavuşabilirsiniz. Bunun için soğan kabuklarından faydalanma vakti!

4- HÜCRE YENİLER

Soğan kabuklarını atmamanız için bir neden daha sizlerle! Hücre onarıcı etkiye sahip olan soğan kabuğu yara ve sivilcelerin hemen iyileşmesini sağlar. Antioksidan etkisini gösterip cilt problemlerine neden olan faktörleri ortadan kaldırır ve daha sağlıklı bir cildin oluşmasını sağlar. Ufak yara ve kesikler için soğan kabuğundan faydalanabilirsiniz. Soğan kabuğunun cilde faydaları sayesinde cilt lekelerinizi azaltarak daha pürüzsüz bir görünüm de elde edebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN